notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

Skrattstock, sol och sushi

Kategori: Från förr

I dag ska jag till Långholmen men Rebecca - och kanske några fler? Vi ska titta och lyssna på en rad olika komiker, Skrattstock. Det börjar klockan tolv egentligen, men vi kommer nog dit vid två-tiden. Då ska vi se Magnus Betnér! - Efter det kan man sitta i solen och ha det skönt ett tag. Vi hade tänkt att köpa sushi till lunch så då åkter vi, antagligen, från Långholmen. Sen ska vi träffa Madde i kväll; eftersom Björn Gustavsson kommer till Skrattstock. Så då ska vi tillbaka till Långholmen!

Nu ska jag gå upp och duscha ur hårsprayen från gårdagens konsert. Sen är det bara att spraya om håret och ge sig i väg till staden!



Ha en bra dag!
- det hade i alla fall jag tänkt att ha ;)

KISS!!!!

Kategori: Från förr

Jag kom just hem från KISS-konserten!!
- är hes, trött och lycklig!

Jag och Emy åt på Taco Bar innan vi begav oss till Stadion. Vi kom dit stax efter klockan fem. Det var fint väder, som tur var, men då fick man stå ut med värmen!

Det första förbandet gick på runt sjutiden; HappyPill, hette det bandet - de spelade i ungeför 25 minuter och sedan var det paus igen, i ungefär en haltimme. Sen kom nästa förband på Crooked X. Båda förbanden var helt okej. Tillslut - runt tio-tiden kom KISS ut på scenen! De må vara gamla: men satan va bra de var! - helt otroligt bra, var det faktiskt! Skulle inte banga på att se dem igen!!

Nu ska jag lägga ut bilderna från konserten, i min biddagbok - kolla om du vill se cissi08.bilddagboken.se

carpe diem

Kategori: Från förr

Det är äntligen: i dag!

Jag ska se KISS, i kväll - när man köpte biljetten så kändes det som konserten var hundra år fram i tiden; men nu är det idag !!!

Jag lyssnade väldigt myvket på KISS när jag var 13-14 år, det var ett av de första glamrockbanden vars musik jag lyssnade på. Jag kommer ihåg när jag var i Österrike i åttan, jag lyssnade på skivan Alive hela tiden - eller när vi skulle åka hem (vi bilade) så ville Viktor lyssna på min musik; "lyssna läskig" som han uttryckte det. Då var han tre år då. Han hade min skiva hela vägen från Malmö till Stockholm! Så, jag tror att Viktor är det av mina syskon som är mest avundsjuk på mig idag!

Alea iacta est

Kategori: Från förr

Jag har inte börjar plugga än.
- har i och för sig öppnat dokumentet där mina stödord ( till samhällskunskaoen) finns;och jag har tittat på sidan, tittat men inte läst. Jag kommer att behöva mina stödord imorn - men jag har ingen skrivare, så det blir lite svårt att skriva ut dem. STORT PROBLEM. men jag orkar inte lösa det.

Jag vill sova nu, ska nog göra det också. Imorn måste jag vara pigg eftersom: jag och Emy ska på KISS!!!
.. i dag när jag och Rebecca var i stan så köpte jag en KISS-tröja! Den är fin.


 


Jag har egentligen ingenting mer att säga för tillfället - vilket är en ovanlighet för mig. Jag är så trött, så jag skyller på det.
... men jag vill att Rebecca ska logga in på MSN så att jag kan skicka mina stödord till henne - så att hon kan skriva ut dem åt mig. Det är därför jag inte går och lägger mig nu, utan fortsätter att skriva massa meningslöst dravel. Jag misstänker att jag kommer somna på plats om jag slutar. 
 
Men nu ska jag ge mig - vänta är inte min starkaste sida. Så jag slutar med det.
Nu ska jag sova.



Kalla inte Kalle för Kalle,
för Kalle kallas inte för Kalle.
Kalle kallas för Göran.
Gör han?
Ja, gör han!


- mina tankar är vapen som slåss, mina tankar är vapen för oss.

Kategori: Från förr

Jag är hemma hos mamma nu.
 - Var nyligen i finntorp för att spela elbas, sista gången för terminen.


Nu borde jag plugga matte och lära mig samhällskunskapen. Men vad gör jag ? - inget.
.... ska bara ta en dusch, sen ska jag börja plugga.
Men jag är trött.


---


Jag läser To Kill A Mockingbird (Harper Lee) på engelska. Har läst fem kapitel nu, boken är att rekommendera. Jag är inte säker på vad det är som gör att man fastnar för den; handlingen är, hittills, ganska simpel - två syskon i Sydstaterna. Om sommrarna kommer en pojke till dem, som de leker med. De tre barnen försöker få reda på saker om ett hus där en man bor. Han kanske är död, eller kanske inte? Boken handlar till stor del om vardagliga saker.
- jag gillar språkbruket i boken.

Medan jag duschade började jag tänka mer på boken. Det första som slog mig var bokens titel: To Kill A Mockingbird. Mockingbird betyder "härmfågel", om man slår upp det på lexin, men jag skulle säga "härmapa". På svenska heter boken: "Dödssynden" och filmtiteln (på svenska) är "Skuggor över södern", men om man ska direktöversätta boktiteln så blir det: Att döda en härmfågel. Detta borde säga mycket om innehållet, kan man tycka! - Så min gissning är att: det jag just nu läser borde vara lugnet före stormen...

inte hemma.

Kategori: Från förr

Jag sitter hemma hos Rebecca nu, hon gör sig i ordning eftersom hon ska på kalas till sin kusin senare. Vi övade på vår redovisning - som vi ska ha imorn.

Idag hade vi bosamtal på förmiddagen sen åt vi lunch och efter det åkte jag och Rebecca hit och drack kaffe, sen åkte vi till Universitetet och mötte vår klass och naturkunskapslärare - vi skulle till naturhistoriska.

Det är sommar idag!!

slutet av maj - början av sommaren

Kategori: Från förr

God morgon.

Jag har just vaknat, ska egentligen gå upp om fyra minuter, men jag vaknade. När jag gick och la mig igår så blev jag lite paranoid. Jag har fjärilsmönster på en av mina kuddar - och precis när jag skulle somna så måste jag ha öppnat ögonen; för jag trodde att en gigantisk spingel var på fjärilskudden. Så jag kastade mig på lampknappen för att se att ingenting var där. Två gånger under natten vaknade jag av att jag trodde att det stog någon vid min säng - men det var bara min "fantasy-tygaffish" som jag har ovanför sängen.


Nu ska jag äta frukost. Göra mig i ordning. Gå till bussen. Vara i skolan.


IMORN SKA JAG PÅ KISS! *Lycklig

"Be the change you want to see in the world" - Ghandi

Kategori: Från förr

Idag var jag hemma hos Rebecca efter skolan, vi arbetade med vårt samhällsarbete. Jag hade tänkt lära mig lit eom det som jag ska säga men hon har Vista så jag kan inte öppna det nu - irriterade! Men Rebecca ska fixa det nu, säger hon!

- Så nu kan jag börja lära mig om Gahnas ekonomi, sociala förhållanden och vilka åsikter som jag och Rebecca har om deras situation. Yippi.

I skolan hade vi betygssamtal i engelska och internationell ekonomi - VG i båda. Ska väl vara nöjd antar jag, men det är jag inte.

Imorn har jag svenska där vi ska ha boksamtal, lunch och sen ska vi åka till Naturhistoriska musumet. Det känns att sommaren är nära eftersom vi inte gör mycket alls i skolan egentligen, trots det är jag fortfarande stressad.

onsdag.

Kategori: Från förr

Jag vaknade en timme innan jag hade behövt, igen. Jag var utvilad så jag gick upp, hämtade in tidningen och åt frukost i köket.

När jag hade kommit igeonom, lite mer, än halva tidningen kunde jag läsa en artikel som handlade om att: FN-soldater våldtar flickor och pojkar i u-länderna! De åker till ett land där befolkningen behöver hjälp och tvingar barn till sexuella "tjänster". Hur ska man reagera när man läser något sådant? Jag blir helt mållös. Man kunde läsa att bla. FN-soldater "bytte" mediciner, mat, mobiltelefoner etc. mot sexuella tjänster. Våldtäckterna utfördes inte bara av FN-soldater utan även av chafförer och chefer i organanisationen. Järningsmännen var till största delen män men det fanns även kvinnor som "sysselsatte" sig med detta. Att utnyttja människor i de mest utsatta delarna av världen är inte bara motbjudande och oacceptabelt; det är dessutom helt sinnessjukt.

tjogosjunde maj

Kategori: Från förr

Nu är jag hemma hos mamma.

Idag försov jag mig lite, vaknade 06:10 som jag skulle men sen skulle jag bara blunda lite så jag sov i en timme till. Eftersom jag inte orkade stressa så missade jag geografin, men se åtta som var på den lektionen kollade på film. Så det känns inte som att jag missade så mycket!

Efter skolan följde jag med Rebecca till optikern och vaccinationscentralen, det tog lång tid så jag blev trött och hungrig! När Rebecca var klar med sina ärenden så tog vi en varsin Big mac jr och glass på McDonalds, sen gick vi hem till Rebecca och började plugga matte. Det gick inte så bra som det borde ha gjort. Vi hann inte heller börja med samhällsarbetet som vi hade tänkt.

Jag åkte hem strax efter klockan sex - jag somnade vid Nacka Forum ungefär. Fram till det att jag somnade läste jag lite ur den engelskbok som jag valde i måndags: To kill a mockingbird (Harper Lee). Jag har inte läst så långt än så länge, tio-tolv sidor ungefär, men den verkar bra.  

Nu ska jag gå upp till köket och slänga ihop min middag - yogurt med flingor, för att kunna äta framför TV:n! Gossip Girl och Despertade Housewifes.

måndag.

Kategori: Från förr

Jag är trött.
- tror att jag har sovit i fem och en halv timmar den här natten.
Nu är det en ny, lång, skolvecka - måndag, veckans värsta dag...

Farmor fyller år idag! Grattis<3
- Så vi ska åka till henne i eftermiddag. Jag slutar skolan 15:10 och pappa vill att vi åker 15:30, jag får bygga en teleportör helt enkelt! Hehe ...

Solen skiner in genom fönstret hos mig just nu, men när jag läser på dn.se så ska det vara mulet på förmiddagen, regn i eftermiddag, upphörade regn och lätt molntäcke ikväll och klart till halvklart i natt. Men solen ska skina imorn i alla fall!!


Just nu spelas: Have you ever seen the rain - CCR, på rockklasiker.

no reason

Kategori: Från förr

Idag har jag gymmat. Jag var på gymmet vid halv fem - och spinningpasset började klockan fem så jag körde lite styrketräning innan. Visst är jag duktig?!

Klockan nio kommer filmen "Stolthet och fördom" på tv 3, jag har den filmen men har aldrig kollat på den. Så det kanske är dags? .. jag har läst den del av romanen i skolan, när vi läste om 1800-talsförfattare. Boken är skriven av Jane Austen. Hon skrev boken i slutet av 1700-talet men den gavs ut 1813, hon fick ge ut den under pseudonym eftersom hon var kvinna.  


sommar

Kategori: Från förr

Jag var ute och fotograferade sommaren! 
- just den här bilden blev jag mest nöjd med...

 

Lycklig, Lycklig

Kategori: Från förr

Det är mors dag, idag!
- jag hade helt glömt bort det när jag vaknade. Jag kom upp i köket och mamma pratade med sin moster i telefonen; mamma berättade att hon hade varit på Skogskyrkogården (där mormor är spridd för vinden). Mamma brukar bara åka dit på "årsdagar" så jag började undra vad som var speciellt med idag. Men eftersom jag inte kom på något så slutade jag tänka på det. Jag åt frukost framför TV:n - Det var Askungen 2 på Disney Chanal. När jag hade ätit klart gick jag ner till mitt rum: såg en påse som stog i min fåtölj .. det var mammas present, först då kom jag ihåg att det är mors dag!

Idag är det dessutom min storebrors födelsedag - han kommer hit på middag!
- Grattis Rikard! <3

I’m gonna show you what I’m made of

Kategori: Från förr

Nu är jag vaken!
- Det är riktigt fint väder i dag, igen!
Så vem blir inte glad?



Sommar....



Dalsland - 060805

tjugofjärde maj

Kategori: Från förr

I'm home.

Igår träffade jag Rebecca i Slussen vid halv tio. Sen åkte vi till Skuru för att träffa Madde. När vi kom fram skulle alla gå, så vi hängde med - hamnade i Tanto! Direkt när vi kom dit så började vi snacka med några, eller de började snacka med oss, rättare sagt.  De vi kom dit med, dvs. Maddes kompisar, droppade av en efter en - inklusiva Madde. Så till slut var det bara jag och Rebecca som var kvar och snackade med våra nya vänner! Haha .. Vi följde med dem till Mcdonalds på fridhemsplan. Björn Gustavsson gick förbi när vi var påväg dit - jag pekade på honom och halvskrek så han tittade generat/irriterat ner i marken!

Jag sov hemma hos Rebecca och hennes söta lilla syster väckte mig runt 09:30 då hon "lekte med pinnorna" (Ett draperi av bambu), sen när hon såg att jag var vaken började hon skratta och skrek "HEJ KALLE ANKA". Hon är tre år, kanske bör tilläggas.
 
Jag och Rebecca gick på stan, för att löpa presenter till våra mammor (DET ÄR MORSDAG IMORN) och jag köpte; present till mamma  - nagelset + nagellack, en klänning till mig, marscara till mig, skor till mig, sminkborste till mig och solglasögon till mig! Klockan fyra skulle jag vara hemma hos Rikard eftersom vi skulle fira hans födelsedag, han fyller 19 imorn. Jag var där ungefär 16:10. Vi grillade och åt tårta på gården utanför hans lägenhet, det är i och för sig "gården utanför pappas hus" också. Det var trevligt!

the past

Kategori: Från förr

Jag grävde bland mina skoldaker från Boo Gårdstiden, dvs lekis-6:an. Jag hittade en dikt som jag fick av Ronja på alla hjärtans dag, i sexan:

"Dikt till en kul typ
hej min kompis idag händer det
grejer och massa med tråkiga tjejer.
men du är en rolig person så jag
tror att jag går i pantion.
I dag ska vi pussas och så, och då
blir vi jätte blå.
Jag gillar dig min kompis. ha en 
trevlig alla hjärtansdag. från dig till mig


Det är den sötaste dikten, med flest nödrim, som jag någonsin har fått! Haha..
- Det var tider det!

Jag hittade även ett papper som vi skrev på den sista dagen i sexan; alla skulle skriva en posetiv sak om varandra och konsensus när det gäller mitt papper är; att jag skrattade mycket!

Youth gone wild!

Kategori: Från förr

Nu skäms jag på riktigt alltså! Jag har sett alla avsnitt av Gilmore Girls, jag har lyssnat på Skid row, till och från, sen jag var 13 år trots det har jag inte, förens nyss, kopplat att det är Sebastian Bach som spelar "Gil" - varje gång jag ser honom i serien så tänker jag "hm, jag känner igen honom, satan vad hans röst låter bekant". Jag känner mig som ett urblåst ägg ibland alltså! Okej, okej,  vad kan man förvänta sig av en som förstog varför man förkortar okey: ok, först när hon var 14 år? Men det här, det är nästa värre måste jag erkänna, förkortningar kan väl ingen bli klok på, lite titt som tätt,  men att inte känna igen Sebastian Bach när man ser honom, då är det illa ute..  

Juste, jag kanske ska berätta att Sebastian Bach var Skid rows orginalsångare.



Giants stadium, New Jersey
1989

pausunderhållning

Kategori: Från förr

Ibland kan jag tycka att människor var vackrare på den "svart/vita tiden". Titta bara på Audrey Hepburn på den här bilden. - man skulle inte tacka nej till att få det utseendet.




För de som inte har koll på henne kan jag meddela: hon föddes 1929 i Belgien och dog 1993 i Schweiz. Hon var skådespelerska och agerade från år 1948 till år 1989. Några av de mest kända filmer som hon medverkade i är: Sabrina, Krig och fred, Airline, Frukost på Tiffany's, My fair lady och så vidare.

(Jag kan erkänna att jag själv inte visste allt detta om henne så jag sökte på internet för att få någonting intressant att berätta. )  

out of my mind

Kategori: Från förr

God eftermiddag!

Jag är hemma, ska just kolla igenom min hemtenta .. sen får man se vad man ska hitta på! Kanske ska träffa Rebecca i kväll - som vanligt vet vi inte vad vi ska hitta på!  

Jag lyssnade just på trafiknyheterna och det är både "traffic jam" söder- och norrgående! Hur ska någon komma ut ur stan? Dessutom är det ungdommar som springer på motorvägen i Tyresö. Massor med kaos på vägen. Jag har tänkt på en sak, när slutar man vara flicka/pojke och blir kvinna/man, i nyhetsvärlden alltså. Ibland kan man höra "en 18-årig pojke ..." och andra gånger "män mellan 16 och 24 år". Jag tycker detta är lite förvirrande.

tjugotredje maj

Kategori: Från förr

Äntligen fredag, igen!
 
Jag snoozade en gång, så jag gick sova i nio minuter extra. Nu sitter jag här i pyamas och borde gå upp  och äta frukost, men jag orkar inte göra det riktigt än. Idag kommer jag att behova åka hem direkt efter skolan för at färdigställa min hemtenta, jag har i och för sig skrivit lite på alla frågor; men jag vill ha ett högre betyg i kursen så jag måste antagligen anstränga mig ännu mer. Vill inte sitta hemma hela eftermiddagen och kvällen, så man få se till att hitta på något i kväll.

Jag har inget intressant att skriva om så här på morgonen, min ursäkt är att min hjärna fortfarande sover.

smothering

Kategori: Från förr

Nu är jag hemma hos mamma.

Efter skolan åkte jag hem till Rebecca och åt morötter, vi var riktigt flummiga och trötta eftersom vi hade spenderat de två sista lektionerna i en datordal som är varm som en bastu. När klockan var runt halv fyra så gick vi ner till A'N'T för att de skulle kolla på våra piercingar, piercingarna såg bra ut och vi ska tillbaka om två veckor igen! Efter besöket gick vi till City-mottagningen, där Rebecca skulle ta vaccin men det tog så lång tid så vi hann inte.

Vi mötte Madde utanför Taco Bar där vi käkade middag - lite senare kom även Amanda dit! Vi gick tillsammans till Statsteatern och mötte de, tolv, från vår klass som kom för att se teatern. Den allvarsamma leken. Det var en bra pjäs, allt som allt. Man kan förstå att den väckte uppståndelse under början av 1900-talet, då den skrevs, eftersom den handlar om otrohet. På raden framför oss satt det några killar frpn Norrland, att dömma av dialekten! Eftersom vi var något flamsiga så började vi prata norrländska med varandra i pausen - de vände sig om och tittade på oss, kan man ju säga. Efter pjäsen gick vi hem, eller jag gick til slussen rättare sagt, när jag stannade och pratade med Rebecca utanför hennes port skrek hon plötsligt "KOLLA NORRLÄNINGARNA" varpå jag vände mig om och pekade och skrek "JA, DÄR ÄR DEM JU" sen bört vi nästan ihop av skratt.

Nu ska jag skriva lite på min hemtenta, som ska in imorgon, sen ska jag sova!

sparkle

Kategori: Från förr

I kväll ska jag på teater med klassen. Vi ska se "Den allvarsamma leken", boken som pjäsen är baserad på är skriven av Hjalmar SöderbergEn av huvudrollerna spelas av Gustav Skarsgård. När vår svensklärare skulle beställa teaterbiljetter så fick vi välja mellan tre uppsättningar: Den allvarsamma leken (Hjälmar Söderberg), Vildanden (Ibsen) eller Ett dockhem (Ibsen). Jag hade velat se en pjäs som spelades på Dramaten men så blev inte fallet eftersom vi valde den första av de tre - den spelas på Statsteatern.     

Nu ska jag gå till skolan för fyra minuter sen!!
- Så jag måste bygga en tidsmaskin och skynda mig för 10 muinter sedan!

22:14

Kategori: Från förr

Jag kollade just på Gray's anatomy; i det här avsnittet pågick en tävling mellan dr Gray, dr Yang, dr Stevens och dr Karev. De skulle samla poäng på operationer - Meredith (Gray) vann! Jag vill att det ska ta slut mellan Rose och McDreamy nu... Jag vet att Meredith hade många chanser med McDreamy och att hon egentligen inte förtjänar fler - men de hör ihop helt enkelt! När vi ändå pratar om vad jag tycker så kan jag berätta att jag tycker att Izzy och Alex ska bli tillsammans och att Izzy inte passar ihop med George! Tillbaka till dagens avsnitt - det var tre personer som kom in till sjukhuset för att en av dem hade klappat en björnunge som hade bitigt honom och sedan hade björnmamman anfallit en av de andra. Den som hade klappat ungen hade en hjärntumör som inte gick att operera bort och den andra; som var hans bror dog av skadorna. När de kom fram med sin bil till sjukhuser fick man se hans tarmar ramla ut ur kroppen. Jag trodde på allvar att jag skulle kräkas. Jag är "lite" känslig för blod och inälvor så det är lite skumt att jag gillar den här serien så pass mycket som jag faktiskt gör...




Juste; Patrick Dempsey (McDreamy) var ju i Stockholm i måndags för galapremiären för hans nya film - brudens bästa man! En i min klass var och på preämiären och såg honom! :O .. och Madde var en av galningarna som trängdes vid ett staket när han och de andra kändisarna gick ur sina bilar! Jag kan inte säga att jag blev förvånad när hon berättade att hon stog längst fram vid staketet och att hon nästan tog hans hand - en livvakt kom och bad henne att lungna ner sig - och efter att ha berättat det sa hon "om inte den där vakten hade kommit hade jag hoppat på honom!!!" .. ja, hon är galen!

out of the blue

Kategori: Från förr

Den här bilden på Alexis Beldel är från filmen Sin City. Den är bra kan jag tillägga såhär i förbifarten. Jag, personligen, tycker om den här bilden på henne. Det var bara av den anledningen som jag publicerade den faktiskt. Jag sitter hemma och har träkigt så jag ville skriva lite - men jag hade ingenting intressant på hjärtat så jag kom på att det var lite längesedan jag la upp en bild bara sådär utan vidare.

Nu har jag delat med mig av en av mina favoritbilder på en kändis
.

Nu när jag tittar på den skulle jag vilja säga varför jag tycker så mycket om den, och det kanske skulle vara passande så det här inlägget får lite "krydda" så att säga.  




Jag tror att jag tycker om bilden på grund av stämmningen den ger. Det är mörkt, regnigt och Alexis ser lite "ond" ut - vilket inte hör till det vanliga. Hennes högra öga ser lite läskigt ut måste jag säga; men ser vare sig pupiller eller iris. Okej, det skulle varit ännu skummare om man såg ett pupiller men inget iris eller vise versa. Man får en liten känsla av fantasy och det kanske beror på utsmyckningen och regnet; jag brukar inte tycka speciellt mycket om fantasy - när man ptatar böcker och filmer men fotografier är en annan femma ;)

16:53

Kategori: Från förr

Jag ångrade mig, jag orkar inte träna idag!
- jag känner mig lite lat och det ger mig dåligt samvete men jag är så trött att jag skulle kunna sova nu. Fast det går ju inte; Gray's anatomy kommer ju ikväll! Det kanske kan framstå som att jag vore "värsta TV-nörden" vilket jag inte är. Jag kan erkänna att jag var det tidigare i mitt liv då jag följde alla serier som gick. Men nu följer jag bara; Gossip Girl, Desperate Housewifes och Gray's anatomy! Så nu har vi fått lite klarhet i det också...

Har inte lyckats ta mig till köket än och överväger om jag verkligen orkar det... Ska antagligen äta middag inom en-två timmar. Vilket kändes otroligt långt nu när jag skrev det men jag vill ha frukt; och vi har abara mjuka mandariner och bruna bananer hemma: jag tror att jag avstår!  - Jag ringde mamma för att få lite information om matsituationen och hon sa att vi skulle äta klockan 18:30 "om vi ska vara realistiska". Det betyder att vi ska äta klockan 19:00, tidigast! .. Nu kom Therese hem, bara hennes röst gjorde mig plötsligt väldigt irriterad, så det är nog bäst att jag äter någonting så hon slipper en "random" utskällning ...

tjugoförsta maj

Kategori: Från förr

Nu är jag hemma från skolan och ska antaligen åka till gymmet snart; jag är hur trött som helst men jag måste träna! Så det är bara att ta sig i kragen, packa väskan och ge sig av mot bussen. Fast innan dess måste jag faktiskt äta någonting. Eftersom det är onsdag hade jag sovmorgon till klockan halv tolv och det betyder att jag äter frukost och lunch i ett innan jag går till skolan! 

-


Eftersom bloggen skulle flyttas till ett nytt system så kunde jag inte publicera något inlägg imorse. Jag fick helt enkelt spara mina morgontankar till senare; i ett Word-dokument! 

Jag publicerar dem här och nu istället, eftersom flytten är klar!


Jag vaknade en och en halv timme innan jag skulle gå upp. Jag var utvilad så jag kunde inte somna om igen - men jag tror att det som väckte mig var; det vackra vädret, solen som sken in genom mitt fönster. Som för övrigt bländade mig. Vanligtvis skulle jag ha blivit "lite förargad" av det som skedde denna morgon, men eftersom jag kände mig utvilad kunde jag se det posetiva i situationen: sloen skiner!


Jag hade tid till att ta en lång dusch, äta frukost vid köksbordet och (eftersom mamma äntligen har tagit sitt förnuft till fånga och beställt hem DN igen) läsa tidningen! Någonting som slog mig som lite bisarrt och osmakligt var att det är matrecept på sidan efter dödsanonserna; så man kan först läsa om vilka som har avlidigt och efter det vända sidan och läsa tips om vad man kan äta till middag!  

review

Kategori: Från förr

Det ska verkligen bli skönt med sovmorgon imorn, jag är riktigt trött. Jag har fått min dos av amerikanska dramaserier för den här kvällen! Här kommer en liten sammanfattning av vardera serie;

Gossip Girl:
Dagens avsnitt handlade om Thanksgiving. Till en början verkade allt bli ett stort kaos - vilket det till viss del blev. Blairs pappa kom inte hem eftersom Blairs mamma, Eleanor hade sagt till honom att Blair inte ville; men sanningen var att hon inte orkade (känslomässigt) träffa honom. Sarena och Blair bråkade, chocker? Så familjen van der Woodsen (Sarenas familj) kunde inte fira Thanksgiving hemma hos familjen Wardolf (Blairs familj). Efter att Sarena hade pratat med Dan kunde hennes familj; dvs hon, hennes mamma och bror, fira högtiden hemma hos familjen Humphrey och eftersom Dans pappa, Rufus och Sarenas mamma, Lily hade ett förflutet tillsammans blev det mer än problem eftersom Dan och Jennys mamma, Alison hade återvänt(!). Vid middagen kom "hemligheten" om Lily och Rufus förllutna upp till ytan och efter en rad utstormanden fick Alison veta att Rufus hade kysst Lily på en av Eleanor Waldorfs fester så hon fick honom att välja mellan henne och Lily. Han valde Alison. Efter att Blair hade fått veta sanningen om varför hennes pappa inte var där och av den anledningen bråkat med sin mamma, hestätit en stor kaka och kräkts upp den ringde hon Sarena som åkte från middagden till sin vän. De åkte sedan tillbaka till familjen Humphrey för att bevittna sanningen. Nates pappa tog en överdos och hamnade på sjukhus. Den enda som man inte fick veta någonting om i det här avsnittet var snyggingen själv - Chuck Bass!

Desperate Housewifes:
Vart ska man börja, är den stora frågan. Jag ska fatta mig relativt kort och bara ta med det viktigaste från kvällens program. Gaby och Carlos gifte sig; igen, trots att Carlos blev permanent blind efter orkanen. Susans kusin ( som för övrigt spelar Luke i OC) kom till Wisteria Lane och Susan misstänker att han stöter på Katherines snart 18 åriga dotter, men oj så fel hon hade! Mike är fortfarade på rehab. Lynette och hennes familj följde med Bree till kyrkan där hon ställde, enligt Bree, för många frågor till prästen. Efter att ha bett Lynette pröva på andra kyrkor fick Bree praktist taget be Lynette att komma tillbaka. Jag måste bara påpeka att mannen som spelade prästen i Brees kyrka även spelade Headmaster Charlston i Gilmore Girls!

tjugonde maj

Kategori: Från förr

Idag var det bara att gå till skolan igen. Jag hade jättesvåt att gå upp imorse, jag såg ut som jag kände mig fick jag höra. Både Anna och farfar (som jag träffade i porten) var vänliga att påpeka hur trött jag såg ut.... Jag gick kanske och la mig lite försent men jag kunde inte gå och lägga mig när vi hade gäster hemma - det kanske skulle ha varit lite oartigt? Jag överlevde skoldagen trots min trötthet, som tur var. Efter skolan var jag, Rebecca och Madde på Café 60 och pluggade matte, bland annat! Nu är jag hemma hos mamma igen. Jag är hur hungrig som helst men eftersom jag dessutom är trött så vill jag inte äta middag med de som är hemma. Så det blir yogurt och flingor framför TV:n om ungefär tjugo minuter!  

I kväll ska man kolla på kanal 5 i två timmar, hihi. Eftersom det är både Gossip Girl och Desperate Housewifes! - Jag är så glad att Gossip Girl börjar igen! .. eller kanske inte ska överdriva men jag tycker om den serien och det ska bli kul att få se fortsättningen. 

Nu blir jag lite irriterad, inte bara på grund av tröttheten och hungern utan på grund av att mitt msn inte fungerar som det ska; jag kan inte skriva till någon! .. jag orkar inte ta reda på varför just nu, så det får vara ... 

  

The kind of monday that I like.

Kategori: Från förr

Som sagt så är jag ledig idag!

Jag är hemma hos pappa. Pappa och Anna är på jobbet och jag lämnade Viktor i skolan för ungefär en timme sedan. Viktor fyller år idag! Grattis lillebror<3

Nu har jag läst ut Främlingen av Albert Camus. Så jag färdigställde min läsloggsmall och skickade in den, skönt att kunna "kryssa av" den från min mentala att-göra-listan!

I går kväll tittade jag och pappa på Bodyguard - med Kevin Costner och Whitney Houston. Den filmen är jättebra och det var längesedan jag såg den; och första gången jag satte mig in i den ordentligt!

Innan jag åkte till pappa i går skrev jag ett inlägg som jag döpte till "I don't like mondays - Boomtown ras". Jag döpte den till det eftersom jag gillar låten och för att jag lyssnade på den medan jag skrev inlägget. Jag lyssnade på den på youtube (eftersom mitt limewire inte fungerar). Så jag läste kommentarerna till låten och de stog saker som antydde att låten handlade om någonting speciellt; så jag började lyssna ordentligt på texten och googlade lite. Jag läste låttexten är baserad på en verklig händelse: det var en 16-årig flicka, Brenda, från san Diego som gick till skoln och sköt både elever och lärare (1979). Jag läste även att hon hade fått vapnet av sin pappa i julklapp! När polisen frågade henne varför hon hade gjort det var hennes svar; "I don't like monday's", och det var däför sången - av Bob Gelof - fick just det namnet. I en av kommentarerna till videon (på youtube) påstår en person att dens syster satt på samma ungdomsanstalt som Brenda och systern hade också frågat om en anledning och då hade Brenda svarat "The little man on my shoulder told me to". Jag kan inte komma på någonting att säga förutom: hemskt! Inte bara att människor blev mördade, vilket självklart är hemskt i sig självt, utan även att hon antagligen hade en pshykisk sjukdom som ingen visste om/reagerade på och därför kunde hon inte få hjälp...

  Här låtklippet från youtube;


I don't like mondays - Boomtown rats

Kategori: Från förr

Mamma väckte mig imorse vid tio-tiden när hon kom ner och sjöng så att Therese skulle vakna! Ja, hon sjöng ... efter det kom hon in i mitt rum och frågade när jag skulle gå upp för att jobba. Jag blev riktigt irriterad och var tvungen att gå upp! Nu har jag jobbat klart för dagen och pappa kommer och hämtar mig om en halvtimme ungefär. I kväll ska vi på middag hos farfar och Viola, eftersom Viola fyllde år igår! Imorn är det omprovsdag i skolan så jag är ledig, men jag har tänkt att jag ska arbeta på min hemtenta då. I alla fall på förmiddagen för sen kommer farmor hem till oss och vi ska fira Viktor som fyller sju år imorn!

Jag skummade igenom nyheterna på dn.se. Den nyhet som verkligen fick mig att höja på ögonbrynen var den som har rubriken "Rynkor krav för cigarrettköp". Artikelns ingress lyder: "Om du har nog många rynkor i ansiktet ökar chansen att du också får köpa dina cigarretter. Om du är japan vill säga." I Japan ska man införa ett nytt system som ska skanna cigarrettköparnas ansikten, så att ingen som är under 20 år ska kunna köpa tobak. Kameran som ska skanna japanerna fungerar på så vis att den skannar ansiktet och "tittar" efter rynkor, påsar under ögonen och på ansiktets benstruktur. Om man har ett för slätt ansikte så får man helt enkelt inte köpa några cigarretter! Detta införs för att det är för lätt att skaffa falsklägg. Min första tankte när jag hade läst artikeln var; om man har gjort plastikopperation då?! Inte långt efter kom jag tänka på något annat: Hur många 20-åringar har rynkor, på en skala?!  

järngänget

Kategori: Från förr

Jag kom nyss hem. Jag, Madde och Rebecca träffades i Slussen vid halv tio-tiden, vi tog en promenad till Sveavägen för att kolla vad det var för folk på Cafe 60 men det var typ fullt så vi orkade inte fika där. Vi tog tunnelbanan till medis istället! Vi gick en vända runt på söder för att hitta något bra fik som hade öppet länge, till slut hamnade vi på Cozy som ligger i korsningen folkungagatan/götgatan. Jag tog en latte och halloncheesecake :) .. vi satt där och snackde till klockan 00:30 sen gick vi till slussen där vi skilldes åt och alla tog sig hem. Jag missade precis en buss och fick stå och vänta i ungefär en kvart till nästa buss kom. Medan jag stog där tänkte jag på hur konstigt det var att jag aldrig träffade någon som jag känner när jag står och väntar på bussen om kvällarna. När jag kom på bussen såg jag två personer från mitt gamla fotbollslag - men ingen av dem såg mig, sen kom Erik på bussen; han var på Malta samtidigt som jag! Han var med en kompis så vi sa bara hej och hur vi mådde, det är konstigt att jag inte träffar honom oftare eftersom vi bor jättenära varandra!
 
Jag fick gå hem från telegramvägen och när jag nästan var hemma sog jag en som kom cyklande; det var en från min klass i högstadet så jag försökte få kontakt med honom - men han såg mig inte! Det var lite underligt att jag hade stått och tänkt på att jag aldrig träffade folk jag känner just i kväll när jag senare träffade på så pass många som jag faktiskt känner!

Jag fick äran att lyssna på fyra "fulla" fjortisar hela vägen från Slussen till Nacka Forum. En av dem hade en otroligt irriterande röst och hon var tvungen att skrika exakt hela tiden! Jag höll på att få panik; de små skrikfjortisarna var på samma buss som jag, bussen var kokhet och en tjock tant satte sig brevid mig, eller snarare sagt mig! Jag fick nästan ingen luft och ville bara gå av så jag kunde få komma hem ...

Nu ska jag sova, god natt gott folk!

It's a long way to the top

Kategori: Från förr

Jag lyssnar på radio och just nu spelas låten "Since I've been loving you" med Led Zeppelin ... den gör mig riktigt depprimerad, inte på grund av texten utan på grund av ljudet .. jag får typ ångest av Robert Plants något gnisslande röst! Jag tycker jättemycket om låten Stairway to heaven, men that's about it när det gäller Zeppelin alltså.  Äntligen tog låten slut! *puh*

Lördag, läördag, lördag, lördag ... vad ska man göra ikväll?! Planen hittils är att träffa Rebecca och Madde men det har gått några timmar sen jag pratade med dem och ingen av dem är vid datorn .. min buss går om tio minuter och om en timme och tio minuter .. eller okej, jag skulle kunna åka till Orminge och byta buss också, den bussen går någon gång mittemellan de andra bussarnas tider .. Jag hinner inte med den bussen som går om tio minuter kan jag lova; jag sitter här helt osminkad med mjukisbyxor och håret i en slarvigt uppsatt tofs...

Jag känner mig förkyld och trött men jag vill verkligen hitta på någonting snart eftersom jag var hemma i går kväll och har varit hemma hela dagen idag.. så jag börjar långsamt bli galen!

sjuttonde maj

Kategori: Från förr

Jag sitter i köket och jobbar vid mammas bärbara (jobb)dator. Jag tyckte att jag förtjänade en lite paus eftersom jag har arbetat hela dagen. Eller okej, jag började jobba klockan halv tio men i alla fall!

Idag är det Norges nationaldag. Det är, antagligen, viktigt för norrmännen. Inte speciellt viktigt för mig, eftersom jag inte har någon koppling till vårt granland i väst. Jag har däremot ett stark minne från det där datumet, det var 2002, när jag gick i sexan. Läraren som jag hade från första- till sjätte klass kommer från Norge och hon skulle fira nationaldagen varje år så i fem år hade vi vikarie varje år den sjuttonde maj. Men när vi gick i sexan hade vår lärare fått för sig att vi, klassen, skulle få delta i nationaldagsfirandet. Vi skulle gå från slottet till Djurgården i ett tåg med massa norrmän. Jag vet inte varför hon hade fått för sig att vi skulle tycka det var roligt .. det enda som var underhållande var nog att se henne i norsk folkdräckt! - Jag och några fler hamnade sist i tåget och efter ett tag hade vi kommit efter så vår lärare fick springa tillbaka och skälla på oss ... Jag kan verkligen inte förstå varför hon tog med oss, hon tyckte inte ens om större delen av klassen!

Min farfars fru fyller dessutom år idag och när jag och min bror var små så skojade hon med oss och sa att hela Norge flaggade för henne på hennes födelsedag. Eftersom jag var liten och naiv så trodde jag på det...
- Grattis Viola!

,, dessutom har Rebecca namnsdag idag så grattis på dig också :)

i ett svagt ögonblick

Kategori: Från förr

Varför fortsätter man äta när man är mätt? Jag undrar verkligen det.. Jag var mätt när jag hade ätit middag - entrcote, klyftpotatis och grönsaker - men bara för att syrran hade gjort efterrätt så var jag tvungen att käka det också; chokladgarnerad frukt med galss! Vem kan motstå lixom? Jag åt typ tre potioner, jag kan verkligen inte förstå varför! Jag kunde ha smakat lite och sedan kännt att jag var mätt och: slutat äta! Men nej, jag åt som sagt tre potioner av det, sen var Therese tvungen att hämta en påse cheesballz, som jag inte ens är så förtjust i.. men bara för ätandets skull så tryckte jag i mig ett antal sådana också! Min fråga är fortfarande: varför?!?

Man mår inte speciellt bra av att äta för mycket! Jag vet hur mycket jag hatar den här känslan; övermätt. Trots det kan jag inte låta bli att trycka i mig saker även fast kroppen säger stopp. Detta händer, som tur är, bara vid vissa svaga tillfällen. Det var mer ofta förut eftersom jag har skafat mig självdiseplin på äldre dar' ..  men just idag har jag haft "en svag dag" så att säga, så jag föll för frestelsen! "Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den" - Oscar Wilde

Min största svaghet är verkligen choklad - i alla färger och former.. vem kan säga nej?

image164

jag är sen, måste gå.

Kategori: Från förr

Det regnar. Jag tror att man tycker det är extra surt, att det är dåligt väder nu, eftersom det var så fint väder förra helgen så men har helt enkelt blivit bortskämd. Den här veckan har det varit ganska kallt annars men man har (nästan) kunnat ignorera det eftersom solen har skinit! Men nu när det är gråmulet och regn - det är inte lika lätt att låtsas som ingenting då! 

"All Along The Watchtower" - Jimi Hendrix

Jag vill åka till Peace & Love i sommar, eller nej, jag måste åka till Peace & Love i sommar! Jag överväger att fråga mamma (eftersom mina vänner inte har råd) om hon kan åka med mig till Borlänge fredagen den 27 juni eftersom jag måste se Sex Pistols, jag bara måste!  


image163

Detta är en bild på bandet i dess orginaluppsättning; Johnny Rotten (sång), Steve Jones (gitarr), Paul Cook (trummor) & Glen Matlock (bas).  

lost and .. found?

Kategori: Från förr

Jag kom hem från baslektionen ganska nyligen. Jag har inte varit där på några veckor men det beror delvis på att det var valborg och så (dvs röd dag). Jag lär mig att kompa "Boulevard of broken dreams" - Green Day, det var inte jag som valde den, nej. Eller jag har väl ingenting emot Green Day direkt, eller jo! Jag gillar deras tidiga låtar men sen blev de produkter av musikbranchen och helt "mainstream" så - nej tack!

Imorgon har vi halvdag i skolan, det betyder att jag har två lektioner! De som inte har språk på morgonen har bara en lektion, så man kan ju gissa hur många från min klass som kommer att komma...

Ledigt brukar betyda att man tänker på allt roligt man ska göra eller hur skönt det ska bli att sova en hel dag men i mitt fall betyder det att mina tankar vandrar i väg mot vad jag kan göra för att hinna färdigt med skolarbeten! I morgon är ett exemplariskt exempel eftersom: det är fredag och vi har en ledig eftermiddag som man skulle kunna hitta på massa roligt på men nej, jag och Rebecca ska arbeta med vårt samhällsarbete!

Det är omprovs-/reusrsdag på måndag så jag är ledig hela dagen så då hade jag tänkt arbeta med min hemtenta eftersom jag har så mycket annat planerat i helgen! Det känns sorgligt måste jag säga ...
 

Where did "young, rebellious and free" go?

Hejdå. Desamma!

Kategori: Från förr

Jag har varit hos pappa i två dagar den här veckan, åkte hem till mamma idag igen! Det är därför jag inte har upptaterat bloggen lixom.. Rikard har flyttat till sin lägenhet så han tog med sig datorn och TV:n, snacka om att rummet kändes tomt!

Igår hade jag muntliga (nationella) i engelska: fick mvg! Efter skolan åkte jag, Rebecca och Amanda till stan eftersom jag behövde lite nya kläder. När jag hade gått min rond på H&M så gick vi och fikade på Piccino på Drottninggatan!

Min lillebror får för sig så konstiga saker ibland; senast igår så sa han att "Byggare Bob" heter "Bobba-fett" alltså han skojade inte utan han sa det på fullaste allvar! (Han är sex år). Han sprang runt och skrek det ett tag och sedan helt plötsligt så sa han att "Bobba-fett" har en bazooka. Jag vet inte vart han har fått det ifrån men lite roligt är det.

Medan pappa nattade Viktor (och sig själv) kollade jag och Anna på Djävulen bär prada. Jag hade inte sett den innan så det var kul! Jag tyckte den var sevärd trots att den var lite förutsägbar på vissa punkter, så om man inte har sett den (och tycker om chick-flicks) så tycker jag att man ska göra det!

Idag hade vi engelska nationella: läs- och hörförstelse. Vi hade det direkt på morgonen och jag hade planer hur jag skulle göra för att hinna: jag skulle gå till tunnelbanan klockan 08:15.
  Jag tror att jag sprang till tunnelbanan klockan 08:20 istället. När jag kom ner till stationen så stog det att det var 3 minuter till nästa tåg skulle komma så jag jag försökte att inte börja hyperventilera. Jag väntade i två minuter; nedräknaren slog inte om, jag väntade i fyra minuter; nedräknaren visade att det var två minuter kvar, jag fick panik och slutade kolla på klockan - tåget kom!
  Det var fullt med människor i alla vagnar, jag skulle stå i den som var längst bak. När jag kom in i vagnen började en une skrika så jag tänkte "underbart" lite ironiskt för mg själv. Vi kom till hötorgets station där halva Sverige tydligen skulle gå på: en kvinna ställer sig framför mig - hon hade hur långt hår som helst och det skulle hon envist vifta i mitt ansikte så jag tänkte "det kan inte bli mycket bättre" men då kom en tant som hade "lite" för mycket parfym på sig in i vagnen, jag kände hr mina ögon började tåras av den starka lukten, dessutom skulle parfym-tanten prata i mobilen men jag tror att hon hade missförstått hur man använder en telefon eftersom hon försökte använda den som en megafon!  
  Tunnelbanan stannade även vid Gamla stan och där skulle en kvinna med barnvagn av, hon stog i princip längst in i vagnen. En man skulle vara vänlig och hjälpa henne men tyvärr så var han en aning inkompitent så "stå-plattan" som satt fast i barnvagnen fastnade mellan tunnelbanevagnen och perongen så vi blev stående ett tag till.
  Den buss som jag hade planerat att ta från slussen gick 08:35 och jag var framme på perongen i slussen 08:37 så jag rushade ner för trapporna för att se 08:40 bussen åka därifrån. 08:45 bussen kom direkt efter och tog den tidigare bussens plats så jag gick på den och försökte lugna mig, vilket inte gick så bra! Jag som är en så lugn person annars? Jag satt och gav busschaffören onda blickar hela vägen (i spegeln) jag tror att han såg mig för han ryckte till när han kollade upp i spegeln. Han körde förövrigt som en äldre dam med nervsjukdommar!
  Bussen stannade vid skolan 08:55 - provet började 09:00. Jag sprang som en galning hela vägen till klassrummet och exakt när jag kom in så sa Sofie (en engelsklärare) nu kan ni öppna provet. Jag fick sitta med en byggklass för alla platser, i det klassrum som min klass satt i, var upptagna! Men jag hann i tid och gjorde provet; kan ju hoppas på att det gick bra!

Vi var i datasalen på båda lektionerna som vi hade idag; ja, vi hade lektioner trots nationella proven! Jag och Emily blev klara med vårt arbete om Ryssland på geografin och jag började med hemtentan på ekonomilektionen.

Ikväll ska jag spela bas. Det var ett tag sedan jag var där och jag har inte gjort läxan om man säger så. Jag har inte haft tid kan jag skylla på om jag behöver!

trettonde maj

Kategori: Från förr

Jag försov mig lite! Skulle ha gått upp 06:10, då alarmet ringde, men jag stängde bara av det och "skulle bara vila lite" så jag vaknade igen ungefär 06:30. Jag tror att jag satsar på att ta en senare buss för jag orkar inte stressa som en galning. Dessutom hinner man (oftast) om man tar den lite senare bussen ...

Idag ska jag till pappa efter skolan!
- nu har Rikard flyttat till sin lägenhet.

procedure

Kategori: Från förr

Jag sitter och äter middag framför datorn medan jag lyssnar sönder soundtrack:et till Walk the line. Johnny Cashs musik med andra ord!

Min middag består av yogurt med flingor och te, vilket är precis samma kombination som jag år till frukost!


Tillbaka till musiken då, innan jag såg filmen (Walk the line) hade jag inte hört så många av Johnny Cashs låtar; jag har för mig att jag bara hade hört en och det var "Hurt". Den är otroligt fin och deprimerande, det är en sådan låt som man kan bli deprimerad av om man lyssnar på den för många gånger!

Efter att ha sett filmen ett X antal gånger nu så kan jag säga att jag gillar hans musik! Jag gillar, såklart, orginalversionerna men jag kan inte hjälpa att gilla filmversionerna också: när Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon sjunger... Den låten som jag har fastnat mest för är "It ain't me babe". Bara därför ska jag publicera det klippet ur filmen här och nu!


it ain't me babe

Kategori: Från förr

Jag ska åka till gymmet om en timme! Måste ju hålla mina goda träningsvanor ..
-
När jag satt på bussen hem idag kände jag inte alls för att ta mig till gymmet idag men nu är jag liter mer taggad på det! Som tur är.. annars vet jag inte vad jag hade gjort, eller jo: jag hade nog åkt i alla fall! Där orken tar slut kommer viljan in! Hehe ..

I går kväll läste jag ut Doktor Glas (Hjalmar Söderberg). Så jag började att läsa Främlingen av Albert Camus imorse när jag åkte till skolan. Jag måste fylla i en "läslogg" till de båda böckerna, dvs jag måste hitta fyra citat i respektive bok som jag ska kommentera. Jag har bara ett citat till Doktor Glas än så länge men jag kommer säkert komma på fler om jag "skummar" igenom boken lite. Trots att jag bara har läst 33 sidor av Främlingen har jag redan två citat som jag har tänkt kommentera!

Jag blev just klar med min diktanalys, vi skulle analysera Karin Boyes dikt Min hud är full att fjärilar t o m imorgon men jag gjorde klart min analys nu så jag har den ur världen!

Min hud är fulll av fjärilar
av Karin Boye


Min hud är full av fjärilar, av fladdervingar
de fladdrar ut över ängen och njuter sin honung
och fladdrar hem och dör i små trista spasmer,
och inte ett blomstoft rubbas av lätta fötter.
För dem är solen till, den heta, omätliga, äldre än tiderna...

Men under hud och blod och innanför märgen
flyttar sig tungt tungt fångade havsörnar,
vingbreda, som aldrig släpper sitt byte.

Hur vore ert tummel en gång i havets vårstorm?
Hur vore ert skrik, när solen glödgade gula ögon?
Stängd är grottan!  Stängd är grottan!
Och mellan klorna vrider sig vita som källarskott
mitt innerstas tågor.

ny vecka

Kategori: Från förr

God morgon - det är sommarväder idag också! Vem blir inte glad av det lixom?

Idag har jag nog tänkt att träna! Hade egentligen tänkt göra det igår men eftersom jag städade hela dagen då, så orkade jag inte! Jag har, i och för sig, svenskläxa till imorn men den kan jag göra på lektionen kanske..  

Det är en norrman som gästar rockklassiker (morgonrock), han är från bandet Wonderfools. Jag kan meddela att jag inte förstår norska så bra! - Haha, jag tycket att det låter asroligt i alla fall -  ..en sak jag har tänkt på ganska länge är: kan man låta arg på norska?
- Men aja, deras musik låter ganska bra i alla fall ...

 

And it burns, burns, burns

Kategori: Från förr

Idag vaknade jag klockan elva, skönt att sova åt för en gångs skull!
- jag åt frukost ute på trappan, det var ju så fint väder :)

Jag var ensam hemma nästa hela dagen, familjen var först på IKEA för att köpa en säng till Rikard sen åkte de till järvafältet och träffade syskonen eftersom Helenes Mattias fyller år idag! :) .. Men som sagt var jag hemma, jag städade alla skåp i köket!! - kände mig lite som Askungen, haha! Mamma hade bestämt att vi skulle städa hela huset den här helgen och jag måste ha gått med på det vid ett svagt tillfälle! De andra städade igår men då hade jag annat för mig så jag var tvungen att städa idag!

De kom hem vid tretiden och då var alla trötta inkulsive mig. Så jag och mamma kastade oss i soffan och åt glass, sen höll mamma på att somna så jag sa åt henne att koka kaffe så då gjorde hon det, dessutom tinade hon några bullar som låg i frysen. Eftersom det inte gick något på TV satte vi igång en film: Walk the line! Det är nog min favoritfilm, eller en av dem i alla fall och Reese Witherspoon är är en av mina favoritskådespelerskor ...

image162


När Therese kom hem från stallet gjorde hon oss sällskap. Bullarna var slut när hon kom så hon hämtade chips som hon delade med mamma - jag är inte så förtjust i chips och dessutom har jag en ganska stark karaktär så jag ville inte äta mer onyttiga saker, just då!

Jag var nyss uppe och fikade, vi åt paj, som syrran hade bakat, framför TV:n. Vi kollade på Parlamentet.

Rebecca påminde mig just om att vi har sovmorgon imorn - vilket jag helt hade glömt bort! Vi ska ha sovmorgon eftersom det är nationella proven i engelska, muntligt, på engelsklektionen och vi har det på onsdag!

we're caught in a trap

Kategori: Från förr

Eftersom jag var/är astrött ikväll så stannade jag hemma och a dessutom så hände det ingenting roligt!

Jag hamnade framför TV:n med mamma, syrran och allt godis!! Vi kollade på Körslaget såklart ... Det var finalen och de som var kvar var team Cans och Team Brolle. Av alla körerna så var just team brolle och team cans de körer som jag tyckte bäst om - och båda gick till final! Hihi ... Team Cans vann .. Nu går det inget på TV:n som jag känner för att kolla på - ngt jag känner för att kolla på är däremot Walk the line, jag har den filmen men den är så lång så jag kommer säkert somna mitt i eller något liknande - och det är ju inte så kul!

Något som var lite kul idag var när jag och Emy åkte buss, det var typ två män och massa ungar som satt i närheten av oss och det var en av ungarna som helt plötsligt fick för sig att hon skulle berätta massa skämt och det roligaste var (det var kommer ihåg var):
- Vilka är det mest synd om i skogen?
- Myrstackarna!


Roligt, roligt! .. hihi

sommarvarmt

Kategori: Från förr

Igår gick jag och Becca till rålis vid 21-tiden där satt Emy, Lydia och Gabbi (och Aika, Gabbis hund) .. vi snackade o så ett tag sen skulle Lydia dra så vi andra gick ner till stranden där Beccas kusin o hennes kompisar satt! Emy badade lite, jag och Becca grillade en varsin marsmellow och sen hände det itne så mycket mer intressant så vi drog ganska tidigt (typ ett eller något). Jag och Becca drog hem till henne o kollade på Music & Lyrics - eller vi hann inte se hela innan båda höll på att somna! Tror att vi gick o la oss typ 02:30.. 

Idag skulle jag egentligen ha städat här hemma men jag sov ju hos Becca så jag kom itne hem förens typ 12-13 och kl 15 skulle jag träffa Emma, Emy och Linda i stan! :D
 
Vi fikade på Piccolina i typ en timme, sen skulle Emma och Linda till tåget för att åka hem till Eskilstuna!

jag orkar inte med det här igen.

Kategori: Från förr

Jag blöder näsblod!
- kanske borde överväga att bränna mina blodkärl i näsan, jag trodde att jag skulle slippa det. Jag brukar blöda oftare men det här året har det varit relativt lugnt men om det ska börja nu igen så kanske jag borde ta mig till city mottagningen som min doktor tyckte att jag skulle göra förra året (men som jag struntade i då).
 

nionde maj

Kategori: Från förr

Det var längesen jag var så trött som jag var imorse! Jag trodde inte att jag skulle överleva dagen; vilket jag gjorde i alla fall! Efter skolan gick jag och Becca från skolan till gamla stan, köpte mjukglass och satte oss på en bänk!

Jag kom hem ganska nyligen och åt just upp min macka. Ska äta middag om ungefär en timme så när jag stog i köket och fixade lite mellis skulle Stefan hålla på med värsta utfrågningen; ska du äta nu? vi ska äta om en timme! ska inte du äta med oss?, jag trodde att jag fick äta när jag ville, men tydligen inte - i alla fall inte utan att behöva leka 20 frågor! Han, om någon, vet att jag inte är på speciellt bra humör när jag inte har käkat eller är trött och i just då var jag både och! Nu är jag bara lite trött ...

I kväll ska jag och Becca till rålis och träffa folk :)

Before I go crazy

Kategori: Från förr

Äntligen fredag säger jag bara! Nu är det bara en skoldag kvar innan man kan slappna av(-ish). Den här helgen har mamma iof bestämt att vi ska städa här hemma. Hon kommer bli sur om jag backar ur men jag får se hur det blir eftersom jag måste få sova ut någon gång!

Imorn ska Emma till Stockholm, så jag ska fika med henne runt 15:00.
- Ska höra om Emy också vill hänga med!

Vi skulle egentligen ha samhällskunskapsläxförhör idag (oj, det var ett långt ord!) men vi ställde in det eftersom vi har så mycket annat att plugga till.

Jag har egentligen brottom nu, ska gå om ungefär 20 minuter och jag har inte gjort mig i ordning alls. Så det är väl dags att sätta fart nu antar jag! .. men jag har inte druckit upp mitt te än så jag kan/orkar inte resa mig upp. Ja, jag är astrött och har ingen som helst lust att gå till skolan idag men eftersom jag förtfarade är jag så jag kommer gå i alla fall.  

en tanke

Kategori: Från förr

Jag käkade just middag; spagetti och köttbullar. Precis som Lady och Lufsen. Vid middagen kunde jag bekräfta min misstanke om att jag inte tycker om spagetti lika mycket som annan pasta! Det är tråkigt att äta det lixom, jag tycker om makaroner, penne, fjärilar, skruvar, snäckor och bandpasta jättemycket men inte spagetti. Det kanske är lite skumt eftersom det är samma ingredienser i all pasta men jag kan inte hjälpa vad jag tycker, eller i det här fallet inte tycker - och det jag inte tycker är att spagetti är lika god som annan pasta!

image161


Detta om något var kanske ett riktigt meningslöst ämne till ett inlägg men jag är trött och kände för att skriva och eftersom jag inte hade något mer intressant att skriva om så fick jag (och de som läser) nöja sig med ämnet: pasta! 

Men en riktigt intressant fråga när det gäller pasta är: hur gör man hålen i makaronerna?!




  

för själen jag nästan sålde

Kategori: Från förr

"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."

Detta är ett citat ur boken Doktor Glas (av Hjalmar Söderberg) som jag läser just nu. Jag läste det i tisdags och det var detta citat som jag hade tänkt dela med mig av på tisdagskvällen men efter att ha tittat på Desperate Housewifes tappade tråden till. Citatet talar för sig själv men jag vill bara understryka hur mycket sanning som ligger till grund för det det.


Jag sitter här och nyser och känner mig allnmänt sjuk(-ish). Så jag orkar inte åka till Finntorp för att spela bas idag heller. Det känns inte som att jag har så brottom att lära mig heller för Emy har ju inte ens börjat att lära sig att spela elgitarr än så jag kan ta det lungt!

Jag har gjort franskläxan, lite halvdant med den är gjort i alla fall! Läxan var att beskriva en film, en kändis och en saga, sen - imorgon - ska de andra i gruppen kan gissa vad man pratar om.   

Jag vill att Gossip Girl ska börja igen nu. Madde sa att det börjar igen på tisdag om två veckor men det känns långt bort just nu eftersom jag vill se det just precis nu!

Appropå Gossip Girl måste jag bara säga att  Ed Westwick är hur het som helst, håll med om det!

image160

åttonde maj

Kategori: Från förr

Nu är jag hemma hos mamma igen. Imorse hade jag nationella i matte b, satt i aulan från 08:00 till 11:20! Det var verkligen svårt...

Sen var jag rikigt trött så varken geografin eller internationella ekonomin blev något seriöst! 

Jag borde göra franskläxan nu eftersom jag har baslektion ikväll, vilket jag inte alls känner för men borde gå på även fast jag är riktigt trött och fast jag inte har gjort läxan. Dessutom har jag inte lämnat in min bas på lagning än, halsen är lite skev! 

Min Mötly Crüe-bok kom idag!
- Så nu kan jag läsa ut min Johnny Rotten-bok utan att känna allt för mycket tomrum!

 I'm sad! "Sad" är det perfekta uttrycket för det har tillfället, eftersom det betyder både sorglig och sorgsen. För nu har jag kollat klartGilmore Girls! Från den första säsongen till den sjunde, jag kommer inte ihåg när jag började kolla men skulle gissa på att det var någon gång runt påsk! Då påstod jag att det skulle ta ungefär två veckor - vilket var extremt optimistiskt! 

image159
 

today

Kategori: Från förr

Jag är hemma hos pappa nu, jag och Viktor sitter här uppe vid datorn och jag har just gjort inbjudningar till hans sjuårskalas!

Vi hade "spelet om världshanden" idag på ekonomin dvs att vi "lekte" WTO. Jag, Eric och Chris var sekriaiatet ( vi höll i förhandlingarna). Jag var ordförande!

Efter skolan gick jag och Becca till ANT (piercingstudion) och gjode en check-up på våra piercingar! Efter det hämtade jag lillebror i skolan (förskolan),

Vi åt pizza till middag i Rikards nya lägenhet! Han håller på att flytta sina saker just nu. Han ska bo tvärs över gården men ända, en egen lägenhet skulle inte sitta fel!

Imorn börjar jag 08:00 istället för 09:50 eftersom vi har nationella provet i matte. surt ..

sjunde maj

Kategori: Från förr

Jag vaknade en minut innan alarmet ringde!
- Duschade, åt frukost och kollar på Gilmore Girls.

Jag tittar på den sista säsongen och den sista dvd-skivan, så snart är jag klar och då kommer jag att ha sett hela serien i sträck!

Ska till bussen om ungefär en halvtimme ...

notice

Kategori: Från förr

Jag hade tänkt att citera en del ur boken Doktor Glas som i det här inlägget. Jag fick en riktig tankeställare, när jag läste på bussen hem från Becca idag, som jag hade tänkt dela med mig av men efter att ha sett dagens avsnitt av Desperete Houswifes tappade jag tråden i min tankegång om boken. Jag kan inte annat än citera karaktären Janice i serien Vänner när jag ska besktiva dagens avsnitt - "Oh My God!". Till dem som inte sitter klistrade vid TV-rutan klockan 21:00 på tisdagar för att se de desperata hemmafruarna kan jag bara säga en sak: ni missar något!

Jag borde sova nu och jag är hysterikt trött så den saken lär inte bli något problem. Imorn har jag sovmorgon, eftersom det är onsdag då, så börjar jag klockan 11:30. Efter skolan ska jag åka till pappa.



vad är meningen.

Kategori: Från förr

Jag är trött och min väckarklocka måste ha ringt i sex minuter innan jag hörde den! Det måste betyda att jag antingen har blivit stendöv eller att jag sov riktigt hårt. Hoppas på det senare "alternativet".

Jag längtar till imorn: sovmorgon!

Idag hade jag tänkt att träna medan jag ska vänta på Becca och Madde; när de har språk. Men jag är inte säker på att jag orkar! Jag kanske ska läsa Dr. Glas medan jag väntar istället. Jag måste i och för sig träna den här veckan vilket jag inte har gjort än, men det är bara tisdag hittills fast jag vet inte vilken dag jag kan klämma in det i deb här veckans schema. Kanske att jag hinner att träna på söndag! 

 

femte maj

Kategori: Från förr

Jag kom hem från stan. Jag var där med Becca för att vi skulle plugga matte men det gjorde vi inte. Vi drack kaffe och snackade på Piccolina!

När jag gick av bussen kände jag en sommarkänsla välla över mig. Det var relatvit varmt i luften och man kunde känna doften av nyklippt gräs och några slags blommor som jag inte kan namnet på.  Man hörde fåglar sjunga. Jag började tänka på sommaren då man sitter på en brygga med fötterna i vattnet som ännu inte är tillrckligt varmt för att bada i, vilket man gör i alla fall. På grund av sommarkänslan började jag tänka på grillad mat, som verkligen är sommar för mig, det gjorde mig hungrig. Så när jag kom hem åt jag yogurt med flingor, som är så långt ifrån grillat man kan komma men det var gott i alla fall! 



 Jag fyller 18 åt om fem månader idag!

vad är en färg ?

Kategori: Från förr

Jag hade lite svårt att somna igår, så jag ät trött .. och svenska språket behöver synonymer, i största allmänhet men just nu behöver jag en för: sur. För jag är inte sur mer crabby ..

Ska till skolan snart så jag måste göra mig i ordning snart men som sagt jag är trött och "crabby". Idag har jag vikarie på svenskan och ingen franska så jag har en ganska slapp eftermiddag.

jag råkade bara tänka

Kategori: Från förr

Jag skulle sova, jag släckte lampan och stängde av TV:n - i den ordningen faktiskt - för att jag skulle sova men nej .. istället gick jag upp ur min, alldeles för varma, säng och startade datorn. Loggade inte in på msn som automatiskt ploppar upp utan klickade istället direkt på genvägen "e" ,som jag tror står för explorer, skrev in url-grejen hit till bloggen. Jag kollade inte i min bilddagbok, gick inte in på facebook eller någonting annat - nej jag gick direkt hit.

Jag har haft den här bolggen i, vad kan det vara nu, snart två år. Ja, så måste det vara eftersom jag skapade den strax innan jag skulle börja gymnasiet och nu ska jag snart gå ut två:an. Men det var inte förens igår jag ens reflekterade över: varför. Varför jag insesterar på att skriva om mitt liv så här på internet, så att mina vänner och min familj eller ovänner och okända människor kan läsa om vad jag gör, inte gör, känner eller inte känner. Jag har inget svar på just den frågan. varför.. Jag skulle kunna intala mig att det är för att jag vill - eller åtminstonne överväger - bli journalist .. men bara för att man kanske, möjligtvis vill bli journalist så behöver man inte vilja skriva om sig själv. För varför skulle folk, egentligen, vilja veta att jag kollar på tv just vid en speciell tidpunkt eller att jag är på ett visst humör och vad det egentligen beror på .. ett enkelt svar på varför jag skriver om mig och vad jag gör kan helt enkelt vara att jag är extremt självupptagen och tror att folk vill läsa om mig .. men jag är inte så säker på att det är det som är fallet heller ..

Ibland skriver jag nog bara för att jag är uttråkad och inte har något annat ätt göra - men hur rättvist är det mot läsarna på en skala? När man skriver borde man åtminstone ha något vettigt att säga eller vilja förmedla någonting överhuvudtaget. Jag skulle istället för att klaga på min vardagliga vardag kunna publicera intrssanta tankar om någonting som har någon betydelse överhuvudtaget - för att om man tänker efter, det finns ingen journalist som skriver en artikel, nej inte ens en krönika, om att de tittar på TV.

Jag vet att det är skillnad mellan att vara en utbildad journalist som ska förmedla någonting med sina artiklar och att vara 17 (snart 18) år och ha en blogg - i mitt fall en blogg som inte har någon direkt mening eller inriktning.

Med detta säger jag inte att jag kommer sluta med mina meningslösa inlägg. Eftersom jag inte vet varför jag skapade bloggen eller varför jag villigt har uppdaterat den i snart två år så kan jag inte förklara just varför i detta skede.  Jag tror att det är så att jag tycker om att skriva eller, jag vet att jag gör det men kan det verkligen vara så enkelt?

Jag tror att sova hade varit en bra idé för mig eftersom mina tankar är som mitt skrivbord ser ut (för tillfället) - rörigt och oorganiserat. Vilket gör mig galen, nu syftade jag på skrivbordet för jag är van att mina tankar är oorganiserade.  

Det slog mig just varför man säger nonsens. Jag skrev det tidigare i en mening med tog bort den. Jag har nog aldrig reflekterat över ordet förut men det är "non sens" - allså "utan mening". Det var en verklig "aha-upplevelse" jag just gick igenom nu.

Detta kanske var ett bevis på mina röriga tankegångar men det är lång ifrån det mest snurriga som svävar omkring mellan mina tinningar kan jag bara säga.

Något annat jag borde säga är god natt för nu måste jag sova.  

That's a horse of a different colour

Kategori: Från förr

Jag sitter och kollar på Gilmore Girls samtidigt som jag är inne på msn och dricker te! =)
- har fortfarande ont i nacken och ryggen .. 

Imorn börjar skolan igen .. orkar inte med det egentligen fast man måste ju antar jag ^^
- har inga direkta planer för veckan; eller a ska träna och åka till pappa .. o juste gå till skolan och plugga som en idiot antar jag ..





image157

Rubrik

Kategori: Från förr

Jag har ont i ena armen, axlarna och ryggen :/
- tror att jag sov lite konstigt eller ngt ...

Vet inte vad jag ska göra nu, är trött i hela mig förutom i huvet typ :p
.. Kanske lägger mig i sängen och kollar på Gilmore Girls helt enkelt ^^




How do we sleep while our beds are burning?






söndag

Kategori: Från förr

Jag kollade just på "The wizard of Oz", från 1939 med Judy Garland.
- det är något med gamla filmer som jag gillar stakt asså ^^


you come and go

Kategori: Från förr

God morgon, eller a godmiddag kanske passar bättre under omständigheterna ;)

Igår var Helene och Mattias här på eftermiddagen, jag och Helene sjöng Singstar medan de andra lagade mat :p .. sen efter maten åkte jag till centrum och mötte Emy. Vi åkte till Hornstull och mötte Lydia, sen gick vi tre till Tanto! Det var ganska nice :p .. vi snackade med folk, belv stoppade av poliser: eller a Emy och Lydia blev det eftersom jag tänkte lite snabbare och droppade det jag hade i handen när jag såg att poliserna kom emot oss xD ... Efter det drog Lydia hem till The Duffelman (intärnskämt)   .. jag och Emy var lite sociala med en av Emys kompisar och hans vänner :p .. Efter ett tag ringde Gabbi och sa åt oss att komma - så jag, Emy och två killar åkte dit ^^ .. asså Gabbis och Beccas förra klass hade haft en lite återträff..  och det var till den vi åkte (;

På t-banan började Emy snacka med en person och jag frågade om han hette Rikard men det gjorde han inte ^^ han hette Rambo tror jag :p haha! Han sa att Emy såg ut som en glamrockare så därför frågade jag vad han tyckte att jag såg ut som och han tyckte att jag såg ut som en blandning mellan punk, pop och glamrock ^^ :p haha!  

Vi gick av t-banan vid Mariatorget och började bara gå åt ett håll men eftersom vi inte hittade rätt gata så ringde jag Gabbi och vi gick åt fel håll så jag vände och tappade typ de andra, asså a de stannade av någon anledning :p så jag fick ribnga Emy när jag hade hittat rätt och ge henne vägbeskrivning xD

Det var inte så "livat" på deras lilla klassåterträff och dessutom hade 20 eller 30 procent av de som var där inte gått i den klassen xD .. haha mattekunskaperna var inte på topp så jag skulle inte lita på statestiken :p .. Alla, i princip, satt i köket och snackade så där satt jag med .. roliga människor faktist :p haha ..

Emy drog tidigare än mig så jag gick med Becca, vi gick därifrån strax innan två eller a jag hann med bussen 02:05 från slussen - fick gå från telegramvägen :/ ^^ .. men det är smällar man får ta när man vi gå ut på kvällarna och bor så långt bort från allt xD

Crying - Vixen

Kategori: Från förr

Jag har definitivt riktigt tråkigt ..
- är lite hungrig eller a det är något som får mig att må dåligt och jag gissar på hunger ... :/

Jag duschade just.

Tror att jag håller på att bli sjuk .. en ledtråd är att jag sitter och nyser :(

Jag är trött.

Om en månad, idag, tar brorsan studenten .. jag vill också!
.. men aja det är ju "bara" ett år kvar till det är min tur ...

Bullet With Butterfly Wings

Kategori: Från förr

33 minuter senare .. fortfarande seg och uttråkad ^^
- Jag läste 10 sidor sen höll jag på att somna, men fick sms så jag är vaken xD ... Jag låg nog lite konstigt för det känns som jag har lite nackspärr :S .. kan man ha lite nackspärr förresten? eller är det en sån sak som man antigen har eller inte har ... tankenöt ..


I'm still just a rat in a cage


eftermiddagen

Kategori: Från förr

Jag har inget att göra :/

Skulle kunna läsa lite kanske, Dr. Glas (av Hjalmar Söderberg) är ju boken jag håller på med just nu ^^
- den är bra hittils, jag har läst 51 sidor och hela boken är 181 sidor så jag har en bit kvar xD


image156
Hjalmar Söderberg

Jag har möblerat om mina filmer :O .. eller okej jag bytte plats på mina VHS:er och DVD-boxar så det är inte så stor skillnad men jag tänkte få plats med lite fler DVD-filmer på den övre hyllan så var tvungen att flytta ner boxarna :p ..

red, gold and green

Kategori: Från förr

Jag kollade just på Gilmore Girls, men tog en paus ;p
... vill inte att det ska ta slut - så jag drar ut på det ^^

Jag gick ut på altanen en sväng nyss .. stog där i typ 2 minuter kanske - det var fint väder :p  
- Yeey, nu loggade Josse in på msn :D .. det känns som om det var 100 år sedan jag snackade med henne =/


good morning starshine, the earth says hello

Kategori: Från förr

När jag vaknade trodde jag att klockan skulle vara ungefär 11-12 kanske; men när jag kollade på mobilen så var den typ 9:30 ..

Idag är det asfint väder ju :)
- det känns som det är fint väder varannan dag och regnar varannan .. ^^

Idag ska jag kanske till tanto med Emy, Becca mfl. :)
- Helene och Mattias kommer iof hem idag för att käka middag; vilket vore trevligt att vara med på .. men a får se om det går att kombinera .. :p

what do you think will come of that?

Kategori: Från förr

Jag kollade just på talang 2008 med familjen .. skulle egntligen kolla på Berg flyttar in också , men jag fastnade här vid datorn ;)

Sitter och hjärntvättar mig med Oompa Loompasången xD haha ... den är ju asskön ^^ .. jag vet att jag la upp den igår typ men eftersom jag inte vill att någon som läser min blogg ska missa den så gör jag det igen XD






Här är texten till den underbara sången också ;)

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do
I have a perfect puzzle for you
Oompa, Loompa, doom-pa-dee-dee
If you are wise, you'll listen to me

What do you get when you guzzle down sweets?
Eating as much as an elephant eats
What are you at getting terribly fat?
What do you think will come of that?

I don't like the look of it

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-da
If you're not greedy, you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do
I have another puzzle for you
Oompa, Loompa, doom-pa-da-dee
If you are wise, you'll listen to me

Gum chewing's fine when it's once in a while
It stops you from smoking and brightens your smile
But it's repulsive, revolting, and wrong
Chewing and chewing all day long

The way that a cow does

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-da
Given good manners, you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do
I have another puzzle for you
Oompa, Loompa, doom-pa-da-dee
If you are wise, you'll listen to me

Who do you blame when your kid is a brat?
Pampered and spoiled like a Siamese cat
Blaming the kids is a lie and a shame
You know exactly who's to blame

The mother and the father

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-da
If you're not spoiled, then you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-do
I have another puzzle for you
Oompa, Loompa, doom-pa-da-dee
If you are wise, you'll listen to me

What do you get from a glut of TV?
A pain in the neck and an IQ of three
Why don't you try simply reading a book?
Or can you just not bear to look?

You'll get no...you'll get no...you'll get no commercials

Oompa, Loompa, doom-pa-dee-da
If you're not greedy, you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa doom-pa-dee-do

got to get emotions to feel

Kategori: Från förr

Idag var jag och Emy i Gustavsberg och grillade ^^
Checka bilder i min bdb ;)

Jag har lite ont i huvet nu :/ .. ska käka lax till middag och vi har godis hemma så jag är glad iaf xD
- det kommer typ ingen bra film på TV:n ikväll så it kinda sucks om man inte hittar ngt att göra .. fast a Berg flyttar in går ju att kolla på om man är hemma^^
 

Det regnar.


andra maj

Kategori: Från förr

Jag vaknade för en halvtimme sen .. käkade just frukost, och jag kollar på Gilmore Girls :p
- Vet inte vad jag ska göra idag :/  


image155

första maj

Kategori: Från förr

Jag har vart hemma, inne, i mitt rumm i min säng (alternativt; framför datorn eller TV:n) hela dagen - sen jag jag kom hem från Becca! Jag är sorglig :(  
- idag är det ju dessutom den dagen då man ska demonstera .. srå för vad man tycker och "figth the man" lxm .. jag har massa åsikter om allt i princip! .. men jag låg bara hemma och kollade på TV hela dagen, eller a satt vid datorn till och från .. och några timmar gjorde jag båda samtidigt - t ex nu ^^ 

Jag kollar på Gilmore Girls, chocking? - nu kollar jag på det första avsnittet av sista säsongen :O .. vad ska jag göra när jag är klar .. vilket jag lär bli idag, imorn eller i övermorn om jag inte drar ut på det ...

Jag ska köpa; The Dirt, Mötly Crües bok! :D  
- frågan är: på svenska eller på engelska? ...

Underbart xD

Kategori: Från förr

Jag är extermt lycklig just nu kollar vad jag hittade på Youtube :D:D
- Jag älskar Oompha Loompas<3




Detta är från orginalet btw xD

Magnum-Pia

Kategori: Från förr

Jag kom nyss hem från Becca :)

Igår så var vi i stan på dagen, jag köpte ett linne och strumpbyxor och Becca köpte en jacka, strumpbyxor och födelsedagspresent till sin lillesyrra (som fyller år idag, grattis Lina) .. sen fikade vi på cafe 60 och eftrer det började vi promenera hemåt - eller a hem till Becca - då kände vi små droppar som föll från himlen :/ .. sen som alla kanske vet så regnade det typ hela kvällen :(

Vi såg Brolle utanför H&M på drottninggatan ;D
- eller a jag såg .. Becca var lite seg/blind ^^

Men vi mötte Madde och Emy på Mälartorget lite efter 19:30 ... och så deog vi oss mot söder; först hade vi tänkt att dra till tanto men vi träffade Beccas kusin vid r-banan som sa att det var dörr där.. så vi drog till rålis, det var musik o en eld där annars hände det itne så mkt eftersom det regnade :/

Vid nio-/tiotiden drog vi därifrån; Madde och Emy drog hem och jag och Becca drog runt lite i stan - i regnet - vi väntade på att en skulle höra av sig om fest men a vi fick inte komma dit :p .. men vi kunde ha dragit till Nacka men vi pallade inte så vi gick hem till Becca och snackade o såå ^^

Juste innan vi gick hem så tog vi en sväng mot medis och jag träffade Malin (syrran) och Simon på vägen! :p värsta överraskningen xD