notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

Gud straffar samtliga!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Fredagskvällen började med att jag drog hem till Rebecca. Vi väntade in Sandra (och väntade på att de skulle bli klara). Sedan tog vi tåget till Jakobsberg: väskorna var så jävla tunga och vi blev tvungna att springa till bolaget. Eller mmmh Rebecca gick och hämtde sin farmors bil medan jag och Sandra sprang med alla väskor till bolaget. Där bunkrades det upp med vodka, öl, alkoläsk, varm & kall (äppelpaj) cider och baja pääroon! Ingen av oss tog kvitto - ville inte riktigt se hur mycket det gick på xD hahah...
- Sandra skulle in på H&M och så, så jag fick sitta med all packning och bolagspåsar och vänta på henne i centrum. Som sällskap hade jag springande skrikbarn och en virrig dam: hon satt och snackade med sig själv - fast det verkade som att  hon i sitt huvud pratade med sin mamma.

Bilen var liten och röd, så vi döpte den efter Rebecca "Ruudiiiieee"! Hihi det var ganska passande då att Rebecca körde hela vägen upp till Singö - Johan och Pelles landställe :) Det tog oss typ två timmar: inklusive stopp för mat, tank (pyssel med tank ;)) och mataffär. Maten tog nog längst tid: donken i Norrtälje... segare personal hittar man nog bara på donken i Västberga eller Småland... Dessutom blev det lite förvirrat på slutet: det var mörkt och vi hittade inte .. då när ett par fulla små muppar ska beskriva vägen så är det inte lätt! Men till slut gick det - vi stannade för att lyssna efter musik och hör då ur mörkret en karl som ropar "är det Sandra och gänget?" .. vi var frammme!

Hade druckit lite öl i bilen, men väl framme var det dags att komma ikapp!


Baajaaa :D


Förste styrman Rebecca njuter av lite Baja :D


Gruppkram: Max, Matilda och Johan myser lite ^^


Pizza-Malin :D Så fort vi passerade varandra under den senare delen av kvällen/tidigare delen av morgonen så skrek jag: "PIZZAAAA!!" och hon svarade med ett "KEETCHUUUUPP!!"
- Appropå ketchup... haha Ninnie: hon frågade mig varför jag kallas det typ 10 gånger under kvällen xD men aah det är en svår saga att komma ihåg: "öööhm.. ah förra midsommar sa Tottie: 'ge Cissi ketchup', fast det lät som 'ge sleaazy ketchup'... sedan fortsatte hon att kalla mig Ketchup - och det fastnade" ... haha ;D


The two last standing: vi som var uppe sist!
- Jag missade helt att folk hade gått och lagt sig ^^
Dessutom var jag jätteparty och ville inte sova. Men Sandra förklarade att det var lika bra eftersom alla andra sov. Självklart däckade jag direkt när jag slog ned i soffan men det är en annan saga ^^

"SANDRA FOTA MIG!"



"Fota alla som sover!!" - Sandra

- and so I did^^


Sov i två-tre timmar sedan var det dags att vakna: folk började röra på sig så jag vaknade ^^ hehe.. jag var antagligen snorfull fortfarande..
"Matilda, Matilda... sover Max?"
"Nej det tror jag inte, hur kan han göra det i det här oväsendet liksom"
"Maaaaax .. Maaaax... sover du, sover du??" (viskandes) "Matilda... han sover nog"
.....
"Sover Max?"
"Jag har svårt att tro det, men det verkar ju nästan så"
"Han låtsas nog.. Maaax, Maaax"
Vet inte hur länge detta fortgick men jag ville verkligen veta om Max sov? hahaha.. de sov i vardagsrummet - så ja, han borde ha varit vaken.. men han reagerade inte när jag ropade på honom med min viskande stämma^^


Pigga killar vid frukostbordet: Max och Johan :P

Sen kom bakslaget:

Bakisdöden: jag spydde 12 ggr. Hur mycket galla finns det i kroppen?
" Att kolla på dig var som att se en pingismatch; sängen - toan - sängen - toan" - Pelle

Hela dagen försvann - när klockan närmade sig sex-sju på kvällen var jag människa igen. Jag hade legat inne i ett rum med massa VHS-filmer i. Sandra kom in och snackade med mig, sedan sa hon:
"Ååh de har Aristocats" - och mitt svar blev "jaa jag vet, jag har legat och kollat på den hela dagen". haha ah på fodralet alltså ^^

Jag är glad att jag hade återppstått lagom till middagen: grillad fläskfilé, fetaost och rödbetor!
- Sen var det bara att gå på't igen. Efter en flaska tjejdricka (cube) så var man redo igen! Hahah... Jag och Rebecca tittade mest på medan folk lekte sig fulla - man kan grogga friskt ändå! Klockan tolv skulle jag och Rebecca sluta dricka, eftersom det var bilfrärd hem dagen efter. Fast jag fick dispans = Rebecca slutade dricka, jag fortsatte!














Gosskören ;D


Put some lotion on it xD hahah.. asså Daniel.. så jävla snyggt ;D


Kanske var bra att lägga ned fotograferandet här: vafan håller jag på med xD snyggt tak? ^^

Vi härjade vidare! Pelle hade gått och lagt sig - men jag och Sandra tyckte tydligen att han behövde sällskap (?) så Sandra la sig innerst och jag la mig på honom:
- Jag känner mig som en cheeseburgare från donken.
Jag minns inte riktigt vad vi pratade om mer än just det, fenomenet där bröden är helt skeva på cheeseburgarna från donken.. samt barbies: jag ville vara en, så man kunde slita bort ena armen .. ibland skulle det vara nice... en arm har alltid tendensen att vara i vägen när man sover med folk^^ Seen sparkade Sandra ned mig från sängen!

Vet inte hur länge vi härjade vidare efter det men.. jag hann vila en liten stund på soffan medan Sandra nattade Daniel.. (som för övrigt bet henne i bröstet när hon skulle hjälpa honom^^). När hon kom upp igen så hörde jag från köket: var är Cissi? Då flög jag upp ur soffan och skrek "jag kommer, jag är vaken, jag är här - vilade bara lite!".

Nu brister minnet lite... gissningsvis så snackade vi som var vakna.. drack.. hängde på uteplatsen.. sedan återgick jag till min soffa - sov i några timmar. Sedan vaknade jag upp som en prinssessa :D mådde hur bra som helst (i jämförelse med dagen innan). Hade dock lite tråkigt ett tag: ingen annan ville vakna ^^ Hoppet steg när Max rumlade in från gäststugan.. men han skulle bara hämta ett täcke: sen la han sig på altanen och sov vidare xD .. stackarn hade hosta och ville inte störa de andra som sov.

Under helgen spydde typ samtliga - eller nästan i alla fall ^^ Definitionen av en bra helg xD hahah.. vilket oundiktigt för mig till tanken på ett citat: "Gud straffar samtliga!" - Johan ^^ han skulle säga somliga xD men det var roligare så som han sa det :D

Jag tog bort en fästing från Matildas mage!
- Det är ju bra att arbeta med sina fobier.. så^^ haha tydligen har jag talang för det; Matilda ska anställa mig som fästingborttagare xD haha.. fick ut hela på en gång - då är min fråga: brukar man inte det? Detta var min första fästing ..

- Kolla hästar! (Rebecca)
- Jaa tre stycken.. oj det var två och en människa! (jag)

Efter städning av huset, som tog en halv evighet så var det bara att hoppa in i bilen! Första anhalt: donken i Norrtälje!

Skyltar vi skrattade åt på vägen hem:
"Antikt Kuriosa" (gammat skit?)
"McDonalds 31 minuter" ("FLYTTA SKYLLTEN EN MINUT")

Efter ett tag kändes resan som världens längsta hemfärd. Speciellt Jakobsberg-Flemingsberg, alltså när vi hade lämnat bilen och skulle GÅ till pendeln med väskorna.. vem fan åker bort över helgen och kommer hem med en TYNGRE väska.. det ska jag berätta: jag! I vanliga fall har man ju liksom druckit upp alkohol o så.. då brukar väskan bli lättare.. och jag hade ju druckit det mesta av min alkohol... men lik förbannat var väskan tyngre än på vägen upp.

Att gå är jobbigt, speciellt när man är bakis och skrattar så man får ont i magen:

- Det kommer en cykel.. har jag för mig! (Rebecca)
- Näääää... den har fler hjul.. (jag)
- En häst!
Hahahah... det var en karl på inlines xD


- Jääävla horfötter! (jag)
- Säg inte så du behöver deras hjälp hem! (Rebecca)
- HAHAHAH det låter som en förening! (Sandra)

- NEEEJ nu fick jag magtröja igen! (Rebecca)

- VAD i HELVETE, kan min kjol sluta vara ett skärp! (jag)

Tillslut kom man hem.. det var en av de skönaste duscharna på länge må jag säga!
- Alltid lika gay att vara ensam hemma efter en helg bland folk.. det blir så tomt och eländigt.



Halva helgen kvar: idag ska jag plugga på dagen för att sedan möta upp Mordhot och dra till tanto :) Får se var kvällen för mig sen! Meen först laga vegitariska biffar: yes det första jag gjorde denna fina måndagsmorgon var att ställa mig och skala potatis! DEN NI!

med ledigheten i sikte :D

Kategori: den eviga monotomin

Uppladdning inför långhelgen!
"Om man skriver C-uppsats har man aldrig ledigt" - Liza.

Idag ska jag tvätta lite, har fan iiinga rena kläder (okej jo men ni fattar - inga jag vill ha på mig just nu). Det finns bara tid för 1/3 av tvättiden - sen ska jag till jobbet. Kommer väl jobba i typ tre timmar eller något sånt töntigt. Sen börjar det roliga, men har inte riktigt kommit fram till ordningen än:
- Bolaget
- Fixa mig
- Packa
- Möta mupparna Sjölund
- Åka till Jakan och hämta deras farmors bil
- Åka till Jovans landställe och ha rooligt
- Juste vi skulle handla mat och sådant också..
(tror att vi kommer hämta bilen innan vi åker i alla fall?).

Under dagen skall jag även klämma in lite pluggande - det får bli medan jag målar naglarna och sånt.. eller något ^^
... Meeeeen ah till att börja dagen med kanske man ska hitta någon slags tröja?


Igår var jag, Rebecca, Liza oxh Laura på Mary Kays hudvårdskurs. Det var mysigt :) Synd att sånt är så dyrt - man har ju fan inte råd... jag köpte dock mer foundation. Det känndes bra! På vanlig manér kom jag hem typ elva.. och skulle upp klockan sex. YAY! Fast kroppen har typ vant sig - idag är jag pigg!! Vet inte om det är "taggad inför ledigheten" eller "faktiskt pigg".

Det här veckan har varit en aning hektisk. Så den gick fort... har jobbat och pluggat tills jag stupat - och lite träning och mys på det! I måndags var det pilates på kvällen - det börjar kännas mer okej, liksom som bra träning (speciellt när mamma sa att jag har fått bra hållning). I tisdags var jag och mös hemma hos Mordhot - vi hade taco-kväll och var tjejiga med ansiktsmasker och sådant! I onsdags tränade jag igen: det blev endast spinning - var så jävla trött, så åkte hem och somnade typ halv nio.. Detta var alltså mina kvällsakiviteter: under dagarna har jag som sagt hetsat runt som ett skållat troll mellan båda jobben och skolan. Vi gör framsteg med C-uppsatsen, inte tappa takten nu.. måste komma i mål.. pallar inte rest-seminarie i augusti!
- Speciellt inte då jag har omtenta (dumma metodtenta) och typ 5 släpande inlämningar... vecka 19 offrar jag åt skolan - då ska jag vara där 8-17 varje dag. (Jag intalar mig själv.)

Igår innan hudvårdskursen jobbade jag: jag följde med mamma ut på projekt. Jag ska skirva reportage om några av projekten - igår till exempel var vi ute vid Hjulstavägen och kikade när de bygger en tunnel. Så det var varselkläder på (orange jacka, arbetsskor och hjälm): mycket snyggt. Kände lite "var ska den där jackan gå med henne"^^ haha.. ja alltså, den var stor. Mitt jobb var att intervjua lite personer och fota arbetsplatsen: det var roligt. Till skillnad från att sitta inne på kontoret och vända papper... hehe: det kanske är rätt att bli journalist trots allt? Medan mamma satt i massa möten slirade jag runt på arbetsplatsen och fotade: upp på ställningar och åka personlift. För de som inte vet: jag är höjdrädd - men det kunde jag ju inte erkänna där^^ haha.. en av cheferna där erkorterade runt mig, det var mycket kul att höra vad de gör. I vanliga fall har jag ingen aning: vet att jag jobbar på ett anläggningsföretag, så brukar gissa på tunnlar, broar eller vägar ;) haha... men det var roligt i alla fall :)

NU tvättstuga!


Det är inte farligt att vara full!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Helgen var hur kul som helst :D
- Lite bulor och blåmärken har ingen dött av! ;D

Fredagskvällen spenderades med Laura, Anna och Robin! Vi förade hemma hos Laura - sedan hamnade vi på Rocks. Jag och Anna stannade till stängning - Laura höll på att däcka på vägen in till stan: så hon avvek ganska så hastigt (men hon hängde med in) samma sak med Robin: han skulle träffa andra polare så han försvann också! Fast som sagt jag och Anna hängde kvar till slutet - vi hade det trevligt trots att det var en fredag på Rocks = liiite folk. Jag måste dock säga att höjdpunkten var hemma hos Laura: vi drak litervis vin (och grogg), lekte sanning och konsekvens (på ordinär manér?) och åt bruchetta. Som minoritet fick Robin stå ut med en del tjejsnack; tror vi hann med att prata om allt mellan bröststorlekar, p-piller, barnafödsel och relationer, krossade hjärtan samt de stora problemen killar bidrar till ^^ hahaha... det var roligt :p


Jaaa, Robin och Anna är bra på arga leken? båda skrattar.... hahah...


Bildbevis på att Lauris var vaken en stund på tunnelbanan xD


Om ingen annan vill ta bild på en så får man göra det själv xD
- Ser ju super pigg ut, fattar varför jag tjatade om att jag ville ha en drink.. och om att Laura behövde en.. när hon hade vilopaus^^


Jag kom hem runt fem på morgonen: vaknade klockan nio och var pigg! Det var bra; jag skulle ju ut till mor för att fira lillasyster :) Det var mycket trevligt att socialiera lite med familjen: träffar ju syrran typ två gånger om året nu när hon går på internat :/ Dessutom var båda bröderna där (den tredje hör till pappas/min andra familj så nej han var inte där :P). Robert bor ju numera i Västerås, så honom träffar jag inte heller så ofta - men han kanske sin förföljelse av mig xD haha ah han började i samma gymnasium som jag, när det begav sig ^^ och nu har han sökt till södertörn och ställt sig i samma bostadskö som jag xD haha.. men det skulle vara trevligt om han flyttade tillbaka till verkligheten igen (Stockholm alltså). Hos mamma åt vi vegetarisk lasagne, ja syrran är ju tillfällig vegetarian :) Den blev mycket god må jag säga - jag var ju delaktig i tillagandet så ;) Det dracks en hel del vin och diskuterades politik, religion, rasism och dylikt.. som vanligt ^^ haha! Det är bra att ha rutiner ;P


Här fyllde du inte 17 år lillgris! :P
- Det var när vi skulle in till stan och möta Emy om jag inte missminner mig.
Jag var fan 17 år då.. så du var.. 12? :) svår matematik ^^


Runt åtta tog jag bussen mot Slussen - var hemma hos Agnes och Viktor runt nio kanske :) Vi firade att deras lägenhet är klar! Det blev en av de hittills roligaste kvällarna på detta år måste jag säga :D Att träffa nya människor är verkligen roligt! Vet inte riktigt hur många som var där: är så dålig på att uppskatta, och jag var lite full^^ men kanske mellan 10-30 pers? Av dem kände jag (sammanlagt under kvällens lopp) sex personer sen tidigare, och en av dem var Agnes :p hihi... Jag avslutade kvällen med att ramla baklänges på balkongen två gånger i rad och slå huvudet i räcket... snyggt... jag vet inte exakt hur jag landade mer - men har ont i ryggen, röven, och valda delar av ben och armar ^^ Risken att jag ramlade lite fler gånger finns ju i och för sig.. men den här kommer jag ihåg :P Liza gjorde en ortoligt snygg grej som började med en shot teguila xD haha behöver jag säga mer? JA det gör jag - hon tog shotten, blev überhypad, dansade runt och kramade alla som kom i hennes väg :D seeen började hon må dåligt: spydde som en gris och däckade i sovrummet! hahaha... ja jag tänker vara skadeglad och retas :D detta eftersom jag tackade nej till tequilan: jag var duktig och förutseende :D hihii detta i kombo med spärngfull gör mig så stolt över mig själv - när tequilan erbjöds sa jag bara "nej, det finns bara två utvägar - antingen står man naken och dansar på ett bord eller så ligger man och spyr i ett hörn".. det står jag fast vid!
- Jag slog en person, Mattias, så att han började blöda i munnen - jag fick slå honom! Kommer inte ihåg vad han hade gjort för att förtjäna det; säkert retats. ^^ haha.. men ah det var första gången jag slog någon så att den började blöda: var lite stolt över mig själv (igen) :D

Kvällens lärdom: man kan äta tulpander - och de smakar sockerärta!

Sen blev det svart. haha.. neej men minns att jag pratade med massa folk.. o att.. jag dansade.. men inget sådär specifikt direkt! Att jag hade kul - räcker inte det?!?!?!


Vi sov typ sju personer i samma soffa, däckade kanske är en mer korrekt term av vad jag gjorde ^^ haha.. alla låg typ intrasslade, jag hade en karl som sov på min ena fot - så den sov i alla fall ordentligt.. benen hade liksom ingen plats: så det var ben överallt... kände lite som Pricken sa när hon vaknade till: "det här var ju inte bekvämt"^^


Lauura hade det finaste glaaset :D


Det blev en jävla massa tv-spelandes! Sista omgången jag minns att jag var med så visste jag inte vilken gubbe jag var - så antog att jag var en som vann! Blev extremt arg när jag fick veta att jag var en annan - då ville jag inte vara med längre ^^


Liza blev sjukt engagerad i burktornsbygget^^ haha


Robin och David :)

Sen hade jag lite för kul för att orka fota ;P

Dagen efter städade "vi" jag tog in lite glas i köket. Sen var jag mer moraliskt stöd och tittade på när Liza diskade^^ Jag vill minnas att jag inte mådde överdrivet bra just då :P
- Seeen åkte vi till Stuvsta och åt pizza - mysigt många i en liten smart car ^^ haha.. det är fan inte okej att sitta trångt när man är snorbakis och vill spy - men det gick bra! Jag och Liza delade på en oxfilépizza - det var fan kämpigt att få ned... speciellt när Kvällen är din sändes på tv:n... sjuka drömmar folk har... helt ologiskt att NÅGON drömmer om att stå på scen med Tommy Nilsson.

Jag var hemma runt två.. sedan låg jag i sängen tills imorse (måndag är det idag). Rebecca och Sandra var ute och for runt med bilen - så de var snälla och kom förbi med ostbågar och dipp: det räddade fan min dag!

jag ska ha bacon-klänning och Rebecca ett kasslernät

Kategori: den eviga monotomin

Ny frisyr och kött-lunch :D
- Bra fredag. Kruxet är bara att jag får snoront i magen av kött... är ju inte van att äta det: så kroppen får typ en chock! Inte okej: kött är ju bäst... och ost.. och bröd.. och sås.. mmm... Det jag åt var lamm som min kära farfar hade lagat, med potatisgratäng och sås :) Hittade det i frysen i jakt på lunch; ibland har man tur^^ Ikväll blir det kinamat (som mamma har köpt till mig, jaaa) och rödvin. Det är skönt att jag har familj som vill att jag överlever = ger mig mat. Den här månaden hade varit mer jobbig utan matlådor och mammas generositet (trippen till hemköp förra freadgen).

Tillbaka till håret:

Det blev lite lugg!
- och jaa jag sitter i min säng, nyvaken och ofixad.

Trots detta ville jag visa hur mitt hår ser ut. Kika på det bara istället :)


Efter en tupplur till Bridget Jones är det nu dags att ta en dusch och dricka kaffe. Sedan börja förbereda mig för kvällen. Har en outfit i åtenke redan (Nej Rebecca: inte endast regnponcho och syd-väst, tar det vid ett annat tillfälle). Dagen till ära tänkte jag svart långt linne/typ klänning och lila strumpbyxor.. och prickig kofta. Kan bli bra :) Ska även lägga fram kläder till imorn - då ska jag ut till mammi och fira syrran OCH sedan hem till Agnes! Så det behövs koordination och planering: då ska jag ha rosa kjol (svarta strumpisar?) och ranig tröja.. kanske .. måste testa innan jag säger någonting.. blah.. men ah ska börja med att resa mig ur sängen. HAHA jag och Rebecca kommer göra succé en annan dag också (som vanligt hallååå) haha .. jag ska sy mig en bacon-klänning att gå ut i, samma dag skall fröken Sjölund ha på sig kasslernät! Det är outfits man inte behöver testa innan: det kan bara bli bra!

MEEEEN lets hop to it: kaffe, dusch, fixa mig, äta + vin, sen: hem till Laura :D
We have a plan!

Tonight we are young, so I set the world on fire

Kategori: den eviga monotomin

Onsdagen kändes som fredag. Fråga mig inte varför - troligtvis önsketänkande. Jag hann med en del under fredagen som var en onsdag. Jobbade hela dagen så jag blev mosig i skallen (när jag blir stor så ska jag ha ett jobb där man bara jobbar halvdag - man blir störd i skallen av att jobba). Efter jobbet drog jag till gymmet: spinning och core! Fick sendrag några minuter in i spinningpasset - så det blev lite plågsamt att fortsätta, men ah det var ju bara att bita ihop!
- Efter träningen mötte jag upp Rebecca. Hon var ute på PW så vi möttes på väg mot Gamla stan :) Jag gick förbi Harrys (fysiskt gick förbi, eftersom gymmet ligger på samma gata). Där i rökrutan stod Dean: honom hade jag inte träffat på år och dag - så det var trevligt att snacka lite i några minuter :) När jag och Rebecca hade sammanstrålat så drog vi hem till henne: käkade lite, drack kaffe och snackade! Mycket trevligt må jag säga :) Jag drog därifrån strax efter tio, missade pendeln precis och fick vänta i 30 min. Samma sak hände mig i måndags efter pilatesen (sjukt svårt ort att sätta i bestämd form: låter ju helt fel... men ah pilatesträningen känske är en mer korrekt användning). Jag älskar att vänta.

Torsdag: hard work, work.

Det börjar bli dags att planera sommaren. Speciellt utgifterna.. happening #1 Sweden Rock. Lilla Jackie har fixat biljett till mig så det behöver man inte oroa sig över. Men resa dit: när, hur? Jag skulle behöva vara hemma en del av veckan pga skola. Så onsdagen är nog mest aktuell: festivalbussen? Eller ska någon åka bil ned då? Ska man köra? Hur ska man ta sig hem? Så många frågor - och jag vet fan inte svar just nu. Kanske är enklare att ta tag i allt det sen när man faktiskt har pengar. Blir nog buss ned på onsdagen - om inget bättre alternativ dyker upp.

Fortfarande torsdag:
Tanken är att jag ska plugga nu. Fast jag orkar inte: klockan är 18:00 och jag är redo att sova. Huvudet är helt tomt efter en arbetsdag.. så hoppar nog det där med att plugga... igen... men ah ska ta tag i det imorn. Då ska jag inte jobba - så då orkar man plugga. Imorn ska jag bara klippa mig :D ääääntligen.. frågan är lugg eller inte lugg? Låt mig sova på saken! (.. och fråga min frisör om vad hon tycker). Nu ska jag kanske förflytta mig till sängen; slå på Becoming Jane och dricka te tills halsen ger med sig. Ska ju träna imorn - och då får man inte ha ont i halsen.



Jag med lugg


Sned-lugg


Lång lugg, lång lugg eller vafan ni vill kalla det


håll i hatten

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
- Onsdag är veckans mitt: nu är det bara nedförsbacke till helgen! Har redan fått helgen ganska så upplanderad :) På fredag är det frisören som gäller under dagen: sen kanske jag ska lura ut syrran till mig (har ju rensat garderoben^^). På kvällen bär det sedan av till Hässelby och förfest hos Laura, lilla Lauris är äntligen hemma från Lettland :D På lördag ska jag ut till mor; ska fira att syrran fyller 17! Det är mycket underligt: hon fyller 17... jag är 19.. och det är 5 år mellan oss.. förstår inte riktigt hur det går ihop ;) Efter firandet av syrran ska jag ut till Agnes - hon har taklagsfest ^^ haha.. hennes (och hennes karls) lägenhet börjar bli klar: så det ska firas :D

Barn med föräldrar som inte har råd får inte glasögon av landstinget. De får helt enkelt inte se: man får hörapparat men inte glasögon. Majblomman är en organistion som hjälper barn i den sitsen. Igår var chefen(?) för organisationen på Nyhetsmorgon. Henne pratade jag med förra våren inför temajournalistiken: då jag skrev om barnfattigdomen i Sverige. Lena vill jag minnas att hon heter... men i alla fall.. det jag reagerade på i gårdagens intervju var att Majblomman egentligen är till för att sätta guldkant på vardagen för barn med föräldrar som har det sämre ställt: men nu måste de göra socialstyrelsens jobb. Socialstyrelsen hänvisar till och med till Majblomman när föräldrar i behov inte får pengar till diverse saker till sina barn. Idag tar de upp glasögonproblemet på nyheterna, dessutom går "reklam" för Majblomman där de belyser problemet med glasögonen. Under de kommande två veckorna kan man köpa majblommor - jag blev attackerad av skockar av barn med majblommor efter jobbet igår: både i Sumpan och i Flempan.. har inte riktigt råd att köpa en nu, kanske gör det nästa vecka efter lön. Det är jättebra att problemet belyses: men det är inte nytt. Problemet har funnits i flera år (detta vet jag efter mitt arbete om ämnet).. problemet med barnfattigdom i Sverige var aktullt redan förra våren, då Juholt satte det på tapeten.. det var världens debatt om frågan - men ingenting hände direkt.. Så det ska bli mycket intressant om det bara är snack som gäller denna vår: eller om någonting kommer att - håll i hatten nu - förändras?!?!

Tisdag: igår jobbade jag hela dagen. Behöver ju som sagt pengar inför sommaren - så det är bara att jobba på! Efter jobbet träffade jag Piffy :D Senast vi umgicks måste varit förra sommaren. Innan Getaway - när jag sov en natt på hennes soffa. Då bodde hon i Gävle - nu bor hon här: och har gjort i typ 3-4 månader... trots detta har vi inte setts förrän nu. Sämst. Det var jättetrevligt att snacka med fröken! Vi käkade middag - kebab - och sedan gick vi och tog en kaffe på något av ställena på Drottninggatan :) Hur nice som helst: och nu ska vi inte vänta lika länge med att ses igen!
- Jag hann precis till posten (eller ah där man hämtar paket nuförtiden) innan de stängde: mina nya skor hade kommit! :D Så jag hämtade mitt paket och köpte lite grönskaker innan jag drog hem och la mig i sängen. Somnade gott efter veckans avsnitt av Erik och Mackan knäcker den manliga koden ;P haha... roligt program det där^^

Mina nya converse :D


Att inte ha pengar resulterar i att man gläds över att det är måndag!

Kategori: den eviga monotomin

Måndag igen: Som vanligt börjar jag dagen med att uppdatera mig på omvärlden. Nyhetsmorgon är även denna dag min källa till information. Rättegången mot Bering Breivik dras igång idag. I Norge pratar man om att det är århundradets rättegång - största sedan efter andra världskriget. Man ska varken sända hans förklaringar till dådet i tv eller radio: de ska endast rederaras till av journalister. Idag drar även en rättegång i Stockholms tingsrätt igång, det gäller beslagtagning av tonvis kokain värt över fyra miljarder kronor. Det är Sveriges hittills största narkotikahäva. På DN.se läste jag en notis om hur de svenska journalisterna i Etiopien har det: de mår okej, men ovissheten tär på dem. I den korta textsnutten som har TT som referens, så finns även ett citat från SvD: "Just nu känns det som att både Johan och Martin är stabila, men det är svårt att veta om det kommer en svacka, säger han till Svenska Dagbladet.". Kunde ni inte få ett eget citat? Vet inte riktigt varför jag ens reagerade på det här.. ännu mindre varför det irriterade mig. Det kändes bara så himla osnyggt och taget - alltså: ett TT-inlägg där den enda kommentaren kommer från en konkurrent. Hmm.. nej det gillas icke.

Idag drar ätbeteendestudien på Novum igång: jag får gratis lunch och biobiljetter mot att de får filma mig, väga maten och att jag för anteckningar medan jag äter. I'm game :)

Söndagen spenderade jag på samma sätt som lördagen: hemma. Jag tittade på film, efter film för att få tiden att gå: Jane Eyre, Sällskapsresan (ja den första, när de är på Canarieöarna) samt En Pinsessas Dagbok. Jane Eyre var den enda av de tre filmerna som jag inte hade sett tidigare, den var fint gjord. Precis som väntat hände inte speciellt mycket, trots detta var den fängslande. Eller jag har ju lite problem att sitte still så tittade så aktivt jag kunde ^^ haha.. Ja, när jag tittar på film ensam så finns två möjliga utgångar: jag somnar - eller så sitter jag med facebook, sms, går och fixar med någonting en stund, sitter och ritar.. Ah och när jag kikar på film med sällskap, som de flesta vet, så pratar jag en hel del^^ Ja, det är väl tur att man hann gå ut grundskolan innan hetsen med bokstavs-sjukdomar drog igång - annars hade man kanske fått sig några bokstäver ^^ Tillbaka till filmen: som liten blir den föräldralösa Jane utslängd från sin fasters (farborors fru) hus - hon skickas till en flickskola, detta eftersom hon är en lögnare och allmänt hemsk, enligt fastern. På skolan får hon sin första vän, som självklart dör.. seen.. när hon blir äldre kommer hon till en herrgård.. där får hon hjälp att hitta jobb. Via det jobbet träffar hon en karl som det är massa drama med. Den var som de flesta filmer i sin genre - men jag gillar det .. ibland i alla fall :)

Under helgen pratade jag (om man exkluderar facebook och sms) bara med Liza. En gång. I telefonen. HUMAN CONTACT PLEASE! Ja, idag går jag gladeligen till skolan: att vara ensam tär lite på mig. Min inre diaolog flippar ur en del.. ja, jag för en inre diaolog när jag är ensam - som ibland yttrar sig i en yttre monolog. Mina tankar yttrar sig oftast i ett inre samtal (och ibland pratar jag för mig själv, men vem gör inte det?): det är inte rak tankegång neeej, nej. Jag diskuterar med mig själv, eller asså mina tankar är mer som dramor. För er som inte har varit i mitt huvud kanske detta låter skumt... jag hävdar dock att jag klarar mig utan tvångströja och vadderade väggar - det är inte så knäppt egentligen :) haha..

Gick igenom lite gamla bilder och hittade denna:

"Full of surprises!" :D
- Den tog Manne på en efterfest hos Lea typ våren 2010 :p

det är inte ens roligt längre

Kategori: den eviga monotomin

Fredag: Jag har börjat kolla på New Girl: haha rolig serie! Jag hann se fem avsnitt igår innan jag somnade. Ja, jag är sjuk - eller ah återhämtar mig från sjukdom. Så jag har lagt mig till med vanan att sova middag, och att somna runt åtta på kvällen. Hur tar man sig ur det sen då? Får se.. antagligen genom att inte lägga sig i sängen direkt när man kommer hem - och sedan ligga där tills man måste gå upp dagen efter?
Lördag: Jag har sett i princip hela serien.. utom sista avsnittet.. det lär jag göra så fort jag får tag i det! ihihi..

Idag har jag bakat bröd och sytt in knappar i min jacka .. annars bara kollat på tv.. YAY.

Nybakat bröd är gott :) Jag hade inte allt som stod i receptet, så jag hittade på lite medan jag bakade.. det blev gott må jag säga!

Efter att ha sett typ hela säsong ett av New Girl så somnade jag till Tangled.. sov så djupt att jag missade att telefonen ringde. Den låg precis bredvid mitt öra. Så jag sov djupt..

Jag har inga pengar: det är därför jag kollat på tv och bakar. Igår åkte jag med hem till mamma efter jobbet.. vi åt lasagne och tittade på tv. Sedan åkte jag hem och tittade mer på tv. NÄR KOMMER LÖNEN?!?!?!


Mamma villa handla mat åt mig - och det tackar man ju inte nej till. Det kom hon på alldeles själv på jobbet i torsdags när jag sa "ahapp... nu ska jag till lidl .. måste handla knäckebröd och havregryn..." med ögon som en ledsen liten valp med tre ben. Dessutom fick jag med mig lasagne hem :D Så nu kommer jag nog överleva månaden ut.

Veckans konversation mellan mig och mamma:
- Var ligger K-nånting-stad? mamma (haha jag kommer inte ens ihåg vilken stad det var hon frågade om).
- Frågar du mig? jag
- Ligger det i värmland? (medan hon kollar kartan och inser att det inte ligger i värmland)
- Kan göra.. jag trodde att Gävle låg i norrland fram till jag var typ 17..
- Gör det inte det?
- Neeej mamma .. det ligger ju typ... två timmar från Stockholm?
- Hmm... (kollar karta) oj det låg ju inte så högt upp!
- Men ovanför norrtull, så norrland...
- Hahah jaa... men *staden på k*.. den ligger ju nära Örebro!
- Ja vi kom ju fram till att det inte ligger i Värmland...
- Juste! Jag var fortfarande fast i den tanken..
JA, vi är bra på geografi i min familj.

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv, dricka te och invänta middag.. sedan kolla mer på tv... och sova. Jag längtar typ till måndag så jag får träffa människor. Ja, så sorgligt är det! Det är snö ute = jag är inne. Tills den är borta (SNÄLLA VAR BORTA IMORN). Jag vill träna .. men har ont i halsen. Så kan inte ens fördriva tiden på gymmet - HOPPAS jag är frisk imorn och att snön är borta .. då kanske det kan bli en trevlig söndag fylld med gratisaktiviteter.

Så hm tillbaka till sängen. Blah.




det kunde varit värre

Kategori: dravel om ingenting

Jag vill också ha ett leejoon <3 titta det går ju asbra... så.. hur fångar man ett? Med en håv?


Skulle även kunna tänka mig en leopard, en björn eller något liknande litet djur som vill bo med mig i ett etta i fleminigsberg :)



YAY nu har båda timer-grejerna i köket lagt av. Alltså knapparna som styr om spisen (och ett uttag) ska fungera. Först började de surra.. då tänkte jag ringa hyresvärden - men det gjorde jag inte. Så först la timern till uttaget av. OCH idag så la timern till spisen av. Undra vad detta kan bero på? Överanvändning av el? haha.. eller.. mina stjärnor till grannar kanske har borrat i någonting som styr min spis. Skulle inte bli förvånad - de verkar vara lite som Pat och Mat. För er som inte kommer ihåg den underbar serien (eller helt enkelt har missat den):


- Det här var min lillebrors favoritserie ett tag.. så jag minns den, om man säger så.. han körde den på repeat under en VÄLDIGT lång period. Tror inte att han minns den här, men vi andra (jag) kommer aldrig lyckas glömma den xD året var .. typ 2003: "Jag vill se på gubbarna!" sedan om och om och om och om igen..  jag kommer nog behöva bearbeta det här med en psykolog xD

När spisen nu strejkar kommer jag nostalsikt att tänka på tiden då jag bodde med Stina, på Björnkullaringen 26.. det var en fin era av säkringar som ständigt gick^^ Om man hade tv:n och vattenkokaren på samtidigt kunde det ske. Om vatten rann ned bakom spisen.. alltså i diskbänken satt en/två (minns inte hur många) spisplattor - och om man hade diskat så rann vatten garanterat ned i hålen bakom spisen. Ytan var ju liksom typ 30x40 cm. Om man då efteråt fick för sig att laga mat (starta plattorna) så small det till och elen i hela lägenheten var helt borta. Detta hände på daglig-vecklig basis! haha.. det var tider det! Jourpersonalen på Huge var mycket glada på oss när vi ringde runt 20 på kvällen en lördag, men det var mitt i vintern och vi ville äta och kolla på tv^^ haha..

Fina minnen...

NU till någonting som är helt cp: jag satt och lyssnade på min musik på tåget till jobbet igår. I Stuvsta blir allt sämst och musiken tystnade. Då hörde jag musik från personen bredvid mig. Nånting heard you were a wild one ooooohoo.. MM .. jamen vissst - sen fortsätter jag lyssa på min musik heela dagen. HUR I HELVETE är det den där wilde one-låten som spelas i mitt huvud när jag vaknar?!

den eviga monotomin

Kategori: den eviga monotomin

Förkyld och febrig - men sånt har jag liksom inte tid med. Det började igår, dagen då jag skulle ha pluggat i skolan med Liza. Fast skolan var stängd (röd dag dööh). Så vi drog hem till mig för att plugga. Det resulterade i att vi drack kaffe och åt påskgodis till Aristocats! Liza hade inte sett den, så det var viktigare än att plugga: ja, man måste ha sett Aristocats!! Vi kikade på den på engelska - jag har bara sett den på svenska innan. Så det va lite annorlunda^^ Det är ju faktiskt så att jag brukar kika på de nya disneyfilmerna på engelska: men de man tittade på som barn kollar jag på med svenskt tal. Det är ju så de ska vara^^ Efteråt medan Liza planerade vår framtid - vi ska plugga vidare och plugga utomlands - så la jag mig i sängen. Jag frös och kände mig allmänt seg. Så Liza sa att jag skulle dricka kokat vatten med vitlök och citron. När hon hade dragit hem så var det precis det jag gjorde! Eller ah i brist på citron tog jag en lime istället. Sedan sov jag en timme till Glitter (jaaa Mariah Carey-filmen). En utmärkt sov-film må jag säga! Efter det mådde jag bättre :) Så orkade åka ut till mamma och få middag. Hon hade lagat lax med curry, bladspenat och tomat som serverades med ris. Mycket gott :)
- Sedan körde jag hem, har inte kört bil på flera månader nu. Så det var lite roligt ^^ hihi.. nu när snön är borta (våga inte komma tillbaka) så ska jag försöka hinna med att köra lite mer. Så körkortet inte bara blir en dyr legitimation ...


God morgon :D hihi.. fick mitt påskägg av mamma igår! :)
- lite för mycket bilar och nappar för min smak - mer choklad ska det ju vara^^

Tisdag: några grabbar har kört av vägen på Ekerö, alla var under 20 år. Det är alltid hemskt när sådant händer. Man har inte fått så mycket detaljer om själva olyckan - kan det vara så att de körde för fort och tappade kontrollen? MEN det jag vill skriva om egentligen är att nyhetsuppläsaren envisas med att säga: i Ekerö. Det heter på. Det är en ö: så på, PÅ, PÅ EKERÖ! Hon skulle väl inte säga i Öland, i Gotland, i Åland.. jag kan fortsätta en bra stund till. Fast nu släpper vi det: i egenskap av besserwisser var jag bara tvungen att påpeka detta. Annars är de stora nyheten att våldet i Syrien fortgår: regimen kommer inte dra tillbaka sina styrkor. Igår började de skjuta på flyktingar som skulle in i grannländerna också.. får se hur det här utvecklar sig. Dessutom ska åtalet mot Breivik inledas nu. De utreder hans psykiska hälsa - han själv påstår att han är frisk. Allow me to disagree. Jag kikade på uppdrag granskning i för några dagar sedan: då framkom det att herr Breivik hade planer på att hyra en stuga i Värmland. I sin ansökan hade han skrivit att han ville ha en avlägsen stuga med skog runt, inget krav på vatten/el men det skulle finnas en stor lada. Visst det är lätt att vara efterklok: men det låter ju en aning suspekt? ..

Hur dumt är det att träna när man känner sig lite sjuk? Hade ju tänkt träna efter jobbet imorn.. man ah kanske är frisk(are) tills dess. Ska ju "ta det lugnt idag": har snart tvättat klart. Då ska jag fixa mig och dra till skolan. Lär sitta där hela dagen typ. Måste jobba med uppsatsen: vi ska skicka in förarbete till vår handledare idag, så jag och Laura har lite att göra (nej, vi har inte börjat än). Sedan skulle det vara trevligt att bli av med lite rester... så kanske tar tag i dem. Prio ett är uppsatsen.

Let's get a move on :)

idag vill jag ha cola och mamma/en jävligt väluppfostrad apa/en karl... men helst en apa... och cola.

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Efter en helt förjävlig dag så sitter jag nu och äter yogurt i sängen. Jag har varit så jävla bakis idag... sinnessjukt. Men jag hade kul igår i alla fall. Då var jag på fest med Rebecca och Sandra :) De tog sån tid på sig så jag förade med mig själv en stund innan - i sisådär fyra timmar ^^ Sedan fick jag vänta på dem en stund i Fruängen, där kom jag fram till min nya karriärsstig: sälja cigg till småbarn.. det var i alla fall det de små liven trodde att jag sysslade med ^^ haha att vara under 18 måste ju vara sämst, knappt man kommer ihåg hur det var.. men jag säger som jag alltid gör "fyll 18" det gör livet enklare för alla inblandade..

Vi fick gå till kalaset, bussen åkte innan fröknarna Sjölund kom fram! Jag var ganska förfriskad redan då - men det blev bättre och bättre. Om jag säger massa jävla shots och grogg.. så kanske ni är med på banan. Minnet är lite blurrigt: minnas att det var folk jag och Rebecca gick gymnasiet med där .. och Ellan och Matilda: två gamla Harrys-kumpaner! Det var roligt att snacka lite med dem :) Vill minnas att jag dansade bugg även detta äventyr.. svaga minnan av att jag ramlade en del också. Satte mig i badkaret och kom inte upp igen: så allt var i vanlig ordning. Någonting som förvånar mig är att jag inte hamnade i badet när tillfället bjöds - men Sandra (med Stockholms schysstaste rattar, eller hur var det?) hamnade i vattnet iaf :P haha.. Johan och Rebecca avlägsnade sig tidigare (på grund av sin duktiga månad - och nu är tillfället jag är lite skadeglad över Johans plågade min när vi andra drack och han skulle vara nykter: hahaha). Men jag och Sandra var tappra och gick nästan inte hem ;) Landade i min säng runt halv åtta imorse ^^

Bilderna får tala för sig själva ;)

- och ah får ge Sandra cred för bilderna, jag överlämnade fotandet till henne^^








Inte ens Krusty är en rolig clown xD








De badade ^^


Någon blev lite trött?






Ja men vafan klockan måste ju varit runt sex på morgonen^^ haha
.. men sova fick man ju inte göra! Det var någon som drog i mina ben så att jag skulle upp från min skönhetssömn^^ Mycket populärt. Sedan var det ngt cp som hade tagit min väska - så jag lackade ur lite lätt. Först satt jag på golvet och muttrade ilsket, sedan slängde jag lite skor omkring mig, slängde upp dörren: såg rött och började marschera. Åt fel håll - tack för att du höll koll på mig Sandra ;D .. dessutom hittade vi min väska vid sidan av vägen mot tuben. Mest glad över att nycklarna var kvar! Jag gick av vid telefonplan och skulle ta bussen till Älvsjö - men det blev en frisk promenad istället.. härligt sådär vid sju-snåret. Det var sjukt kallt ute; så det var tur att jag var sprängfull och förbannad, då fryser man inte så mycket! Hann precis med pendeln när jag kom till Älvsjö - vilket var tur, annars hade jag nog gått hem. Var på det humöret (ja fortfarande pissed off). Förutom avslutet var det en mycket rolig kväll :)

Idag har jag mått piss: ska inte resa mig alls idag. Nu är det typ kväll så ska väl fortsätta sova snart... Kikar på Natt på museet och börjar bli lite pömsig ^^ Imorn blir det skolan, trots att det är röd dag. Jag har massa små arbeten som ska göras... bläääh.. men sen ska jag hem till mamma på middag i alla fall. Vi var mycket överens om att påskmat inte ska stå på schemat: var ju på landet fredag-lördag. Jag är klar med sådan mat för .. fram till midsommar eller vad blir det? ^^ haha..

you can call me scarface

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html
Tror att detta kan vara bland det godaste jag sett!! Ska lätt göra det nu i påsk (eller när jag orkar).. namnamnam.. vid närmare eftertanke tycker jag att någon kan göra det åt mig isället *hint*

Igår var jag ute med Emy :) Vi började med middag på Taco Bar i vanlig ordning: självklart blev det chicken burrito och öl. Sen skulle vi till Wollmars för att hålla oss till rutinen, men det var så långt att gå - så vi hamnade på Hellströms istället. Sedan begav vi oss till Bonden. Det var Emys kollega som höll i klubben :) Mycket trevligt att träffa Emys arbetskamrater! Hihi.. Vi började besöket med varsin drink: Emy sa att hon ville ha någonting spännande som var sött och fruktigt. Så hon fick en rosa jävel som smakade milkshake typ xD haha ingen höjdare: så hon beställde in en öl direkt efter! Jag var inte lika våghalsig så beställde en Kuba Libre. Den smakade typ calippo... sjukt... men haha det var ju alkohol i alla fall. Sedan höll vi oss till öl^^  .. rolig tillställning - men ah det var dock några sjukt irriterande grabbar som dansade runt där vi satt... det slutade med att jag skrek på en av dem och Emy band fast honom i en stol!


För er som har glömt hur jag ser ut :)

Bonden stängde ett så då skulle vi vidare - kommer ihåg att jag, Emy och två av hennes arbetskamrater stod vid tuben, där såg vi ambulaspersonal som skulle hjälpa en tjej som tydligen mådde bra! Jag vill minnas att jag tyckte att Emy skulle sätta sig på båren - bara för att liksom :P bruden behövde den ju inte^^ Sedan har jag inte riktigt koll på läget; men vi hamnade på Harrys! Där var det en bra idé att dricka redbull vodka - för jag var inte packad? Kul att träffa folket som bor där må jag säga - det var ju inte igår liksom^^ Jag dansade bugg med Kron och någon annan liknande dans med Henkki, sedan blev det fylledans med Kat, JJ, Jasse och alla som behagade vara med ^^ haha! Jag tror jag hann vara på Harrys i cirka en timme allt som allt men hann med en del i alla fall ^^ Efter stängning stod jag utanför med Peter och snackade ett tag, vet inte hur länge det blev.. men jag hittade till nattbussen till slut i alla fall - så, så packad kan jag ju inte ha varit? ;)

Somnade på bussen i vanlig ordning: och i egenskap av nattbussmästare så vakande innan det var dags att gå av!
- Jag var otroligt lat när jag kom hem.. orkade inte ens fixa fyllekäk att förtära till en film. Vet att jag kikade på TV men ingen aning om på vad - ah med en påse chips i famnen ^^ Så det var lagom smuligt i sängen när jag vaknade ^^ Men då var det ju bara att fortsätta käka :D Jag vaknade (andra gången) runt nio - då hoppades jag på Disneydags. Men tji fick jag. Så slog på barnkanalen istället: Ebba och Didrik var det som gick då. Jag tyckte inte ens om den serien som barn - de bara skriker hela tiden. Jag kikar fortfarande på barnkanalen så har hunnit se: några jävla pingviner, storasyster och lillebror, några fula barn som pysslade och Pigley Winks äventyr.. nu är det massa fula barn utan framtänder som visar sitt fritids.. mycket spännande må jag säga ^^ "Det är här man fyller år!" - asså lilla, lilla vän... när man fyller år så fyller man fan år överallt. Det behövs inte ett rum för det.... haha.. okej jag har inte druckit kaffe än - så låt oss göra någonting åt det!



lita inte på polisen!

Kategori: den eviga monotomin

Igår var en fullspäckad dag: handledarmöte på Kungliga Biblioteket - vi var effektiva så det gick ganska så fort. Sedan var det bara att rusa till tåget - både jag och Laura skulle till jobbet. Kom fram lagom till lunch.. eftermiddagar är inte riktigt min grej, så det var pest och pina att jobba: fyra timmar kändes som en evighet. Efter jobbet körde mamma mig till gymmet, hann precis (med tio minuters marginal) till spinningpasset! Det var en sjukt irriterande karl som höll i det, så note to self: ingen spinning på tisdagar i fortsättningen. Större delen av passet spenderade jag med att avsky hans röst och upplägg. Efteråt hade jag lugnat mig lite - endorfiner va! Efter dusch och uppfräschning kastade jag mig på tåget igen - det var dags att åka ut till Skärholmen :)

Jag drog hem till Liza och åt middag, det var hur nice som helst :D Vi var där i typ en halvtimme, seeen drog vi med oss Lina (Lizas syster) ned till centrum - där mötte vi mer folk. Det var dags att dra till Lizas jobb för att kika på matchen på storbilds-tv :D Jaaa, Milan-Barcelona såklart. Det var faktiskt sjukt längesen jag kikade på fotboll: typ när jag spelade.. och det var... hm... slutade när jag var 16.. så (räknar på fingrarna) shit: sex år sen! Tiden går fort. Det var en relativt bra match.. lite mycket stillastående för min smak; de körde passningslekar på mittplan en stor del av tiden. Inte för att jag brydde mig så mycket om resultatet egentligen, men jag hade bestämt mig för att heja på Milan.. och vad fick man för det?! De går och förlorar... inte okej. Det jag tyckte var mest bristande i Milans spel var att de inte sprang, alla stod stilla och vänta på bollen (jävla miffon -  jag blir arg bara av att tänga på det), de gick inte på.. och de spelade sjuuukt defensivt: och vad fick de för det? Barcelona gjorde ju ändå fler mål än dem.
- Det blev en eller två öl till matchen - dessutom bjöds det på godis. Jag åt inget påskgodis på jobbet - så jag åt det där istället. Ingen ångest - men lite onödigt? Okej, ölen är nog en större bov än godiset... men mmm om man måste välja bort något av det? Svårt.. blir nog godis.. eller öl... eller nej godis - äter hellre mat och dricker öl än äter efterrätter och godis. Oftast. Så vi säger så i matchen öl vs. godis, så vinner öl.

Efter matchen drog jag med hem till Liza, att åka hem kändes alldeles för jobbigt. Vi fikade lite när vi kom hem: macka och te :) Mysmys.. sedan var det dags att sova - jag var ganska pigg. Trots detta somnade jag som ett litet barn när vi hade sagt god natt. Jag vaknade typ halv åtta - värsta sovmorgonen! Liza höll inte med. Vi gick upp runt nio - efter lite frukost och DN-läsning så drog vi till skolan.

Idag har jag varit med i ett till examensarbete på Novum: en studie om ätbeteende. Det var bara ett introduktionsmöte; där blev jag mätt, vägd och fick svara på lite frågor.. får se om jag passar in i mallen. I så fall kommer jag att bli studerad när jag äter - så att de kan mäta mitt beteende när jag äter helt enkelt. Dagens lärdom: lite inte på polisen... när jag var på Novum började hela testgrejen med att jag skulle väga och mäta mig. Vikten fick jag inte se - men gissningsvis samma som förra veckan, när jag blev vägd hos Jennie! Men vid mätningen.... jag är ju fortfarande 161! Polisen ljög för mig i höstas när jag fixade mitt pass - hon sa att jag var 165! Om ni inte minns: jag var lycklig över detta. Kul att växa lite... har ju varit 161 sedan jag var 13 år. Nu var jag 165 i sju månader, sedan får jag veta: jag hade inte alls växt. Dumma polis. Vad är det för nytta med att få höra med att växt fyra cm när man sedan får mattan bortdragen under fötterna: så okej, jag är officiellt 161 cm lång... och jag lär få leva med det.

Nu sitter jag hemma och kikar på tv, trött som ett as.. och har just käkat. Borde plugga lite eller något.. men som sagt trött som faaan.. undanflykt efter undanflykt.
- Ja, efter en dag av pluggande, socialiserande och undersökande så kom jag hem och lagade mig lite middag av det som fanns hemma. Blev gott må jag säga ^^ haha.. tyckte först att det var lite mesig sak men eftersmaken var inte att leka med ^^ trodde att truten skulle brinna upp. Okej nu överdrev jag nästan.. men bara nästan.


Välinredd som en IKEA-katalog

Kategori: den eviga monotomin

Laura kläckte en av de stiligaste komplimangerna igår: "Du är så välinredd idag". Tack vännen xD Fast jag kände lite som det David påpekade "ja, du är som en hel IKEA-katalog". Det Laura menade egentligen var att jag var välkomponerad - så kort sagt: att jag hade fina kläder. Det var snällt sagt av henne :) Hade på mig lite nya grejer - som mamma köpte till mig i söndags :D .. det jobbiga med att få nya grejer är att jag vill ha mer. Shopping-suget är ett faktum.

En sväng till IKEA skulle inte vara helt fel.. MAAAMMMAAA...

Nyheterna: Folk som skjuter på universitet i USA: 7 dödade och flera skadade. 75 barn saknas i Kongos huvudstad efter någon olycka (
internt: inte skratta åt just antalet och landets namn i kombination - det är hemskt.). Politiker får ersättning för även sina privata resor med bilen. Allsvenskan är igång; Helsingborg förlorade mot Norrköping. Det kommer fortsätta att vara kallt men mer sol: man får väl vara glad för det lilla. Igår var det massa poliser på centralen när jag skulle hem från pilatesen. Nynäståget stod still och genomsöktes av typ 5-10 poliser - kan de inte berätta vad som hände där?! Jag hann inte snoka heller: mitt tåg stod också inne. Så valet stod mellan att åka hem och stå där och stirra. Jag åkte hem, förlåt - jag vet, det var dåligt av mig. Straffet blir ju att jag får vara nyfiken för all framtid - om inte de på nyheterna kan skärpa sig och berätta vadfan som hände!

Jag vill ha en solros.

Idag ska jag ha handledarmöte inför C-uppsatsen. Jag och Laura får fan se till att komma igång samt hålla oss i fas med det här: heja heja. Vi lär vara klara med mötet runt lunch - då ska jag åka till jobbet. Måste ju få ihop lite timmar.. Sedan blir det ett spinningpass. Har inte riktigt räknat ut hur jag ska hinna käka middag: men det får bli som det blir. Sen lunch och frukt är den bästa lösningen jag har nu. Efter träningen kommer det bära av ut till Skärholmen - jag och Laura ska dra hem till Liza en sväng innan vi drar till fröken Lizas jobb: där ska vi kika på matchen! Ja, Barcelona - Milan. Det var längesen jag kollade på fotboll, så det kan bli roligt :)

Nej om man skulle börja inreda sig för dagens eskapader.

Ibland vill man vara inne på facebook

Kategori: dravel om ingenting



Notera: jag köpte ny dator förra våren...
.. och har haft fb sen 2007 typ... nu har jag dessutom en såndär nördig lur med appar i .. så är typ konstant uppkopplad.. sjukt.

Skrapsår och ny kärlek!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Helgen är över, precis som varje måndag.. idag är det skolan som gäller - sedan ska man väl strukturera upp livet så att man hinner jobba så mycket som möjligt inför sommaren!
- I fredags var det utgång med klassen som gällde! Vi började hemma hos mig, sedan hamnade vi på Marie Leveau ^^ Idén om stureplan ersattes alltså med söder - inte mig emot :p haha.. fast ah nu har jag ju stureplan kvar... hm.. detta är ju året av open mindness - ska inte rata vissa saker bara för att jag tror att jag inte vill göra det, trots att jag inte han testat ^^ Får se hur det går :p


Liza och Robin :)

Laura :)

Niko :)

Liza lär sig allt värt att veta om Skåne! Haha aah genom att läsa mitt arbete om landskapet som jag gjorde i typ 3:an - från den tiden då växer stavades "vexer" :) Skillnaden på "e" och "ä" var svår att lära sig för en liten Stockholmsjänta ^^

Laura skulle fota mitt örhänge :P Det gick bra ^^

Min WowLove var uppskattad av fröken Laura ;D

Liza fick också en vän ;D

Hahah Anna tyckte också om Puffy ^^

Laura hittade min pompom i nalleväskan! hihi, SÅÅ:









Sen fick även Niko hänga med mitt lejon ^^


Felix styrde musiken och Liza gav lilla kaninen lite uppmärksamhet ;D


Anna :)

Juset ja, när vi gick till tåget .. alltså skulle in till krogen.. så jag missbedömde jag trappan lite ^^ haha.. ah jo, jag går där varje dag meeen.. ibland är man full ^^ SÅ jag ramlade. Såklart. Trodde att jag var nere men det var ju ett trappsteg kvar: så ramlade framlänges och skrapade upp knäna. Snyggt.. var ganska förundrad över att händerna klarade sig! Nu ser dock mitt vänstra knä ut som det gjorde jämt när man var cirka 5 år.. haha... men skrapsår är det nya hela ben. Jag träffade på Mange på Marie Leveau, det var inte igår! Han fick bjuda mig på öl och så snackade vi en hel del :) Annars så ah dansades det.. dracks öl.. och ah umgicks ^^ hihi (:
- Hemfärden blir alltid så mycket bättre när man har sällskap - så skönt med folk som också bor här i Flemingsberg ^^ Niko hängde med mig hem en stund, vi snackade och drack lite mer :) Då tyckte jag att det var en ypperlig idé att röka genom fönstret.. trots att det bara går att öppna lite - det går innåt och jag har massa krimskrams i fönstret... så ah det var verkligen en bra idé... men ah när Niko drog hem bestämde jag mig för att kika på Almost Famous - tror jag hann se typ första scenen innan jag tvärdäckade - vaknade igen klockan åtta av att menyn gick om och om igen.. så startade filmen igen: åter igen somnade jag efter typ 5 minuter.. så runt elva vaknade jag igen av att menyn snurrade ^^ DÅ startade jag filmen åter igen - och lyckades se hela :D Bra film må jag säga!

Lördagen spenderade jag med Rebecca - jag började städa och vädra hemma .. men det var så tråkigt så jag åkte in till stan! Jag och Rebecca drog till Espresso House och käkade lite. Sedan drog vi till solariet - efter det hem till henne :) Fastnade där hela kvällen, Johan kom också dit, och vi kikade på film och tog det lugnt. Jag lånade Linas säng (ja, Rebeccas syrras) - så vaknade på söndagen av att hon stormade in i sitt rum och utbrast "VA!? VAD GÖR DU HÄR?" haha lilla skitunge asså ^^ men förklarade att hon hade somnat innan jag hann fråga henne om lov - så hon förlät mig ;) haha.. dessutom lekte jag med henne medan Rebecca och Johan var ute och motionerade innan frukost. Jag och Lina kikade på barnprogram en stund innan vi lekte med Fiffi-världen, och sedan Barbie-huset.. asså det är sjukt hur lättroade barn är. Fiffi-världen var sjuuuukt tråkig - men Lina var mycket road av den.. det var liksom en liten platta med lite små hus där Fiffi (en blomma) och hennes vänner bodde. Thats it: förlåt det var en flod genom också. Så vi gick runt med de små figurerna och de pratade.. sedan började Lina kasta iväg grejer och säga "det är inte den som kastar som ska hämta, det är den andra" - då ville jag också kasta .. men fick hämta allt lik förbannat ^^ haha.. Innan Rebecca och Johan skulle gå ut på sin runda så kom Rebecca in till mig och Linis som satt på hennes golv och lekte:
- Nu går vi ut i ungefär en timme, ät frukost om du blir hungrig .. och jag har telefonen med mig så ring om det är någonting!
HAHA hon är verkligen min mamam ibland :D hahaha... sedan när de kom tillbaka fick Johan skära upp bröd åt mig.. mm jag kanske är fem år trots allt ;)

Efter frukosten drog jag till söder och mötte upp mamma. Hon fick äran att köpa skor och kläder till mig :D hihi. Det var inte vilka skor som helst: utan nya Martens :D De rosa har ju börjat sjunga på sista refrängen .. så får ha dem som prydnad istället..


År 2007 när de rosa var nya.. i New York...

Nu:

Så blir det av sex års kärlek .. kommer sakna er<3 haha..

MEN:

Ni är inte rosa men tycker om er i alla fall :)

Efter shoppingen med mor så drog jag hem till Mordhot :) Hon hade bakisdag och jag kände inte för att åka hem. Så det var mycket passande! Det bjöds på middag och mysigt sällskap.. det var mycket trevligt att träffa fröken Sara må jag säga. Blir ju lite glest mellan tillfällena ibland - är ju så när båda har mycket för sig.. tyvärr.. Vi kom fram till att vi ska testa Medusa om typ tre veckor (ja, efter påsk + Saras jobbhelg) - ah innan det ska vi käka middag och drick vin - bara för att göra någonting som inte är den eviga monotomin med förfest + harrys/rocks ^^ Kan bli jävligt nice :) Tror vi snackade om att käka fyllda grönsaker i ugn, olika ostar samt röror! Haha, det är bra att planera ;)

Mot alla odds tog jag mig faktiskt hem igår.. det var jävligt väder och min telefon var urladdad. Så självklart hade det skett en olycka på Södra. Fick åka till centralen och vänta.. tror att det tog mig över en timme att åka från Skärmarbrink - Flemingsberg.. mycket härligt. Fast jag hade nya Martens i en påse så var inte så upprörd ^^ När jag kom hem började jag kika på Walk the line: men märkte att jag somnade - så ska kika klart på den idag eller något.. efter skolan... hm juste.. dit ska jag om en timme; så ska väl göra mig i ordning typ nu ^^