notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

lite kort.

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
 
Nu är det fredag igen :)) Hur skönt som helst... eller ah först är det en dubbel arbetsdag.. asså mh, jag har praktik i 7,5 h, ah fredagar är kortare (då torsdgar är oändligt långa).. meen jag ska vända lite papper hos pappa efteråt.. måste ju tjäna ihop till mitt dagliga bröd.. bara CSN och praktiklön räcker inte för min högkonsumtion.. hahaha... näh men det är alltid trevligt med extra pengar såhär innan jul =)
- Den här veckan har jag handlat: en ny halsduk, assköna vantar, sockor, strumpbyxor och en hårtork .. japp, allt kan klassas som "saker jag behöver" .. och juste igår kom min nyårsklänning; den är så fin :D och fem svenska filmer (G som i gemenskap, Fucking Åmål, Tillsammans, Stockholmsnatt och Svinalängorna.. men jaajaa, fast vissa filmer måste man faktiskt ha hemma). Att leva över sina tillgångar är ingen sjukdom, det är en livsstil xD
 
I helgen ska jag till landet, det är dags för det årliga julbordet på Mariefreds värdshus :)) Så i kväll blir det nog lugnt, ska sitta på tåget elva imorn... såå antingen tar jag en tripp till gymmet eller en fika med Rebecca =) Lite beroende på.. hehe..
 
Igår åt jag lunch med världens bästa Jannike :D Vi jobbar typ 10 minuters gångväg från varandra, så detta måste ske igen! Så kul att träffa henne varje gång! Synd bara att det är så sällan.. meen så är det väl när man har jobb och andra saker som kommer i vägen för det sociala.. ah hon har ju en karl ocskså.. som bor i Göteborg.. så hon är ju där ofta, och ibland utan mig :( Hennes karl är faktistk ganska awesome han med.. så ska väl inte klaga på att hon har honom.. fast hon var min först. Hahah^^
 
Nej om man skulle klä sig lite mer anständigt, packa lunch och koka kaffe: ska ju till tåget om 25 minuter...

gammal skåpmat

Kategori: den eviga monotomin

... Spännande kommentar av herr Björklund "Få föräldrar vill inte vara i kyrkan, då backar rektorn och då blir andra föräldrar arga då de vill vara i kyrkan" .. hmpf.. föräldrarna får väl vara i kyrkan hur mycket de vill? AAAH den här debatten är så uttjatad. Som barn hade jag inte brytt mig ett piss om vi var i kyrkan eller inte - sanningen är att jag inte ens kommer ihåg hur vi gjorde, jag ville mest ha lov: vi var väl i kapellet någon gång ibland - gissningsvis till jul. Fast min favoritsysselsättning var inte att sitta still på en hård bänk i hundra år och lyssna. Visst det är tradition... och bara det är ju lite tjustigt... men sanningen är väl ändå att den inte spelar så stor roll... speciellt inte för eleverna.. det är bara alla jäkla föräldrar som ska tycka hela tiden, det säger ju haha till och med herr Björklund... hmpf.. Meeen skolan ska utbilda, så då kan man gå till kyrkan likt mokséer, synagogor och tempel i utbildningssyfte om det ska vara så.. och om det nu är så viktigt att gå till kyrkan på jul i det här sekulariserade landet... gör det då. Skolplikten innefattar ju även avslutning.., man ska nog inte bli rektor: då måste man ta beslut i det här.. men tack gode gud att Skolverket har gett ut anvinsningar med tolkningsutrymme!
 
Ooooch så mördar man elefanter. Lyssnade inte så noga på den nyheten.. men de avlivas för sina elfenben.. fortfarande... stackars lille dumbo :(

Igår var sista klassen pilates för den här terminen.. jag har gått i ett år nu .. och läraren kallar mig för Jessika. Jag har aldrig rättat henne.. fattar ju att det är mig kon pratar om.. meeeen... haha det börjar bli lite skumt xD Men jag säger som Chandler i V'änner (när han blir kallad Bob på jobbet).. att det liksom har gått för lång tid att säga att man heter något annat.. haha..
 
1 av 3 sjuåringar har en egen telefon.

trötter.

Kategori: den eviga monotomin

Jag är så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig NU.. och klockan är sex. Såå måste väl kanske vänta liite till.. dessutom så kaanske jag ska laga mat till veckan också.. kommer ju inte orka sådant på kvällarna den här veckan heller :/ 
- Idag har jag jobbat. Det var inte så jobbigt i sig, men jag var ju ute igår såå det blev lite tröttsamt..
 
Igår mötte jag Agnes på tåget mot stan runt åtta! Vi drog till Big Ben och väntade in David, Anna och Lovisa :) Sedan kom även Agnes vän Elin :)) Vi tog några öl - sedan skulle de andra hem.. så jag drog till Gondolen och mötte upp Rebecca - hon var där och tog ett glas med sin mor :) Så vi tog en öl där innan det blev Rocks. Det var förvånandsvärt lite folk där men vi hade kul i alla fall :)) Efter stängning väntade vi in Johan och grabbarna.. mest för att Rebecca skulle ha med sin karl hem ^^ Så vi käkade pommes och satt på en bänk med Henke medan vi väntade :) Det kom fram massa skumma typer och snackade med oss! 
 
Det slutade med att jag tog taxi hem. Inte så ekonomiskt.. men jag älskar taxi, eller ah att åka bil hem från stan när man har varit ute o slarvat - så jääkla skönt!
 
Nu ska jag sätta fart på matlagandet.. börjar nog med en grönsakssoppa. Improviserad till tusen! Eller juste pizzadeg först.. har massa pizza-topping hemma såå det är bara att köra.
 
 
 
 
 

Take what you can, give nothing back!

Kategori: den eviga monotomin

LÖÖRDAG :D
 
Jag vaknade halv fem imorse.. fast jag höll mig från att gå upp till klockan halv nio :) Nu sitter jag och kikar på Pirates of the Caribbean, och har precis ätit upp min frukost :)
- Ska väl dricka lite kaffe också.. jäpp på senaste tiden har jag druckit "te" till frukost - varmt vatten med citron, honung och ingefära. Igår tog honungen slut.. så idag drack jag faktiskt te.. med citron och ingefära. Jag ska verkligen försöka att hålla mig frisk den här vintern..  så då är det bara att bygga upp ett immunförsvar!
 
När filmen är slut ska jag vandra upp till Flemingsberg och hämta mina nya skor.. och min nya handväska :D Haha det här med att beställa saker på internet är verkligen min grej nu - beställde just en nyårsklänning! Allt är Rebeccas fel: inte bara beställandet på internet som så länge har varit hennes huvudsysselsättningar ;) men det här med nyår också! Hon har redan börjat planera allt: så jag drogs med i hysterin xD ahaha... sååå japp, jag vet redan vad jag ska ha på mig, hur jag ska ha mitt hår.. och allt sådant :S .. meeen eftersom det är så långt kvar kommer jag väl hinna ändra mig några gånger ;)
- Fast ja, det här är året jag köper en ny nyårrsklänning! Trots min teori om att jag kan ha samma klänning år efter år, jag kommer ju aldrig ut på krogen i den (det är planen varje år, meeen någon har en tendens att bli lite för rund under fötterna innan det är dags).
 
Idag är planen att träffa Liza runt ett-tiden - vi har inte lyckats ses på över en vecka!!
Sen ikväll blir det öl på Big Ben med Agnes och de hon har lyckats samla ihop - i vanlig ordning har jag ingen aning om detaljerna: jag vet att jag ska vara där, och var där är - så det är väl framsteg?
 
Jag och lillasyster har bestämt oss för att åka utomlands i påsk: när hon kommer hem till jul ska vi kika på resemål och priser - det kommer bli kul det :))
.. jaa... nu när Frankrike inte blir av så måste jag ju planera om hela min vår.. till att börja med boka Thailand... sen lägga upp alla resplaner som kan väga upp för att jag inte får bo i Nice en termin. Dumma Mälardalens högskola som ställer in mina mål och drömmar.... /arg_tjej_90.
 
 

löning :)

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
 
Den här fredagen ska jag inleda med att åka till en folkhögskola i Södertälje. Det kan bli riktigt intressant och se vad de har att säga där :)) Dessutom blir dagen "kortare" - eller jaja, den kommer att kännas kortare då jag lär komma till redaktionen lagom till lunch ungefär!
- Ikväll ska jag träffa Emy: vi ska gå på bio och se "Blondie", det kan ju bli intressant att se hur Carolina Gynning sköter sig som skådis. 
 
Idag kom lönen :D så när räkningarna är betalda så är man väl pank igen.. på vanlig mannér.. mitt bland mina räkningar hittar jag nu ett flygblad som heter "Bojkotta G4S" det står vidare:
"Det dansk-brittiska säkerhetsföretaget G4S är involverat i den israeliska ockupationen av Palestina. Företaget är verksamt i illegala israeliska bosättningar och levererar bl a material till vägspärrar och ockuperad mark och till israeliska fängelser där palestinier, även barn, sitter fängslade. Israel anväder G4S för bevakning av apartheidmuren som Israel har byggt på palestinskt område.
 
I Sverige är G4S det näst största säkerhetsföretaget och har kontakt med många instutitioner runt om i landet som skolor, kyrkor, sjukhus och kommunbyggnader. De står bland annat för bevakningen av Sveriges riksdag.
 
Nu pågår en internationell bojkottkampanj mot G4S som gjort att företaget förlorat flera kontakter, bland annat i Danmark och England. Vi uppmanar organisationer och enskilda att ställa sig bakom bojkotten av G4S. Kontakta G4S kunder och gör dem uppmärksamma på företagets inblandning i ockupationen; din skola eller universitet, din bank, arbetsplats, bostadsbolag, kommun, idrottsarena, sjukhus eller kyrka etc."
- Det är palestinagrupperna.se som står bakom flygbladet.. just nu orkar jag inte kolla upp vad det är.. men antagligen grupper som är pro palestina?..  och jag tror att jag fick bladet för att jag har palestinasjal.. Fast det var ju intressant information - det är inte alltid jag läser flygbladen jag får, det räcker ju att gå på Drottninggatan några meter så har man i princip en hel bok av flygblad.. men när jag väl läser dem så är de ofta intressant. Man lär sig något nytt varje gång .. nästan i alla fall..
 
I morgon ska jag springa upp till Pulsen för att hämta mina två paket från Zolando! :D hihi.. kommer inte att ha tid innan dess - men jag läängtar
 
 Sverigedemokrater på tv denna morgon, Jimmie Åkesson och hans nya riksdagsvänner.. de verkar vara bra retoriker och redan tränade i att inte komma ihåg saker de inte vill svara ja/nej på .. så det här blir nog finfint ..... Men grejen jag ville säga om detta är: jag visste att jag kände igen namnet Richard Jomshof sen tidigare! (Det är han som tar över efter Kent Ekeroth). Det var ju han som var lärare i skåne eller småland eller var det nu var och blev sparkad för att han var Sverigedemokrat! Det var ju sjukt mycket skriverier om det när det var aktuellt.. vi diskuterade ju till och med fallet på samhällskunskapen.. och jag tror att Niklas Orrenius skrev om honom i sin bok!
- Det är alltid lika jobbigt när man inte kommer på varför man känner igen namn.. det är lite som att glömma bort ett ord som man vill använda. Jag blir alltid lika lycklig när polletten trillar ned^^
 
 
 
 
 

ibland så

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
 
Den här veckan har min träning kommit i kläm med livet.. i tisdags skulle jag gymma men det var mer lockande att umgås med folk som jag inte hade träffat på ett tag! Igår skulle jag ha dansat, men läraren var sjuk.... så därför har jag gått långa prommenader i stället, igår gick jag från praktiken (Sveavägen) till Södra station. Precis när jag kom till dörrarna på stationen kom något litet och hoppade på mig så att jag fick en hjärtattack: Emy! Hon var på väg hem från jobbet. Så vi gjorde sällskap till Älvsjö och bestämde date: det blir bio på fredag :)
- När tåget närmade sig Huddinge hörde Tottie av sig, hon hade precis slutat skolan och undrade om jag ville ha middagssällskap! Det ville jag - så vi kom till Flempan typ samtidigt.. allt var så jäkla time:at!
 
Ska nog ha med mig träningsgrejer idag igen.. så kanske jag orkar gymma idag i stället. Slutar praktiken klockan sex, så kommer antagligen vara helt slut i skallen.. men man kanske kan träna i alla fall :)
 
 
 
 

mitt i veckan

Kategori: den eviga monotomin

God morgon! :)
 
Jag trodde att jag skulle må sämre idag, men det känns helt okej! Kom hem runt ett imorse. Jag skulle egentligen träna efter praktiken, men istället mötte jag upp Rebecca. Fast jag gick faktiskt till Fridhemsplan (från Sveavägen) så lite duktig var jag allt :) Jag fick vänta på Rebecca i drygt en halvtimme, såå jag köpte en liten porslinstomte! Fick sådana skuldkänslor när jag hängde tillbaka honom.. så det var bara att betala och ta med honom hem!
 
Jag och Rebecca tog oss ut till Sandra som bjöd på plockmat och vin! Malin och Anastasia var också där, extremt trevligt :) Jag hade inte träffat Anastasia sen... ja.. typ 2009-2010! Så det var roligt :)
- Vi babblade på massor och tittade på Sandras foton, som hon vägrar lägga ut på facebook! *pik*.Jag och Rebecca skulle egentligen inte stanna så länge, eftersom vi skulle upp tidigt på morgonen.. meeen som vanligt blev det inte som man hade planerat!
 
Nu råkade jag peta bort huden/skorpan över ett av mina små brännsår.. så det svider och gör ont. Japp, jag brände mig massor när jag bakade i helgen..
 
Nu är det bara en kvart tills jag ska åka mot stan.. så ska väl få på mig ett ansikte och packa kläder till träningen ikväll. Fast först ska jag dricka upp mitt citron-vatten.. ah jag dricker varmvatten med citron, ingefära och honung varje morgon. Förkylningen ska bort!
 
 

Lussebullar till alla :)

Kategori: On Tour

Helgen har gått fort - som vanligt..
- det har varit en lugn helg för min del.. bara städat, tvättat, lagat mat, jobbat och delat ut lussebullar till hemlösa (och annat folk på stan).
 
Imorse mötte jag Sara vid hennes jobb (Coop) runt nio. Hennes kollegor skänkte 150 frallor och massa bullar! Såå vi började dagen med att skära, bre och lägga ost på frallorna.. har aldrig brett så många mackor på en gång.
 
Tror att vi hann med 130 frallor innan det var dags att åka mot stan!
 
 
Alfa kom och hämtade oss strax efter elva, vi skulle aldrig fått med oss allt utan bil!!
 
Fröken Sara Mordhot och alla bullar och mackor :))
 
Vi mötte upp Kalle inne vid plattan.. och efter ett tag anslöt cirka 10 personer till :) Var av två inte kände någon av oss - utan bara hade sett evenemanget på facebook! :) 
- Vi gick runt i city en sväng, vid Hötorget delade vi på oss och gick runt i två klungor :) Den grupp jag var i delade på oss igen i gamla stan ... ett tag senare möttes vi alla i Björns trädgård! Där hade Soppkök Stockholm utdelning av mat till de hemlösa :) Så vi lämnade de bullar/mackor vi hade kvar där! Sedan satte vi oss där en stund, och lyssnade på Rebell Robbans Thåström-covers (: 
 
Efteråt drog jag, Sara och Alfa och käkade lite mindre god pasta i Söderhallarna.. seeen var det dags för mig att jobba.
 
Suddig bild från Björns trädgård ^^
 
Nu är jag hemma, trött och har gått över 20 000 steg .. så kommer nog att lägga mig i sängen och kika på tv snart :)
 
 

Helg :)

Kategori: den eviga monotomin

Vaknade halv sju, gick upp vid halv åtta.. efter att ha kikat på dåliga serier som sänds vid ja, den tiden, på tv3. Jag hann äta frukost i lugn och ro, se på mer dåliga serier innan jag bestämde mig för att se lite på Nyhetsmorgon istället :)
- Kockan nio satte jag lussebullsdegen. Så den hade jäst klart lagaom till att det var dags att kila ned till tvättstugan.. sååå mellan 10-13 varvade jag bullbakandet med att tvätta.
 
Skador:
  • Bränd hand - det har blivit en blåsa
  • Rivsår som svider när man kommer åt det..
  • Skärsår i ett till finger
Men det här blev resultatet:
 
 
 
Nu efter att ha druckit kaffe och provsmakat en bulle ska jag vika in tvätten i garderoben... efter det blir det nog en sväng till soprummet med alla tidningar och sådant som ligger och skräpar (i olika påsar, det är ganska organiserad nedskräpning i min lägenhet). Sen ska jag upp till centrum och hämta ut ett paket, det är lillebrors julklapp, nu kan jag checka av honom från att-handla-julklapp-till-listan :) Jag började faktiskt denna dag med att slå in hans andra julklapp som kom i veckan.. jag är allt bra duktig. Nu är det bara att inhandla klappar till alla andra.. hehe.
 
När jag ändå är i centrum ska jag lämna in mina bruna skor för lagning.. saknar dem och vill få detta gjort snarast. Apropå skor.. jag råkade beställa ett par nu i veckan.. jag behööver nya skor! (och en handväska.. så jag beställde en sådan också)...
- Sååå när jag ändå är i centrum och har hämtat paket och lämnat skor kan jag ju lika gärna svänga in på pulsen och hadla lite mat också. Hade ju ändå tänkt laga mat till nästa vecka nu i helgen.. man hinner inte med matlagning på samma sätt nu när man praktiserar... såå det är lika bra att fixa det på helgen :)
 
Jag har sett klart på How I met your mother nu.. inväntar nästa säsong med spänning ^^ Men det betyder att jag inte har något att titta på :( Eller juste skulle ju kika på Suits enl Liza och Alvaro - så det kanske går... men jag vill se How I met your mother för första gången, samma sak med Gilmore Girls eller Vänner eller... alla andra serier som jag har sett minst hundra gånger!
 
 

det blir inte alltid som man har tänkt.. meen vad ska man göra.

Kategori: den eviga monotomin

När det inte blir som man tänkt sig så är det bara att slänga om planerna.. det är inget att deppa över: efter som det så sällan blir som man (jag i alla fall) planerat.. fast jag kommer behöva ha en liten pratstund med mig själv om hur jag ska lägga upp mitt liv ... ah jo, igår fick jag melj om att Franska 1 i Frankrike (antagligen) blir inställd.
- Jag har en del back-up-planer... men jag ville verkligen åka. Så jag tänker vara besviken veckan ut, sedan lägga om planen. Egentligen arbetar mitt lilla huvud för fullt på en ny plan, och har gjort enda sedan jag fick mejlet. Meeen anyhooow...
 
Att dansa kommer definitivt vara en del av aktiviteten i vår. Jag tycker verkligen om att dansa.. det är en grym träningsform - tiden bara flyger fram: sen har man skuttat och rört på sig i 90 minuter. Det är jobbigt, man blir trött och känner sig nöjd efteråt. Kort sagt allt jag vill ha ut av träning.. hoppas på att jag kan komma igång med spinningen igen nästa vecka... vore grymt.
 
Okej idag finns det två nyheter att prata om denna torsdag:
 Sverigedemokraterna.. och Erik Almqvist. Det är bra att se hur det partiets grundvärderingar finns enda upp i toppen. Det var väl ingen som trodde något annat? Egentligen hoppas jag att alla inte hade greppat det och nu inser att de inte kommer att rösta på dem i valet. Annars är uppenbarligen 11 procent av Sveriges befolkning är rasister ..  och då kommer vi behöva satsa en jävla massa på folkbildning. Japp. jag anser att det är tatalt obildat att vara rasist.
 
Det andra är om Zlatan. Han är ju helt jävla magisk, man kan inte göra som han! Nu har jag sett det sista målet mot England typ hundra gånger, men man slutar aldrig att förvånas!
 
 
 
 
 
 

lite kort.

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
- Jag och min förkylning börjar komma bättre överens.. om den slutar blockera mina bihålor skulle jag dock vara tacksam!
 
Igår gjorde jag min första intervju på engelska.. det gick bra efter ett tag. Innan kändes det som jag hade en tegelsten i bröstkorgen och andas var inte prio ett. Fast så fort vi kom igång så släppte det.. och jag tappade bara tråden en gång^^ Efter praktiken stack jag hem till pappa o pluggade med Viktor!
- Är så skönt att träna igen.. var på gymmet igår. Orkade inte speciellt mycket eftersom jag är förkyld.. men man får ta det efter dagsformen liksom.. I eftermiddag ska jag dansa :)
 
Idag ska jag ägna mig åt att transkribera och skriva artikeln :) Om det inte tar hela dagen så ska jag väl förebereda mig för morgondagen - då ska jag träffa en präst på fryshuset ^^
 
 
Bra artikel:
 

damdidamdam

Kategori: den eviga monotomin

Dag två denna vecka.. men det känns som slutet av veckan.. att jag känner så kanske kan bero på att jag praktiserade i åtta timmar igår.. direkt efter prakiken skuttade jag till jobbet och sorterade papper i två-tre timmar innan det var dags att springa till träningen. Att köra pilates var galet skönt: jag hade så himla ont i kroppen efter en vecka på ett kontor.. förkylningen börjar släppa, så den här veckan kommer jag inte att slarva med träningen. Det är inte värt det!
- Ska ha med mig träningskläder idag, men får se hur det blir.. jag ska vara på praktiken runt åtta så att jag kan gå vid fyra.. ska hinna plugga med Viktor innan han ska spela tennis. Så får se om jag äter middag med honom eller stannar och äter middag med min lilla pappa! Om jag äter med Viktor så kommer jag nog dra till gymmet när klockan är tennis.. den som lever får se! (Annars gymmar jag på torsdag). Jag skulle ju återinföra spinning-tisdag: det gör jag nästa vecka. Är ju fortfarande lite förkyld, så det skulle nog vara galet jobbigt att spinna (när man inte kan andas).
 
Eftersom jag praktiserar som journalist så har jag mer koll på världen än någonsin.. när jag inte vet vad jag ska göra så kikar jag på nyhetsuppdateringar.. Det jag kommer ihåg från igår var att: saffran kommer vara billigt i år. En sork åt upp en kvinnas saffransodling (jag tänker titulera henne som saffransbonde). En sjukskriven man blev stoppad när han gick av en färja och han hade köpt "ett halvt ton öl" - sen när mäter man öl i vikt? Ska man inte skriva....... i liter - näpp jag kunde inte räkna ut det ... det är tidig morgon så låt mig vara. 24% av Sveriges ungdomar är arbetslösa... en annan sak jag reagerade på var att det stod "klagaren" istället för "åklagaren" i svenskans hemsida - detta i samband med nyjeten om häktningen av 24-åringen som kidnappade/förde bort/frihetsberövade 9-åriga Anna. På GP stod det "en lite sinnesutredning" som förklaringen av ett ord (något de skulle göra med samme man). Okej, det är jäkligt mycket om SAS och krisen svensk industri väntar... apropå nyheter: idag vaknade jag till en nyhet om att försvaret rekryterar fel, varför visste jag redan detta (innan sändninge)? Joho va, det var ju det Lizas examensarbete handlade om!
 
Nu ska jag släpa mig mot praktiken då.. ska bara säga en sak: mitt alarm ringde 05:30.
 
 
 
 
 

ännu en helg är över.

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Jahapp.. så veckan är snart slut igen.. ingen mer helg och fem dagar av praktik.. så vi får se vad denna vecka har att erbjuda. Ska träna mer - struntar i att jag är snuvig, mår mentalt dåligt av att inte träna ordentligt... kroppen blir rastlös och jag kan inte sova ordentligt.
 
Helgen har varit bra :) Skrev ju om biobesöket i fredags så kan ju hoppa direkt till lördag. Jag vaknade ganska tidigt i lördags - kikade mest på tv hela förmiddagen. Efter lunch åkte jag till stan och mötte Rebecca. Vi tog en fika på Espresso house.. snackade massa och kikade på när de kurdiska demonstranterna tågade förbi på Vasagatan.. när vi hade fikat klart var jag sugen på att köpa ett oranget linne - så vi gick till carlings! Det slutade med att jag köpte ett linne med Storbritanniens flagga på =)
 
Saints & Mortals Chiffy
Hade på mig linnet senare på kvällen: tyckte det var lite roligt när Krollet sa "När jag ser dig så tänker jag på London av någon anledning" .. haha ah wonder why ;)
 
När jag kom hem från stan fick jag jätteont i huvudet :/ var tvungen att gå och lägga mig i en timme.. tänkte nästan stanna hemma. Fast jag kom på att jag hade köpt ett nytt linne.. och hade fått nya leggins av pappa och Anna (som de hade köpt i Rom).. Så jag gick upp och drack massa vatten, tog en alvedon och började fixa mig! Huvudvärken gick över; jag mötte upp Liza, Laura, Gabriel, Niko, David, Anna, Agnes och Krollet på Carmen! Vi drack massa öl. och vissa blev mer fulla än andra! Jag höll mig ganska städad typ - höll bara på att ramla ned för trappan vid medis när vi skulle hem - tur att Niko var med och hann fånga mig xD
- Runt halv ett skulle jag, Liza, Laura och Niko dra till Under bron... meen vi kom inte in ... såå vi åkte hem.
 
Jag vaknade sju imorse. Kikade på tv till tio ungefär - sedan var det dags att åka till IKEA! Det var bara en sådan dag ^^ Jag handlade lite roliga saker: lila kudde, svarta gardiner, rosa ramar, dynor i lite olika färger (men mest rosa), potatisskalare, ljus, servetter, tejp.. och säkert lite mer! JUSTE ett skohorn .. det var skitfult, men man får väl överleva :/ Efter IKEA handlade jag mat.. det är också roligt!
 
Andra halvan av den här dagen har jag kikat på tv... ätit tacos.. och lekt med mina nya saker! :D
- Ska bara vila nu också.. så kanske jag blir frisk snart också :p
 
 
 
 
 

vem vill inte ha en talande nalle

Kategori: den eviga monotomin

Nu är det äntligen helg!
- Jag och min förkylning tittar på tv och lagar frukost.. medan vi beställer lite julklappar: japp, i år ska jag vara strukturerad och duktig (och inte handla alla julklappar två dagar innan dopparedagen). Jag brukar alltid säga att jag ska sprida ut kostnaden för julen under flera månader .. sen så gör jag inte det: men nu efter 22 år har jag lyckats! Eller asså hmpf när började man betala för julklapparna själv? Först var det tiden man kunde ge en pinne med fastklistrat tyg på till folk (yes lillasyster jag pratar om dig!) haha.. fast jag kan ju säga att jag anväder playwood-plattan med kakel på som jag fick av min kära syster när jag var 10 (så hon var fem) - det funkar utmärkt som grytunderlägg! .. men sedan låt mig se, sen var det perioden man kunde ge bort ett foto på sig själv till alla .. vilket jag gjorde tills jag var 16-18 typ xD haha.. eller i alla fall till pappa, mamma, farfar, farmor, mormor och alla dem.. men hmpf jaja, säg att man var 15? Eller juste jag fick ju julklappsbidrag av mamma tills jag var typ 16.. det vill säga att jag (vi) fick pengar att köpa julkalappar för.. så EGENTLIGEN kanske det bara har tagit mig cirka fem år att komma till skott med att handla julklappar tidigare än på sista lönen! hihi
 
Igår var jag på stan med Agnes och Liza efter jobbet (praktiken).. vi gick runt i lite affärer samt åt lite :) Seen skulle Agnes möta upp sin familj så jag och Liza drog till sergelbiografen :) När vi stod i kön till biljetterna så gick en karl rakt in i glasväggen till bion xD hahaha .. stackarn, han ramlade ihop och blev antagligen ganska chockad! Han gick i och för sig in i glaset eftersom han pratade i telefonen och inte var uppmärksam - så lite HAHA är det i alla fall ;)... men ah Liza frågade kvinnan i kassan om vad som hade hänt: och när hon svarade att karln hade gått in i väggen för att han pratade i telefonen blev Lizas reaktion "HAha nej va roligt" sen när hon kom på att mannen hade gjort sig illa "fast inte så .. men lite roligt eller nej" haha.. damen i kassan kollade konstigt på Liza.
 
Vi såg Ted :D
- Teodor och Teodora hade namnsdag, så det fanns inga andra alternativ liksom :D Vi har pratat om att se den filmen i månader .. så det var bra att vi kom till skott! Ett levande gosedjur - vem vill inte se en film om det liksom.. aah jag vill ha en levande nalle.. snacka om att vi skulle ha kul ihop :) Nackdelen med att vara äldre är att alla andra är yngre.. så man vill helst ha stenar att kasta på folk som är typ 14 och inte kan vara tysta/sitta still.. jag kan inte heller vara tyst och sitta still jämt- men jag gjorde det i alla fall..
 
Nu ska jag äta min frukost och titta lite på How I met your mother :)
 
 
 
 

järn- eller hjärnbrist råder..

Kategori: den eviga monotomin

Jag är trött, förkyld och inte alls sugen på att gå ut (utomhus) i dag... kunde det inte vara lördag - då hade jag legat i sängen och tittat på tv hela dagen... det vill säga att jag hade sovit... den här förkylningen börjar bli värre :/
- Det kan vara på så vis att jag har feber.. men sånt är svårt att avgöra ibland .. så det är lika bra att åka till praktiken.. eftersom det är första veckan så känns det sjukt dumt att bli sjuk: jag skippar det. Allt går med vilja^^
 
Att arbeta 40 timmar i veckan (eller ah 37,5 h för min del) är inte min grej.. inte än i alla fall, jag är ju bara barnet.. Man blir trött och orkeslös rent utav (detta kan ju i och för sig bero på min förkylning).. men halvdagar, jag säger bara halvdagar (som när man pluggar typ) då kanske man orkar leva också?! JO juste.. pengar.. Tror inte att jag är mogen att sluta skolan än.. ska nog doktorera i någonting.. eller bli läkare xD
-Nej, men det är roligt att praktisera i största allmänhet - det jag klagar över nu är att man blir trött. När man är trött och förkyld får man gnälla :)
 
Så här känner jag mig idag.. och detta är jag när jag var 17 år och sjuk... när man hade bilddagboken så var man tvungen att fota allt: även sig själv när man var sjuk.
- En sak som är galen när man är lite sjuk är pendlingen mellan varm och kall .. ena sekunden håller man på att frysa ihjäl och nästa är man så varm att man smäller av!
 
 
 
 
 

lite uppdatering ..

Kategori: den eviga monotomin

God morgon, jag sitter och dricker te medan jag kikar på Nyhetsmorgon. Det handlar mycket om valet i USA (som var igår), "valet" i Kina och såå... nu är det ett litet inslag om sexuella övergrepp inom idrotten. Var fjärde barm/ungdom har blivit utsatta för sexuella övergrepp av sina tränare. Det är bara helt sjukt :S
 
Mina öron kliar och jag har börjar bli snorig.. kan ju hoppas på att förkyldningen är på väg ut ur kroppen. Jag vill verkligen inte bli sjuk - för det är sämst. I dag ska jag vara på praktiken till klockan 18 - det kommer att bli kul... hoppas jag.. jag kommer antagligen vara döende efteråt, långa dagar är inte min grej! 
 
Idag ska min andra lön komma in :D
- Då kan jag handla mat igen.. har käkat vegobiffar till lunch varje dag den här veckan.. det börjar bli lite tråkigt, men vad ska man göra när man inte har råd... Hoppas att jag är seg-trött ikväll, då kommer jag laga massa mat... och det skulle behövas!
 
 
 
 
 
 
 

dags att bli lite förkyld då...

Kategori: den eviga monotomin

Halva veckan har gått, och jag har ont i halsen.
- Så jag kunde inte träna igår och kan inte träna idag.. får dra igång nästa vecka igen! För jag tänker inte vara sjuk en längre period.. om halsen slutar göra så ont skulle jag bli glad. Nu dricker jag massa te..
 
Obama vann Usa-valet, jag sitter nu och tittar på Romneys "förlorar-tal" eller jag tycker mest det låter som ett tack-tal.. sååå nu väntar jag mest på Obamas vinnar-tal! ... meen nu står hela släkten Romney på scenen och vinkar - det är en ganska spännande tradition tycker jag... att ALLA ska upp och tacka och ha sig när det kommer till de där människorna^^
 
Igår fick jag följa med Agnes ut på ett jobb - vi stack till en förskola! Känner mig alltid hemma på dagis, eller ah förskola som det nu heter egentligen :D Barnen var inte överdrivet pratsamma men en liten tjej sa att jag hade fina örhängen: så jag var nöjd! ;) hihi.. jag hade ansvar för att fota: det var jag mycket nöjd med må jag säga :)
- Sedan spenderade jag restena av dagen med att transkribera..
 
Precis när stack ut genom dörrarna från praktiken så ringde Liza. Hon skulle till skolan, och Niko var också på väg hem (till Flemingsberg) såå jag fick sällskap i pendelkaoset. Det är något brutalt fel på pendeln, och har varit sedan i söndags... den är sen, inställd och så vidare.. man kanske ska underhålla spåret? Kanske?
 
Idag vet jag inte vad jag kommer att få göra.. den som lever får se.. i eftermiddag ska jag hjälpa lillebror med skolan samt äta middag med den delen av familjen :) Mycket passande då jag inte har speciellt mycket mat hemma.. det blir mycket samma sak hela tiden.. vegobiffar till lunch och soppa till middag.. igår svängde jag ihop lite rödbets- och morotssoppa... idag ska jag få min lön från Wasastaden, YAY - då kan jag betala tillbaka mina skulder.. och köpa mat! .. och halstabletter :D Kommer att bli en bra dag :) 
 
 
 

praktik #1 och maskerad!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Första dagen på praktiken är nu avklarad!
- Det gick ganska så bra tror jag allt ... satt mest och lärade mig hur deras system fungerar och såå (hur en mac fungerar).. imorn ska jag följa med Agnes ut på mitt första uppdrag ^^ Jag ska sköta kameran :)
 
Klockan halv fem avlägsnade jag mig från praktiken - kilade mot pendeln i regnet.. när jag just svängt ned på Vasagatan ringde miss Liza! Hon var på Drottninggatan - sååå det var bara att vända tillbaka. Ja, var ju tvungen att höra hur hennes första dag på Omvärlden hade varit, men den var lite slut - hon skulle tillbaka till redaktionen och skriva lite om ett seminarium som hon hade spenderat tre timmar på ^^ Fast hon skulle käka innan, så jag höll henne sällskap :)
- Sedan åkte jag hem, käkade middag och var tvngen att åka igen.. det är ju pilates-måndag! (:
 
Maskeraden i lördags var grym: precis som jag väntade mig! :D
Jag och Liza klädde ut oss till 20-tals.. hmpf .. -människor? haha... ah vi hade fransiga klänningar - min var i silver och Lizas var svart.. båda hade pärlhalsband och handskar.. jag hade pärlor i håret och Liza hade en fjäder :)
.. som sagt: jag måste skaffa mig en ny kamera!
 
Vi drog från mig runt åtta kanske - det blev till att åka taxi: det är sjukt ovärt att fixa sig om man ska gå ute i regn och blåst .. så är det bara ^^
- det var en asläskig typ som öppnade dörren: han fick mig att skrika av rädsla (chock) typ 10 gånger under kvällen xD hahah... han hade en konservgrej i skallen, var helvit .. och hade med sig en motorsåg xD grejen var att han bara dök upp och stod bakom en hela tiden! :P japp, det var han och en panda som mötte oss i dörren! Maah panda :D Vem blir inte gald av att se en stor gosig panda?! :D
 
Jag hade sjukt obekväma skor.. så orkade bara ha dem på mig i typ en timme^^ Sedan fick jag stå ut med att vara kort..
 
Det var mycket folk hemma hos Agnes och Viktor - ingen aning hur många, men det var folk överallt! .. och nästan alla var utklädda :D hihi.. De flesta var "nya" för mig - eller hade träffat några tidigare i alkoholhaltiga sammanhang (deras fest i våras) .. mycket roligt :))
 
På ordinär manér stannade jag kvar hela natten: tror att jag kom hem typ 17;30 på söndagen xD haha.. eftersom jag drack Redbull vodka (i vanlig mängd), hade jag galen hjärtklappning när jag skulle somna... men ah, hade ju inget täcke heller (vilket är det typ viktigaste när man sover) - så det var tur att jag hade sällskap i alla fall^^ Annars hade jag fan dött där på Agnes soffa: fönstret stod öppet och jag orkade inte stänga det!
- På söndagen lyckades jag gå upp klockan ett, vaknade först vid halv nio .. men ingen annan var taggad på att vara vaken då.. så då var det bara att somna om .. detta ledde till att jag blev snorbakis! När jag hade varit stöd åt alla som hjälptes åt att städa (dvs suttit och ätit cheezeballs och snackat med andra slagna hjältar) så drog vi och käkade thatimat :D
 
När jag väl kom hem till Flemingsberg hände en grej! Jag kom upp på bron som leder till min gångväg - därifrån ser man ut över spåret.. eftersom jag inte hade mitt headset med mig så hörde jag att det lät konstigt.. jag och en karl stannade till och så sa det Wiiiiiiiihph och en blå stråle skjöt upp ur spåret, direkt efter sa det bara BAAM i hela jävla spåret och ledningarna och allt blev svart .... hehe ah när jag kom hem var jag ju bara tvungen att kolla på sl.se för att se vad som hade hänt... (eller mer vad de skrev).. : Stopp mellan Huddinge och Östertälje(...) på grund av nedriven kontaktledning.
- Då var jag jäävligt glad att jag hade hunnit med tåget som rev av ledningen.. annars hade det blivit ersättningsbuss, och åka omvägar när man är bakis är så låångt ifrån okej att ah.. det är långt ifrån okej helt enkelt!
 
 
 

Lördag :)

Kategori: den eviga monotomin

007 - Skyfall:
- Mamma och Stefan bjöd mig, Therese och Rikard på bio igår :)
 
Filmen föll mig faktiskt i smaken,den var lagom spännande och såå... den kanske var lite lång - men jag kunde sitta still, vilket säger ganska så mycket! Ola Rapace har biffat på sig ganska ordentligt genom åren.. tänkte på hur han såg ut i Tusenbröder (eller i Tillsammans för den delen) och nu här .. Det var folk bakom mig som snyftade mot slutet av filmen: så långt kunde jag inte sträcka mig.. men det var lite sorgligt! Skurkens tänder var fett vidriga - kommer verkligen inte sluta borsta tänderna (eller käka cyanid för den delen heller)..
 
När jag blir stor ska jag heta Moneypenny...
 
Jag brukar inte tro att jag gillar sådana filmer... men kanske ska omvärdera.. Mitt största problem med filmer av James Bond-typ är dock att jag blir extremt nervös: kanske har för mycket inlevelse^^... sååå jag måste vara på rätt humör för att vilja se filmer av det slaget..  annars finns risken att jag går ifrån alternativt pratar sönder filmen. Detta kan ibland förebyggas med att se filmen på bio .. i alla fall att jag ska gå ifrån.. pratandet går inte alltid att kontrollera.. Jag gillar att kika på film med Therese: syrran tycker också om att kommentera saker under filmens gång! Det är inte roligt att vara tyst länge.. i så fall måste filmen vara extraordinärt bra^^
... i största allmänhet kan det vara bra om jag själv har valt att se filmen också - annars försvinner intressent gaanska så fort ^^
 
Efter biobesöket åkte vi (jag, Therese, Rikard, mamma och Stefan) hem till mamma och dem.. ah ut till Nacka.. vi käkade middag och drack lite vin :) Mycket trevligt.. runt åtta drog jag och brorsan hem - samtidigt skulle Therese på fest - så vi alla tog samma buss mot stan, yay!
 
Idag ska jag ut till mamma igen: vi ska käka lunch! Ska väl åka snart.. så min lilla mor slipper laga all mat själv..
- Ikväll blir det maskerad hos Agnes :D Innan dess kommer Liza och Laura hem till mig på middag/förfest/göra oss i ordning.. fast Laura kunde inte hänga med på maskeraden - fast hon kommer hit och sällskapar så :D
 
Nu ska jag fortsätta städa och göra mig i ordning för dagen :)
 
 

fredag (:

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
- Äntligen fredag.. har ju i och för sig varit ledig i två dagar.. och idag ska jag jobba.. men men helg snart!
 
Jag började gårdagen med att simma .. det är höstlov.. så fyfan att jag stod ut i en halvtimme måste nästan klassas som en bragd! Det var ungar som plaskade och skrek överallt! Inte för att vara sån: men när jag var liten sa min mamma att man inte fick plaska på och störa (hoppa framför, simma på, göra vågor runt) de som simmade, man fick inte springa och skutta längs poolkanten (eftersom det är brutal halkrisk) och man skulle helt enkelt bete sig .. meeen det kanske är en gammal filosofi...
 
När jag kom hem från simmandet och precis hade slängt in lite vegobiffar och stuvat kål i micron så ringde Lilla Jackie! :) Hon skulle käka lunch - och ville åka till IKEA och äta köttbullar. Sååå jag hängde med henne.. det blev min middag... sedan kunde jag åter komma hem för att vända..
- Jag mötte Rebecca på centralen när hon hade slutat jobba - vi drog till espresso house och tog en fika :) Satt där och snackade i några timmar .. tror att jag var hemma runt klockan tio..
 
Idag ska jag jobba på morgonen - ska dra till pappas kontor och hämta posten .. sortera den och sortera klart de betalda fakturorna.. sedan ska jag gå upp till gymmet och träna lite :) Runt klockan ett ska jag möta mamma, Stefan, Therese och Rikard i Sickla.. vi ska gå på bio och se den nya Bond-filmen.. kan ju bli spännande ^^ Vet inte om jag har sett någon om de nyare Bond-filmerna... tror den senaste jag såg var Die Another Day.. och det kanske var ett tag sen den kom? hahah..
 
 

ledig dag #2

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
- Nu är det min andra helt lediga dag :)
 
Gårdagens prestation;
 
Visst blir man rädd.. ;)
 
Av innehållet gjorde jag soppa :)) Det var ganska så enkelt - hackade lök och vitlök, fräste löken i en gryta. Tillsatte pumpaköttet och vatten - sedan kokade det i ca 40 min (tills pumpaköttet var mjukt), mixade med stavmixern... tillsatte kryddor och matlagningsgrädde :) Det blev ganska så gult.. och såg ut typ som bearnaisesås.. men ah smakade bra i alla fall :)
 
Kärnorna tillagade jag också: de fleste åkte bara in i ugnen med olja och salt.. asgott som snacks :)) Några kärnor skalade jag och hackade (det låter kanske enkelt, men satan vilet pyssel det var) .. Ja, jag bakade ju bröd: kunde inte hålla mig - så struntade i recept.. misslyckade kan jag ju inte kalla de men de sjönk ihop i ugnen :( .. fast gott var det i alla fall! Såå vi säger att det ska vara platta.. egentligen vet ingen hur det ska vara eftersom jag hittade på själv xD så HAHA! :)
- Smält smör, med yogurt att smälta jästen med.. kesella.. mörk sirap.. rågmjöl, ägg,  vetemjöl.. kanel.. jäsa i en timme i bunke, och 40 min på plåten.. på med pumpakärnor.. in i ugenen så längen man vill ..och TADAA.. bröd :)
 
Jag simmade inte igår: så det ska jag göra idag.. idag kan jag ju inte laga mat.. gjorde ju allt igår :( Såå då får jag ju hitta på något annat: träna!
- Sen ska man väl försöka komma på hur man ska se ut på lördag: när det är dags för maskerad :)) Har två klänningar jag väljer mellan.. och har en vision om hur mitt hår ska vara.. kanske ska göra en testomgång - det kaske är lite för avancerat att utföra av en lekman liksom..
 
Ikväll kanske någon vill fika med mig eller något.. jag har lite socialabstinens ... :(