notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

don't stop me now!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Fortfarande tisdag!

Har just kommit ur duschen, kände att det var läge att tvätta håret!
- Ska väl fixa mig, käka något och försöka få bukt med skolgrejer innan det bär av på äventyr!

Idag blir det fan öl - får stå ut med att vara bakis imorn (man kan ju hoppas att man slipper men inte troligt). Jag har inte varit på krogen på sjuuukt länge - så denna tisdag. Denna tisdag är det dags!





Eller hur Tutas :D
- får inte tag i min Tuta men ah det lär väl ge sig snart, om hon bara laddar luren..... ... ..

tisdag.

Kategori: den eviga monotomin

God morgon,

Idag ska jag jobba i Länna, med fakturor. Det e trevligt att tjäna pengar :)
- Igår lyckades jag ladda ned InDesign, men mästrade det inte riktigt - ska leta upp instruktioner till skiten idag/imorn.. jag laddade över foton till datorn (även de jag ska ha till min artikel alltså^^), jag illustrerade en bild till samma artikel. Kände inte riktigt att jag ville gå ut och leta efter barn som såg fattiga ut, det kändes inte riktigt etiskt. Så jag ritade en bild istället! Jag korrigerade texten till viss del - men får arbeta mer med det imorgonkväll eller på torsdag.. har ganska fullt upp denna vecka!

Tottie har just lyckats dra sig upp ur sängen och ockuperar nu mitt badrum ^^ får se om hon kan duscha snabbt idag (det var det hon sa att hon skulle göra). Ne om man skulle bädda sängen och klä sig - och fixa kaffe.

måndag.

Kategori: den eviga monotomin

Hello :)

Hemma igen, äntligen! hihi.. efter en helg på landet, en natt hos mamma, en dag på jobbet OCH i skolan måste jag verkligen understryka ÄNTLIGEN!

Nu sitter jag och laddar ned 30 dagars testversion av InDesign medan jag laddar över bilder till datorn (från mobilen), kollar lite på Cougartown, funderar på att laga middag, ska skriva om min artikel och ja, skriver i bloggen^^

Har just pratat med Tutan i luren, hon kommer hit lite senare! Jag och Rebecca planerar tält-inköp och veckans träning över SMS. Jag har mycket att göra denna vecka, förutom att jag har deadline och jobb att utföra, ska träna och överleva så spelar Posh Vandals på Harrys imorn. Jag måste köpa en ryggsäck till sommarens festivaler. Jag måste bestämma om jag ska byta mina nya röda shorts som kanske är lite tighta eller om man blir festival-smal efter SRF.. hårda beslut.

Bilder från min telefon:


Tottie kyler läppen med falukorv :D


Jag var full hemma hos David :p


Lillebror äter vildsvinsorv på någon marknad


Jag är full någonstans ^^



Synd att man inte kan bli brun med täcke på!

Kategori: den eviga monotomin

Hej jag tror jag just svalde en bit folie,

yeas.. jag är fortfarande på landet - har nyss rest mig ur min solstol (där jag låg och halvsov under en filt). Det är växlande väder måste jag säga, imorse regnade det, sen var det mulet och kallt, sen varmt och nu är det soligt med blåser(=kallt). Precis efter att det hade regnat släpade jag med mig min lillebror ut "på stan", behövde fota lite till en artikel. Han fick vara min guide - så det kanske var lite synd att jag inte trodde på honom när han sa att vi skulle gå rakt fram - utan tvingade honom att gå "min väg" - för jag hade för mig att farfar hade pekat ut vägen åt mig (det hade han också - men inte åt det hållet jag gick). Så jag och Viktor gick runt halva Mariefred^^ Det tog en timme allt som allt.

Jag berättade självklart om min sovstund i solen med filt för Rebecca, hennes kommentar på det var:
"Haha åh täcke ute i solen va typ det bästa xD"
- Hon syftade på att vi som små delade passionen att sova i utomhus i solen/skuggan med täcke^^
Tänk om vi hade känt varandra på den tiden - snacka om lyckade sovstuder vi kunde delat!
I sms:et efter säger fröken Sjölund dagen sanning:
"Synd att man inte kan bli brun med täcke på xD"

Min söndag började fint med att Rikard skollade mina ben med en kanna te - det gjorde satans ont måste jag säga!
- Annars har jag inte gjort speciellt mycket mer spännande idag - kollat på tv, läst lite ur min Slash-bok och ätit. Äta är en av huvudattraktionerna här på landet - tycker vi äter hela tiden. Kanske är bra då jag ska på SRF om två veckor. Får göra som kamelerna gör med vatten i öknen, spara näringen liksom .. tror inte jag kommer ha råd att äta speciellt mycket där nere ^^ på festivalen syftar jag på (ska inte till öken).

Ikväll bär det av hem till mor - det är ju morsdag trots allt :)
Så kommer väl bli gödd även denna kväll!
Tror jag sover kvar hos min kära mor då jag ska jobba med henne imorn... halva dagen i alla fall, har seminarium på eftermiddagen.. Sen kan man ju hoppas att jag inte behöver justera artikeln så mycket .. har inte riktigt tid med det - ska jobba de dagar jag kan innan kristihimmelsfärd och all ledighet! :D
- När jag kommer hem från SRF är det ingen skola på typ tio veckor, förutom resten jag får för missat seminarium slutseminariet är under festivalveckan... men aja, shit happens when you party naked!

jordgubbstårtsmakaren

Kategori: den eviga monotomin

Tja,

Är fortfarande på landet. Bror min väckte mig klockan halv nio imorse, då var det dags för frukost! Vaknade dock av mig själv klockan sju - då insåg jag hur stora fel det är på mig: så jag tvingade mig själv att somna om. Efter frukost gjorde jag och min far två jordgubbstårtor: vi ska fira Rikard nu snart. Då blir det grillat kött först och främst! :D .. sen jordgubbstårta :P haha.. tror min käre far hade i en liter grädde i vardera tårta ^^

På förmiddagen var jag, Viktor, Anna och pappa på en marknad på Stallarholmarna. Anna köpte silverskedar och en duk medan jag, pappa och Viktor åt vildsvinskorv^^

Funderar på att stanna kvar här hela helgen. Det är ett bra sätt att spara pengar samtidigt som jag gör min lillebror glad. En av de första saker han sa imorse var: "Cissi, ska du åka hem idag? Det hoppas inte jag i alla fall..".

- Cissi... du ska inte bara hålla på med din telefon hela tiden! (Viktor)
- Varför inte?
- Men.... ska du inte skaffa dig en man snart?
- Är det bråttom?
- Jaaa, vill du inte ha barn eller?
- Nu?
- Men .. du fattar vad jag menar... Jag vill låna din bebis sen då.. o göra massa roliga saker!

Haha tror Viktor började tjata om att jag ska skaffa mig en bebis när jag var 16 typ^^

sitter i bryggargården och dricker öl

Kategori: den eviga monotomin

- Du jobbar inte här va?!
Jag tittar upp från mina miljarder papper med en aning förvirrad min,
- Va?
- Jag trodde du jobbade här men du sitter bara här och fixar med något?
- .... jag sorterar fakturor, idag jobbar jag här.
- kan jag sätta mig här och läsa en tidning?
- ... mmm...
Jag stoppade in hörlurarna i öronen igen men hör genom musiken,
- Har du också DN?
- den ligger bara där, den är inte min...
Jag trodde jag skulle få arbeta ostört men människan smackade och harklade sig så jag höll på att bli galen.

Idag arbetade jag med Anna i Länna, i en bilaffär^^ Där har jag inget eget kontor precis, så sitter vid ett bord ute i bilhallen.. då kan man vara tvungen att fratinera med skumma människor ibland.

Runt fyra kom pappa och Vikor för att hämta oss. Vi åkte till landet och åt bullar. Sen blev jag även matad med lasagne - det har gått snart fem timmar och jag är fortfarande mätt! Nej, jag är inte van att äta så här mycket ^^ Under kvällens lopp har jag kollat på när de andra städade, spelat UNO med mina bröder samt kollat på Så ska det låta och slutet av talang, mycket spännande! Dessutom har jag börjat läsa artikeln jag ska opponera på under måndagens seminarium..

Nu börjar jag känna mig sömning och funderar på att sova - Viktor lär väcka mig vid åtta imorn så det kanske är lika bra att sussa. Efter denna vecka lär det inte bli svårt att somna - man kan ju hoppas i alla fall.

röda shorts och en röd lilltå

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Jag har skavsår på  lilltån :( det gör jätteont!
- så ska nog inte ha mina lilaglittriga ballerinaskor idag - de var de som orsakade skadad.. eller egentligen var det pole dancen tror jag - det är en hård träningsform för lilltårna .. båda mina har fått stryk när jag tränat. Fast de lilaglittriga skorna spädde på problemet liksom.

Livet är hårt.

Idag ska jag jobba med Anna i Länna.. yeeye, sortera fakturor i åtta timmar! Det är ett mycket monotont arbete, men man får pengar för det :)

Igår köpte jag ett par röda shorts för 400 kr!
- Det är farligt att gå in på Top Shop - men de är så fina så jag var tvungen att köpa dem :D Kan skylla lite på Janet, hon köpte massa grejer när vi var på stan då. Så jag ville också ha. Shorts behövde jag dessutom.. efter stadsbesöket tränade jag och Rebecca som vanligt - vi funderar på att utöka våra träningsdagar (från en till två). Då ska vi dansa afro också, är planen! Måste bara kolla upp om det finns någon tid som klaffar!

Tottie stod så snällt och väntade på mig när jag skulle hem frän spinningen/coren igår - det var trevligt att ha både middags- och sovsällskap! Hon ligger nu och kämpar mot tiden, hoppas på att klockan ringer av misstag och vrider och vänder sig^^ haha måste vara jobbigt att vara morgontrött!

Ne nu är det dags att laga frukost till mig och min Tutis, packa lite grejer samt dricka vatten - jag är törstig!

nu är det bara att köra

Kategori: den eviga monotomin

God morgon,

Precis som igår vaknade jag innan alarmet idag, fem minuter innan.. så att sova sju har alltså blivit sovmorgon? Okej, jag mornde mig till halv åtta idag också ^^

Idag ska jag skriva klart min artikel (version 1) till att börja med. Sen mitt på dagen ska jag göra synundersökning för körtillståndet! Efter det är det väl bara att skicka in ett papper och vänta på att få ett nytt ;) När jag har fått pappret - även kallat körtillstånd - e det bara att köra! Bokstavligt talat :p hihi.. Sommaren kommer bli fullspäckad med övningskörning, jobb, träning men framförallt öl och festivaler - sleep when you're dead!

Nej, om man skulle ta sig i kragen. Äta frukost. Skriva artikel.
- Ska bara kolla lite mer på intervjun med "fuskpiloten" - haha, asså han jobbade som pilot utan certifikat i 13 år!! Han sitter tillbakalutad vid nyhetsmorgons bord och snattrar på om hur allt gick till. Det som är mest roligt är att han verkligen är totalt "hey-man-whatever" i sin stickade märkeströja med solglasögon i kragen och vita keps där det lurviga håret bara spretar ut på sidorna. Fan va han är fan skum asså - men hahaha till systemet när någonting sånt här händer! Jag ska nog bli läkare och skära i folk i 13 år utan utbildning .. vadå man lär sig väl under tidens gång? ;)

lite kaffe på det här

Kategori: den eviga monotomin



Sitter och tittar ut på regnet medan jag lyssnar på Nationalteatern .. är inte speciellt sugen på att dra ut nu.. hoppas vädret slår om på 30 minuter. Ska hämta barn idag. Så måste ta mig ut till Nacka snart.. eller ah tar tre-tåget.

Jag borde kanske skaffa mig en termometer. Hur kallt kan det vara ute? Har slirat runt i tjocktröja nu i några dagar, eller veckor? Är jacka overkill även idag?

Har just kollat på The Neverendig Story - lär inte sett den på 10-15 år! Nu kan jag fastslå att jag fortfarande gillar den ^^ jag vill också ha en flygande lyckodrake ...




den 25 smäller det!

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Är det konstigt när man känner sig utvilad när man fick sova till halv åtta?
- värsta sovmorgonen^^
Jag skulle egentligen kunnat sova längre - men då skulle jag bli alldeles för stressad ;) Klockan halv tolv måste jag börja röra mig mot tåget, ska intervjua Kat idag :) En sten föll från mitt hjärta när hon höre av sig - en intervju som kan få liv i artikeln!

Nu har jag betalat mina räkningar och ska snart äta klart min frukost. Trodde det skulle kosta mer den här månaden, så jag är lite lugnad på den fronten också! Speciellt när man får skatteåterbäring innan midsommar - jag kanske överlever trots allt!

Idag fyller min storebror 22!
- Grattis Rikard :D

Har inte så många bilder på min storebror, men hittade en på Viktor och Rikard i alla fall :)
- Det här var när vi var i Göteborg 2009 :)



JUSTE: jag har ju glömt att dela med mig av det förra helgens bästa citat:
"Man är ju inte nykter när man är full" - Jimmy :D
hahaha... det är så vackert!



oj det här var verkligheten.

Kategori: den eviga monotomin

Hello hello hello...
Hemma igen - jobbade i tre timmar.. fick min lönespec idag.. yippie.. jag kommer vara fattig nästa månad också! Nej det kommer fan inte bli krogen för mig på .. hur länge som helst! Imorn ska jag passa barn som tur är - lite mer pengar liksom.. imorn ska jag försöka betala räkningar. Kommer studiebidraget imorn? Eller den sista? Om den kommer nästa vecka, då får hyran bli betald då.. Jag vill inte vara vuxen.

Nu lagar jag middag - fiskpinnar och potatis - samtidigt som jag försöker lugna mig. Tror inte det är nyttigt att ha hög puls och ont i magen för andra dagen i rad. Jag jobbar på min hjärtattack.

Samtidigt som jag jobbar och skriver b-uppsatsartikel läser jag en bok till skolan. Vi ska lämna in en bokrapport tillsammans med reporterdagboken (där man redovisar källor och sådant). Jag läser "Jag är inte rabiat. Jag äter pizza" av Niklas Orrenius. Den handlar om Sverigedemokraterna. Det är en bra/lärorik bok. Tror inte jag har blivit så arg på en bok förut.. det är en mycket speciell bok, den väcker framförallt förakt och ilska.. men samtidigt finns det vissa kapitel som får en att känna empati. Ingen sympati men empati. Som sagt, mycket intressant bok.

Eftersom jag ska på Sweden Rock missar jag sista veckan i skolan. SÅ jag lägger manken till och gör allt så snabbt jag kan - vill ha så lite rester som möjligt i sommar. Då måste jag jobba (och vara på festival..er - SRF, P&L, GRF,WOA :D).

Nej nu ska jag äta. Så jag orkar göra mer skolarbete ikväll.

hjälp tack!

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Jag har varit vaken i två timmar ungefär - tvättar och pluggar. Har lyckats få ihop strax över 5000 tecken nu. Jag behöver fortfarande prata med någon drabbad, så jag vill än en gång uppmana alla att tänka efter: känner jag någon eller har jag själv varit drabbad? Ämnet är fortfarande relativ barnfattigdom. Det innebär att man är uppvuxen med föräldrar med lägre inkomst än större delen av samhället. Följderna av detta ska då vara att man inte kunnat följa med på klassresa, inte få nya kläder, inte fått glasögon, inte kunnat utöva den sport man vill eller liknande..

Någonting jag helt tar förträngt är att jag måste fota till det jälva reportaget också... får tänka ut vad jag vill ha på bild i eftermiddag, när jag jobbar. Sen fota ikväll eller imorn.. det lär inte vara så svårt. Måste bara få lite inspiration.

Ja, idag ska jag även jobba. Man måste ju ha råd med hyran nästa månad också..

tur att man inte blir tjock över en natt - för det vore denna.

Kategori: den eviga monotomin

Idag bjöd min Tutis mig på middag - på les donkos!
- Det var längesen jag åt där, antagligen sist jag sov hos Tut ;D


Nu sitter jag och har ätit tre bitar av min toblerone - det var 400 gram. Nu är det 400 gram minis tre bitar. Tänkte att sockret skulle göra mig piggare! .. men njaee .. vet inte! Är fortfarande trött tror jag.. sitter och jobbar med min artikel. Har fått ihop 4000 tecken. 4000 tecken kvar.

JAG BEHÖVER EN INTERVJU MED EN DRABBAD!
Så om någon känner att de vill ställa upp?
- Jag behöver prata med någon som är uppvuxen med föräldrar som haft lite sämre ekonomiskt. Så om du inte kunde hänga med på klassresan, gå på fritidsaktiviteten som alla andra gick på eller inte kunde köpa glasögon, let me know?

Jag och min toblerone <3

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Hej hej hallå :)

Hemma hos mig själv igen, skönt att få bya kläder ^^

I lördags mötte jag ju Rebecca i skanstull vid nio-tiden. Vi tränade gratis på Friskis & Svettis. Började med en timmes afro-dans, det var roligt att testa på - lite svårt att hänga med bara! Haha - sen fortsatte vi med 55 minuters spinningpass! Snacka om att vi var döda efter ^^ skulle hämta gratis korv .. men vi var så trötta att vi nästan gick in i en spegeldörr. Korven var bakom oss!

Efter tränandet drog jag hem till Tottie och hjälpte henne att färga håret.. Lilla Tottie var också där - även kallad Marianne! Vi drog till plattan för att manifestera mot SLs prishöjning! - Man fick gratis chips ;D

Lördagen fortsatte med att jag drog hem till Rebecca, drack kaffe, snackade, käkade middag och fixande oss samt drack vin! Sen bar det av till Tantooo :)
- skulle egentligen ha dragit till Rocks, men det hände en grej!
Jag blev full.

Söndagen kunde ha varit värre - eller träningsvärken var otrolig! Det gjorde ont när jag låg ned.. men lik förbannat skulle jag ut på stan med lillsyrran! Hon har bal om några veckor så vi letade klänning - men hittade bara lunch och glass! Följde med syrran hem till mor min när jag fick veta att de skulle grilla :D
- så jag blev välgödd med kött och grönsaker!
Mamma och Stefan hade varit på kryssning under helgen så huset var fyllt med godis :D Alla vi barn fick varsin STOOR toblerone! .. och jag fick lite alkohol också :D

Idag har jag jag jobbat i åtta timmar. Med statistik. Hela dagen. Det var sjukt segt - men jag kommer behöva varje öre i sommar .. så ska ge mig själv en hjärtattack imorn genom att gå upp och tvätta/plugga kl halv sju imorn fram till kl tio, sen bara plugga fram till kl tolv typ. Sen jobba hela eftermiddagen och åka hem helt slutkörd och fortsätta plugga.

Nu ska jag plugga. Fast det är The Big Bang Theory på tv. Så pluggar på halvfart i en timme innan jag sätter fart ordentligt..

Lördag, klockan 07:00

Kategori: den eviga monotomin

God morgon,

Klockan är halv sju på en lördag och jag är vaken. Okej, det kanske inte är så chockerande.. Haha, när klockan slog sex och ringde slog jag på tvn - den välbekanta av Tinkeywinkey kom igång, han pratade med Nono.. kommer inte ihåg vad de "diskuterade" .. måste ha halvsovit - sen kom den ännu mer välbekanta sången Teleubbies, Teletubbies, säger hej! Eller sjunger de verkligen i slutet? Eh, jag kommer inte ihåg, det var melodin i alla fall ^^

.. men i alla fall! Jag och Rebecca ska träna klockan halv tio ... Det är ju gratisdag på Friskis & Svettis :) Så vi ska testa afrodans! Fråga mig inte vad det är - med det hette så i alla fall ^^

Jag övergav barnprogramen, de var inge bra i alla fall :/ Så nu kollar jag på Dirty Dancing.. Längesen jag såg den sist - kommer ihåg när jag köpte den, jag gick i högstadiet och blev helt fast i den.. såg den om och om igen.. samma sak gjorde jag med Grease när jag var elva.. tror det kan ha något att göra med verklighetsflykt.. men i alla fall, det tar några år innan år innan man orkar se filmer som man gör så med - tror inte jag har orkat se Dirty Dancing på snart fem år eller så..

pensionär på 20 år

Kategori: den eviga monotomin

Jag sitter i soffan framför Så ska det låta medan jag äter rågbröd och dricker te.. jag är inte riktigt bekväm i den här rollen.. men jag jag kan! Jag kan vara hemma ensam en fredagkväll. Klarade det ju förra lördagen.. tror jag överlevde då så det ska väl gå ikväll med.. Det är hårt att vara fattig.

Hittills har jag inte gjort något skolarbete alls. Ska väl göra NÅGONTING snart ...
- så jag inte känner mig helt värdelös.

Idag åt jag lunch med Helene, hon jobbar också i sumpan. Det var trevligt att träffa älsta syrran, har inte sett röken av henne sen hennes dotter fyllde år i februari.. annars har det inte hänt så mycket spännande idag. Åkte från far min imorse, var tvungen att åka hem en sväng för att hämta min almanacka (nej jag tycker inte om att vara utan den, alla mina listor och hela min livsplanering finns i den). Sen bar det av till jobbet.. kände mig som en yr höna hela dagen..

Imorn ska jag och Rebecca träna gratis på friskis på förmiddagen - ska bara bestämma oss för ett pass.. Sen är det ju demonstration mot höjningen av SL-priset: jag vill hellre ha tre chipspåsar. På kvällen blir det Ekenstock och Cruel Pin :) Sen vet jag inte vad jag ska hitta på - helst någonting gratis som involverar öl.. kan ju fan inte vara nykter hela helgen!





what is life without wimsy

Kategori: den eviga monotomin

Hello hey... det är fredag och sitter hemma! Whats wrong whit this picture?
- Jag vet inte - men är trött.. har massa skolgrejer att göra egentligen. Nu sitter jag och kollar på The Big Bang Theory. Hahah det är så roligt :D

Nu ska jag snart färga mitt hår hade jag tänkt, det börjar bi gult.. o gult är fult!
- hahaha så trött är jag..

Jag har inte varit hemma en fredag sen 1875 typ.. men faaan va dåliga program det går på TV om kvällarna nu för tiden :S Finns ju inget jag vill se... och jag tittar ju inte på någon serie för tillfället - så kanske måste göra skolarbete :/

Tror jag ska låtsas att det är tisdag eller ngt så det här inte känns så deprimerande.

Ni lär höra mer av mig ikväll. Om jag inte somnar. Längtar till imorn. Då kommer jag få göra roliga saker.

Jag är tydligen guide i Stockholm och lik min mor..

Kategori: den eviga monotomin

Jag har just vilat framför tvn ett tag. Kom hem för en timme sen ungefär, innan jag vilade hann jag äta lunch och skriva ned mina anteckningar från intervjun :)

Nu ska jag koka kaffe, sen blir det att arbeta ihop anteckningarna till en flytande text .. kan ju vara bra om man vill få ihop en artikel?

Idag fyller min älskling och ögonsten 10 år<3
- Hur blev han så stor? Kommer ihåg när han bara var en liten plutt, känns som det var igår. Ja, jag pratar om min lillebror ^^ haha..
och ja, jag är gammal.. det kallade mina barnvakts-barn mig igår.. men de kallade mig även för mammma och mormor..


Viktor julen 2006 - titta vad söt han var i sina Österrikiska kläder :D


Jag och Rebecca har en mycket viktig diskussion. Är det Dennis som är på Hot Dog-paketen eller är han bara lik honom? Min gissning är att korvkillen bara är lik Dennis.. men det här måste undersökas!


Hahaha aw Dennis-hunden i bredbandsbolagets reklam<3
- En sån vill jag ha.. den har så fina kläder och man kan pausa honom!




"It's the flying cowtown!"

Kategori: den eviga monotomin

Haha de snackar felhörningar på nyhetsmorgon^^ alltid lika roligt!

God morgon!


Om en timme ska jag vara klar att dra hemifrån. Det ska väl inte vara några problem - har käkat större delen av min frukost, har en macka med ost och tomat samt kaffe kvar. Jo jag äter ganska mycket på morgonen - detta beror på att jag vet att det kommer ta ett tag innan jag får äta liunch (precis som varje dag). Idag ska jag iväg och intervjua Nalin Pekgul från Socialdemokraterna.  Hon ska få svara på lite frågor jag har om barnfattigdomen i Sverige, jag hoppas även att hon kan hjälp mig att komma i kontakt med någon som är drabbad.. det skulle göra mitt arbete mycket lättare. Idag måste jag även hitta en modde som kan svara på samma slags frågor, Anna Kinberg Barta hade inte varit helt fel.. det är hon som står bakom den nya rapporten om barnfattigdom. Har lite frågor om den jag skulle vilja ha svar på...





oooost

Kategori: den eviga monotomin

Jag hatar när man redan har ätit och är så trött att hjärnan bara skriker efter mer mat! Meeen... ska väl koka mig lite kaffe som tröst! Klockan åtta hos stjärnorna står på i bakgrunden.. man blir ju inte mindre hundrig..

Idag har jag jobbat på kontoret (Sumpan) mellan åtta och tre, sen kastat mig till Nacka för att hämta barn på dagis. Att få betalt för att äta och pyssla är i och för sig fett nice =)

NU MÅSTE JAG SKÄRPA MIG!
- Kaffe.
SEN PLUGGA!


5 sek senare:  Jag var tvungen att äta upp min fetaost.. var så jävla sugen .. haha.. 75 gram! Nu blev jag jättemätt ist - fick lite engergi.. o kaffe på det här! Ska sätta igång med skolarbetet innan jag segar ihop igen :P

gabba gabba hey

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Asså.. SAAB.. jamen visst låter det som en fin idé att muta sydafrikas diktator till att köpa jas gripen? 1,5 MILJAREDER! Eller 50 Miljoner? De säger lite olika på nyhetern och nyhetsmorgon.. men aja en jävla massa pengar i alla fall.. Eller det var ju inte SAAB-SAAB utan deras dotterbolag och ingen har någon aning om det.. för 1,5 miljarder försvinner bara helt obemärkt ur ett företag? .. självklart vet inte politikerna om det heller, bara 900 personer var på plats för att se till att affären skulle gå igenom (innan mutorna). Skattepengar kan vara inblandat i mut-pengarna.. spännande.. alla skattebetalare kan ha finansierat en muta till sydafrikas diktator.

Ett blodprov så får man se hur när man ska dö, pinsamheter, hur man tvättar skinnsoffor och Hammerfall - det är vad som väntar efter nyheterna. Intressant att se hur fan man kan veta när man ska dö men jag klarar mig utan den kunskapen om mig själv. Pinsamheter är alltid roligt men hur man tvättar skinnsoffor kan jag nog inte bry mig mindre om. Eller jo.. om Hammerfall...

Nu är kaffe bra för män också - grabbar sex koppar kaffe om dagen så slipper ni den värsta sorten av prostatacanser!
- Kaffe räddar liv.

Nej nu ska jag äta min gröt och komma igång. Ska till jobbet om typ 40 minuter .. maah orkar inte stressa!


fortfarande tisdag.

Kategori: den eviga monotomin

American cheddar? .. asså finns det olika sorters cheddar?

Nu sitter jag hemma och glor tv - Family Guy. Har just käkat mina nudlar ... Det regnar ute, har väl gjort det till och från hela dagen? Fast jag har "missat det" = det har inte regnat på mig alls idag :)
- hade seminarium hela eftermiddagen. Slutade klockan fem så fick bråttom till pole dancen! Var tvungen att slösa 16 kr på en macka för att hinna käka "middag"/mellis ^^ Träningen gick bra. Tråkigt att det var sista gången för terminen :/

När jag kom hem var jag tvungen att laga mat, som vanligt - ska jobba imorn.. kommer ihåg en tid då jag hade råd att köpa lunch.. men those days are gone .. som vanligt lagade jag "det jag har hemma" - så idag lagade jag följande: stekta morötter, lök och champinjoner. Blandade ned snabbnudlar och stekte ihop det.. kryddade med chili, peppar och kryddpåsen som kom med nudlarna. Tillsatte grekisk yogurt och vitlök.. hoppas det blev bra ^^ Men det luktar gott iaf så håller tummarna ^^

trallalla lilla molntuss

Kategori: den eviga monotomin

Så nu har jag lyckats bli påprackad en pensionsfond av en telefonförsäljare. Vad hände där liksom? Jag brukar för det första inte svara när det är konstiga nummer som ringer.. men jag inväntar ett samtal från körskolan - yeas i år gäller det! Skulle ju ta körkort dagen efter jag fyllde 18.. det var planen.. jag övningskörde i typ ett år (när jag var 16-17).. så nu har mitt körtillstånd gått ut, men jag ska bara göra en synundersökning och betala 220 spänn så ska det vara klart! Ska övningsköra med mor min i sommar - sen blir det intensivkurs i september!

Men tillbaka till telefonförsäljaren, han pratade fort (så jag lyssnade inte så noga) och så hade han värmländsk dialekt. Jag började nästan skratta - fick bita mig i läppen. Jag tänkte mest på Hajk när han babbla på ^^ Sen prata jag in ett kontrakt efter han berättade att jag kunde avbeställa skiten ^^ Någonstans tror jag att min moral vaknade lite - man borde ju pensionsspara.. men om man tänker efter: jag är 20, har inte ens ett fast jobb än, och har inte direkt råd att avvara 500 spänn per år.. så det kan ju vänta!

Om en timme ska jag vara i skolan så kanske ska slå på lite mer kaffe, fixa mig och packa träningskläder! Ikväll är det den sista pole dance-lektionen för terminen :(

hello hey :)

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Försöker tvinga min hjärna att vakna.. det går sisådär.. men man kanske ska fixa lite frukost - mata hjärnan innan man kräver ngt av den ^^

Men innan jag reser mig ur soffan kan jag orka babbla på lite. Gårdagens kommentar måste ha varit "men vadå... ligger inte Riga i Tallin?". Så går det när man är trött :) När man inte ens är full borde det kanske förväntas mer av en, men haha jag hade inte ätit på ca sex timmar då - så nej. OCH JA, det var jag som sa det... Kommentaren för mina tankar två år tillbaka till tiden. Till the infamous tallin-resa^^ haha, vi hade gått i land i Tallin och hunnit käkat på något som hette Hess-burger där de vägrade prata engelska och vi fortsatte dricka jack och cola. Så hehe ja, man var väl lite salongsberusad^^ Medan vi spatserade runt i stan försökte jag och Manne tänka.. eller ah vi försökte komma på vilket språk man pratade i Tallin: vi bestämde oss för att det MÅSTE vara Tallinska. Haha.. asså det var tider det, satan vad vi drack på den kryssningen (förvånande va?).


Jag på Tallin-båten 2009^^

Idag är det den 17 maj, norges nationaldag, Viloa (farfars frus) födelsedag och Rebeccas namnsdag =D
- Grattis Beccybus^^ hihih

Den här bilden hade jag helt glömt bort =D hihi
- och inte var vi var då ^^ men kul hade vi säkert xD


magen skriker

Kategori: den eviga monotomin

Jag är äntligen hemma efter en lång och värdelös föreläsning.. eller okej, den var lika lång som de flesta föreläsningar - två timmar.. men allt föreläsaren pratade om var EU, hur EU är uppbyggt osv... det kändes sjukt onödigt just nu.. det har ingenting med temajournalistik att göra: vi ska skriva en granskande artikel om ett INRIKESPOLITISK ämne. Så EU har inte med saken att göra.

Efter föreläsningen skrev min grupp ihop svar på frågor till ett kompendium som inte heller har med saken att göra.  Det var ganska så roliga texter att läsa, men varför var de relevanta? Appropå text.. bok.. helvete.. jag skulle ju köpa en bok idag .. men aja, får väl beställa den från internet ist..

Har inte käkat sen frukost, klockan nio - så sitter här och skakar medan potatisen och morötterna kokar. Det blir köttfärsbiffar idag igen, men det är gott så klagar inte alls :)

Kommer inte kunna göra skolarbete innan jag har käkat men måste få ihop mina tankar idag - imorn har vi handledning och ska ha skrivit en A4, dvs. rubrik, ingress och början till brödtext.. det är inte så jag vill arbeta.. jag vill ha allt material och solla ut det som är bra - SEN skriva.. men aja, det är väl bara att rätta in sig i ledet antar jag..



Min mat blev klar mitt i inlägget så jag tog en paus från det ^^
- nu har jag käkat och spillt på min vita tröja .. jag kan inte ha vita kläder - det är därför jag bara äger ett vitt plagg .. men ah.. borde väl inte ha ngt alls kanske ^^

OKEJ, nu är det dags att tänka .. ska väl börja med att öppna word.. hehe.. det här känns jobbigt!

i'm driving one of your cars

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)

Så var det måndag igen. Jag börjar kl 12 idag, så jag har förmiddagen på mig att arbeta med min reseach för min artikel/b-uppsats (nej, jag har inte bestämt mig för vad jag ska kalla den än). På torsdag ska jag intervjua Nalin Pekgul från sossarna/s-kvinnor. Hon ska ge mig namn på personer jag kan kontakta vidare - men skulle vara trevligt att hitta någon mer att snacka med nu i veckan eftersom deadline #1 är nästa torsdag!

Igår på eftermiddagen åkte jag till stan och träffade Rebecca, eller ah asså jag åkte hem till henne och höll henne sällskap när hon tvättade. Sen hörde Janet av sig och berättade att hon skulle på en spelning i gula villan, hon undra om jag ville hänga med - och det ville både jag och Rebecca. Så Rebecca kunde sminka sig, klä sig och äta en macka på 30 min! Världsrekord :O hihi^^

Det var Reaching for one som skulle spela, Omi är trummis (hon var med i Janets och systrarnas förra band).
- Hade inte sett dem tidigare så det var lite rolig, speciellt när de var bra :)
Dessutom var det kul att hitta på något på kvällen när jag hade suttit hemma och ruttnat hela dagen ^^ Kom hem vid tio-tiden, då fick jag insperation till att börja skiva en låttext ... det var typ över ett år sedan jag hade insperation till det senast.. men kom inte så långt - när jag körde fast för femte gången gav jag upp och la mig i sängen istället.. det tog mig The big bang theory, slutet av PS. I love you, slutet av någon annan film och början av en tredje för att soma.. det vill säga tre timmar! Jag måste sluta sova middag asså ^^

Idag ska jag bara hålla på med skolarbte - ha en föreläsning, göra ett grupparbte samt fixa med mitt eget arbtet.. köpa en bok ska jag också göra! Kan lika gärna beställa den nu.. måste läsa en bok till denna delkurs så det är ju lika bra att göra det snarast möjligt - så det blir gjort!

fortsättning följer

Kategori: den eviga monotomin

Jag har inte gjort speciellt mycket idag.. kollat film: Tre systrar och en mamma samt Gustaf 2.Dessutom har jag käkat lunch - köttfärsbiff, potatis och morötter med svampsås (ja precis, samma som till gårdagens middag). Jag har även sovit middag, städat och funderat på att plugga!

Nu inväntar jag ett meddelande från Rebecca - vi ska gå en promenad senare :)

Japp, jag är ganska så uttråkad just nu. menmen.. jag fortsätter att kolla tv och nu är kaffet klart så wihoo ^^

söndag utan sol.

Kategori: den eviga monotomin

God morgon =)

Jag sitter och kollar på Disneydags, ska väl käka frukost snart! Vet inte vad jag är sugen på idag dock - vilket problem jag har ;) hihi.. idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på - hänga med Rebecca skulle jag gissa på :P haha, när man talar om trollen! Fröken Sjölund sms:a mig i samma stund som jag skrev att jag nog kmr hänga med henne idag ^^ .. Fröken Tottilie är norr om polcirkeln över helgen och på sin praktik i Luleå en vecka till - hoppas veckan går fort så hon kommer hem snart!!


Bild tagen i januari: Tottie, jag och Rebecca - antar att jag skulle motverka alkohlmissbruk^^

För att vara extra svensk tänkte jag prata lite om vädret: fan va trist det ser ut utanför fönstret idag.. mulet och jävligt.. Hade hellre fått regna faktiskt - då låter det mysigt när man är inomhus i alla fall..

"He's not actually an adult, he's a rockstar"

Kategori: den eviga monotomin

Jag överväger om jag är så trött att jag inte kommer gå ut ikväll .. jag är så trött så :/ har just käkat också, lagade köttfärsbiffar, potatis och svampsås! Jag är så jävla kreativ :)



Idag har jag åkt runt hela stan. Nästan. Jag började ju hemma och åkte till mor i Nacka som jag har skrivit tidigare körde mamma hem mig efteråt. Då var jag hemma i en halvtimma, sen åkte jag till SSUs festival mot barnfattigdom i Skärholmen. Jag var där i en halvtimme och samlade på mig information. Sen skulle jag åka hem.. jag ANTOG att det var 172an jag gick på. ICKE. Jag hamnade i Fruängen ... där fick jag sitta i tjugo minuter innan 704an kom (den går hela vägen hem till mig). Så tror det tog mig 1,5 timme att komma hem.. Efter detta ställde jag mig och lagade mat, då fläkten är sämst började brandvarnaren tjuta två ggr.. mycket irriterande..

Nu sitter jag och kolla massa lama filmer på tv.. vet inte hur jag gör ikväll.. men jag tror faktiskt inte att jag orkar gå ut :O Dessutom har jag inga pengar att gå på krogen för.. och ingen alkohol.. så .. resa mig ur soffan för att åka och sätta någon annanstans och va nykter.. haha.. ja, jag vet sällskap är trevligt - men njae vet inte om jag orkar någonting alls!

Hemma hos:

Kategori: den eviga monotomin

MIG =D

Jag tänkte slänga upp lite bilder på hur jag bor ;D















Ja, jag har låtat syrrans kamera så blev sugen på att plåta lite :D




paus

Kategori: den eviga monotomin

Nu är jag hemma en sväng igen!
- var hos mor min och åt lunch, fick ryggbiff och fetaostsallad :D sjukt gott, så nu känner jag mig inte lika "under isen" längre ^^ Känner mig nästan pigg alltså! Det lär ju gå över om ett tag, fem timmars sömn duger inte om man är fyra år :) Speciellt inte om de fem timmarna var tolv till fem.. att gå och lägga sig runt fem och gå upp tio är en helt annan femma.. nu blir dagen så jävla lång!

Om en kvart ska jag bege mig till skärholmen och spana in SSUs festival-grej mot barnfattigdom. Hoppas att det blir givande så jag får underlag till min artikel (motsvarande b-uppsats). Ska iaf passa på att fota en hel del, för bilder måste man ju ha till artikeln..

Vad som händer ikväll har jag ingen aning om... man får se helt enkelt :)

jag vill inte skylla mig själv, så jag skyller på någon annan!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Jag har just spytt av bakfylla. Det var längesen det hände sist! Krons fest, haha så det va typ ett halvår sen. Jag vaknade klockan fem utan anledning och trodde jag skulle gå upp. När jag inte kunde somna om direkt började jag se mig omkring, mina kläder låg utspridda i hela lägenheten, det stod en skål med uppätna nudlar bredvid min säng och jag hade sprängande huvudverk... Jag tror jag var full igår?

Det där med att man ska lära sig av sina misstag verkar inte bita på mig!
- Att supa satan utan att käka middag är ett sådant rookie-misstag som en gammal veteran som jag borde veta bättre än! Men icke.

Klockan två mötte jag några ur min klass på gärdet, vi skulle spela brännboll. Tror jag lyckades träffa boll-helvetet två ggr allt som allt. Vi behöver inte prata om vilka som vann. Men jag måste bara berätta att jag (nästan) tog lyra med en öl i ena handen^^  Drack väl än två smirnhoff ice och tre öl innan vi förflyttade oss hem till David. Har nog inte varit så kissnödig i hela mitt liv, eller jo när jag och Emy var 16 och skulle till Nykvarn efter att ha klunkat i oss 1,5 liter vatten var. Men kissnödig som ett jävla djur var jag, att åka från gärdet till mariatorget var fan en plåga. Dessutom skulle vi in på pressbyrån och sånt innan jag fick urinera! Frågade till och med tjejen på pressbyrån om jag fick låna toaletten - men icke! Hon sa dock att hon led med mig, men inte hjälpte det - jag var ju lika pissnödig i alla fall!

Jag vet inte riktigt vad som hände hemma hos David, vet dock att jag drack en hel del öl. Sen började vi shota. Behöver jag säga mer? Nej, trodde väl inte det. Bra, för vet inte vad jag ska säga efter det. Möjligen att jag drog hem vid elva för att jag va så ninja-full att jag själv kände att det var dags att bege sig^^

På södra station var det en cykelägande tant som jagade mig.. eller ah hon sa ngt (jag hörde inte vad, då jag pratade i telefon), jag försökte gömma mig för henne, hon sprang efter och drog i min kjol! Det mest logiska är nog att den hade åkt upp och hon inte tyckte jag skulle gå runt och visa baken ^^ men man vet aldrig?

Som sagt vaknade jag klockan fem av någon jävla anledning. Skulle bara slå på tvn så jag skulle ha något att somna till.. men nej. En film började. Kan ni tänka er kvaliteten på en film som sänds kl halv sex på en lördagsmorgon? Trots detta uppskattade jag den.. mysig amerikansk film från slutet av 80- början av 90-talet? Tre barn som spelade baseball: en vit pojke, en svart pojke och en flicka - alla fick vara med! Sen visade sig att den svarta pojkens morfar var en gammal baseball-legend och han tränade deras lilla utstötta lag.. och alla var glada i slutet! Sen kollade jag även på bakugan och ju gi oh innan doktor mugg började - latiolajban asså =)

Idag ska jag först hem till min mor och stjäla kaffe: mitt är slut :O men mitt egentliga ärende är att låna syrrans kamera. Sen ska jag till Skärholmen och spana lite på SSU:s festival-grej mot barnfattigdom - som råkar vara mitt ämne till b-uppsatsen! Så passande så :D

Så nu ska jag väl försöka käka lite frukost utan att spy igen :)


alla längtar efter någonting annat

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Idag var det tungt att gå upp tidigt.. så jag snooza i 20 min.. men ah ska till tåget om en timme, så det här borde jag fixa! Jag sitter i soffan och käkar frukost precis som vanligt. Två mackor - en med salami och en med ost - och ett ägg samt vatten och kaffe. Precis som varje dag. Allt är typ precis som varje dag, det enda som är skillnad på alla dagar är: antingen går jag i skolan, eller jobbar, eller så är det helg. Om det är helg är jag i tanto, på Harrys eller på Rocks. JAG VILL GÖRA NÅGOT ANNAT. Då passar det kanske bra att jag ska ska hänga med min klass på gärdet idag. Vi ska dricka alkohol och spela brännboll är det nog tänkt - så inget jävla regn idag!

24 dagar till Sweden Rock :D

Nu börjas det igen: terrorister och talibaner! De har KANSKE sprängt sig i hämd för Usama Bin Ladins död, eller så var det av någon annan anledning? Det var i Pakistan mot gränsen till Afghanistan, sjuttio personer dog. En historia som också bara fortsätter är ju vårdhemmen i Sverige; på ett vårdhem i sörmland har en skötare förgripigt sig på en flicka. SAAB står fortfarande stilla, de är tillbaka på ruta ett påstår de både i intervjuer från Trollhättan och i DI. Nu är domen att vi får se hur det går.

Hur gör du för att inte bli deppig? frågar reporter
Jag försöker förtränga det negativa, säger arbetare på SAAB, Trollhättan
.
Att förtränga allt det negativa låter bra, om man skulle tänka på all skit jämt skulle man väl gå under! Så får väl AIK också tänka när de nu får böter och dömdes till förlust mot Syrianska. Haha AIK asså... de ska överklaga domen och kräva omspel av matchen. Varför inte bara förtränga det negativa och gå vidare?4

Och kaffet är slut också?!
- Ja, idag tog jag det sista - lite orutin :(


hemma... med halmen

Kategori: den eviga monotomin

Kom hem för typ en halvtimme sen. Nu har jag just fått sätta mig ned - var tvungen att laga lunch till imorgon^^ eftersom jag inte har något konkret hemma. Eller jo, haha men att hitta på gick snabbare! Vispa ihop lite snabb-nadlar, morötter, lök, grekisk yogurt och kryddade det lite med soja, peppar, vitlökspeppar och paprikapulver.. smakade inte så noga på grytan/röran :P så hoppas på att jag överlever!

Ska upp klockan kvart i sex imorn, så kanske bör sova snart?

Hahah the team song of my life :D

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll




Att det här var ett av mina favoritprogram när jag var liten säger kanske en hel del om mig :P
- o nu har jag ju hittat mitt trasdocksgäng xD

utrymme för att solen ska lysa

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Jag är uppe klockan sju fast jag börjar klockan ett^^ varför? fråga mig inte... eller jo asså, jag hade tänkt arbeta med min B-uppsats lite. Får se hur mycket jag kommer orka - ska äta frukost först i alla fall..

Nu sitter jag och tittar på Nyhetsmorgon - de diskuterar om man ska dokumentera frånvaro och skicka hem det till föräldrarna direkt och dessutom med betygen. För att förebygga skolk.. Kanske kan fungera, kanske inte. Antagligen inte.

Jag tror inte att problemet ligger där, man kanske ska förbättra skolan så att barn och ungdomar vill gå dit? Bara en tanke.. om man gör skolan till en tryggare plats där mobbing inte förekommer (nu var jag mycket optimistisk) så kommer ett problem elimineras - det kommer inte finnas barn som är rädda för att gå till skolan.. Om man hjälper de som hamnat efter och inte riktigt hänger med så kanske, bara kanske, de kommer tycka att skolan gör någonting meningsfullt. För att sitta dag ut och dag in och inte förstå vad lärarna snackar om är ingen hitt. Det vill säga om man inte lär sig någonting finns det ju ingen mening med att sitta av tiden i skolan... förutom för att få studiebidrag.

Det är en helt annan diskussiion, om bidraget verkligen ska vara närvarobaserat? Man får ju inte lön efter att bara ha suttit av tiden på en arbetsplats, så varför finns den möjligheten i skolan? Detta gäller ju bara gymnasiet - i gymnasiet är man inte barn längre, i alla fall inte på samma sätt som tidigare (hur man är mentalt är ju individuellt). I gymnasiet ska man förberedas för framtiden, har jag hört.. Men ja, hur ska man annars bedöma vilka som ska få studiebidrag? Man KAN ju göra som på ett arbete, man får betalt om man har presterat det man ska? Eller i alla fall 75% av det man borde ;) hihi..

Dagens happenings är "Matte på plattan" och någon grafitti-grej.. Jag har aldrig hör talas om matte på plattan.. det är alltså precis som det låter - gymnasieelever som pluggar matte på plattan. Det låter ändå ganska schysst som förberedelse för nationella proven.. Plugga tillsammans blir oftast mycket bättre i min erfarenhet.. beroende på vad det är man pluggar och med vilka såklart! ^^




Nu blir det dags för frukost i alla fall! Idag kommer jag hinna att dricka både te och kaffe :)
- jag som just hade lugnat ned mig!! Nu står de och säger att gummistövlar är snyggt.. suck.. förutom foppa-tofflor och utsvängda jeans måste jag säga att gummistövlar är det fulaste jag vet.. ska inte grodfötter också bli mode? Det hade i alla fall varit mer intressant ^^ Se alla muppar på Sture P springa runt i grodfötter! hihihi....


how 'bout that

Kategori: den eviga monotomin

Hellu hellu..

Jag sitter hemma och tittar lite halvt på tv, 2½ men.. samtidigt som jag skriver min synopsis, har seminarium imorn. Det är bra att komma igång med B-uppsatsen snarast asså.. det kommer inte bli enklare för att man skjuter upp det. SÅ nu har jag intalat mig det - får se om jag lyssnar på mig själv^^
- Ja, jag ska skriva ca 8000 tkn om barnfattigdomen i Sverige.

Idag har jag jobbat hela dagen. Suttit inne på kontoret, medan solen sken utanför fönstert.. sakta men säkert tog syret slut inne på det lilla kontoret som jag och min mor delar.. klockan halv fem kändes hjärnan mer som en sås än som en substans^^
- Då slirade jag iväg till Lidl för att handla lite käk.. började bli tomt i kylen lxm (jag hade 240 kr i min plånbok :O) .. nu har jag 120 typ.. men mat för en månad - ensidig kost men mat! En måltid med köttfärssås kvar, ska bli ganska nice att varva med blodpudding och fiskpinnar ett tag ^^ haha... har ju lite nudlar kvar också.. man ska inte klaga, det kunde varit värre :) "du tänkte men herre, det kunde var't värre"..

Nu börjar klockan åtta hos stjärnorna, intressant. Mat. Jag kommer säkert bli hungrig igen :/ .. eller typ sugen på att käka! Så ska väl dricka te eller ngt... jag är trött på att vara så här trött om kvällarna, då längtar jag bara till frukost^^ haha..


jag vill ha snittar.

Kaffe<3

Kategori: den eviga monotomin

Fem koppar kaffe om dan håller doktorn på stan :D
- Enligt en ny undersökning förebygger kaffe bröstcanser! Det är en mycket bra utträckt tycker jag =) Att det var svenska forskare som kom fram till detta är jag inte jätteförvånad över alltså ^^ Men just nu kan man vara stolt över att man bor i världens mest kaffedrickande land! hihi.. Det är en nyhet man kunde ha toppat med om vi hade gjort en Koffein#2 (tidningen vi gjorde i skolan).

Jag sitter och väntar på mitt kaffe. Har just fixat min matlåda till lunchen, pasta och köttfärssås (igen). Självklart tittar jag på Nyhetsmorgon - de puffade just för vad som skulle komma efter reklamen. Så fort de sa Cannes (filmfestivalen har just gått av stapeln) så kännde jag hur jag vill åka utomlands, Frankrike hade inte varit fel. Att besöka filmfestivalen hade jag inte tackat nej till, men det jag är mest sugen på är en solsemester, bara ligga i o sova i en solstol (oftast i skuggan men sönderbränt ansikte). Jag kan ju inte påstå att jag är ett megafan av solen, tycker inte om ljus eller värme direkt på mig ^^ men ah, e nice att vara utomlands i alla fall =)
- Johnny Depp är på tv :) De visade en trailer för den nya Pirates-filmen.. den vill jag se!



1000 kvinnor våldtas i Kongo varje dag!!
- Helt sjukt :O

it's my thing, let it go..

Kategori: den eviga monotomin

Snart är det dags att sova.. ska bara skriva lite innan hade jag tänkt :)

Kom hem för ett tag sen, har hunnit duscha och käka nudlar, nu sitter jag och tittar på Sex & the City. Nu är jag på sista skivan :/ vad ska man göra sen liksom? Kanske titta på en annan serie kan man tycka, men jag har ju just kollat på allt.. köpa nya? Har inte råd. Ladda ned? Kan inte, som i vet inte hur man gör.. Så det blir morgondagens stora problem. Dagens problem är att jag hatar den där ryssen asså.. jag vet ju hur det slutar - men iaf, dumma ryss.

Idag gick det bra på pole dancen, jag fick insåg att jag kunde mer än jag trodde ^^ alltid lika trevligt! Nästa vecka är det sista lektionen för terminen :/ och ja det ska vara en uppvisning - men ingen jag känner får komma och kolla så jag tänker inte säga när det är :)

Ska upp 05.45 imorn, stackars mig.

"so i don't have any bullshit left"

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Precis som igår fick jag sova ganska länge idag - till åtta! Igår gick jag upp kl sju, var i skolan klockan nio.. men jag började klockan tio då också.. så det var lite jobbigt ^^ eller njae, jag bor ju precis vid skolan så jag gick hem och lämnade min jacka och slängde lite kartonger, glasflaskor och metallförpackningar^^

På väg hem då, när jag skulle åka ned för rulltrappan som förbinder skolan med pendeltågstationen (jag bor på andra sidan spåret) blev jag stoppad av en dude:
"Hej, ursäkta läser du här på södertörn?" - dude
"Ja..."
"får jag prata med dig?" - dude
"aaa eller va? Om vadå?"
"Nej Nej bara lära känna dig!" - dude


Något som verkligen
fascinerar mig är människor som rycker tag i sina medmänniskor som är av den sorten att de går ganska snabbt med musik i öronen och blicken fäst vid mobilens display. Varför inte prata med de som strosar runt och ser ut att vara öppna för konversation? OKEJ, det kanske inte finns speciellt många av den beskrivningen.. men ändå.. det händer allt för ofta att folk rycker tag i mig. Oftast för att fråga om vägen, men jag har varit med om andra frågor också: t.ex när en tant undrade om jag ville provsmaka flingor!

Man kanske kan tycka att folk interagerar för lite i den här stan? Fast man måste ju komma ihåg att det är Stockholm vi pratar om - här tycker vi inte om varandra ute på gatorna. Andra människor är i vägen, blockerar framfarter och oavsett hastighet går de för långsamt. Live with it!



Men haha, nästan! Ett fotbollslag med åtta-åringar har blivit avstängda - för deras föräldrar jagade en 16-årig domare.. jag är inte förvånad över föräldrarna, mer över beslutet att stänga av laget! Det var ju inte dreas fel, föräldrarna är oftast mer hetsiga än spelarna.. Men ah it brings me back! När jag spelade fotboll fick våra föräldrar rött kort en gång, intressant fenomen :P det vill säga att de inte fick stå vid planen och skrika mer ^^ Nu ska de göra en regelbok för föräldrarna också, undra om det ska finnas en domare som har koll på dem också då? För domaren som har koll på matchen brukar liksom ha ganska fullt upp ^^

med 43 kr på kontot

Kategori: den eviga monotomin

Hur ska jag överleva fram till lön? Eller ah, den lär ju gå direkt till hyra och räkningar så frågan är kanske bara: hur ska jag överleva? ^^

Nu kollar jag på SATC och segar.. har gjort mallar i word inför temajournalistiken.. jag har betalat Emy för tåget. Nu har jag resa TILL peace & love. FRÅN är en annan femma.. haha, jag vet att jag har snackat om det i de typ tre senaste inläggen men tror det kan vara mitt största problem nu! Jag har ett hårt liv alltså ;)

NU har jag bokat resa till Getaway också.. med ett byte - åh så kul jag ska ha! Åka till Uppsala för att byta till tåg till Gävle... Efter 7 dagar på festival.. men men what to do! Det är ju bara jag som inte har bilplats (som ska åka mellan PL och GR) .. men de som åker bil får fan ta mina grejer :P Inte för att jag vet hur mkt jag kmr ha med mig.. men vill fan inte släpa iaf ^^ haha.. o det ska bli intressant att se hur vi ska sysselsätta oss i Gävle i tre dagar utan boende - hahah! Det kommer bli en intressant sommar det här :D

Ett annat problem är ju det där med ämnesvalet till min artikel/artikelserie... målsättningen är ju att komma på ett ämne idag! Jag känner att jag kommer komma på en idé genom att blogga om mina problem och titta på tv. Stickin' to my guns ... he-he.. ne men sen ska jag kolla på nyheterna, leta lite på internet och så.. key word beening: sen.

Höll på att glömma mitt mission och sätta mig och spela Sims!
- haha och nu kommer min favoritdialog i heela SATC:
I am so fucked up. I am so fucked up. - Miranda
Okay we need to divide and conquer. What's going on? - Carrie
I can't say I love you. I just can't. It's not in my DNA. And everywhere I look,it is just flying out of people's mouths. - Miranda
Who's mouths is it flying out of? - Carrie
Everyone. Jules and Mimi.- Miranda
They're fictional. - Carrie
But they say it. Robert said it. - Miranda
He said it on a cookie - Carrie
I am so fucked up. Robert asked about the cookie and it was the perfect time to say it and I couldn't.He was just hanging there waiting and I couldn't. I am never gonna be happy. Just not gonna happen for me. - Miranda
Do you love him? - Carrie
How can I love him if I can't even say the words? - Miranda
Well. - Carrie
I always thought that when the right guy came along all of my bullshit will calm down and go away and the words would just fall out of my mouth because I would know he was the one. And here he is. The perfect guy. And I.. - Miranda
Is he the one? - Carrie
I don't know. I don't know. Because I am so fucked up. And I am gonna ruin my life. - Miranda
Stop. It's too late to ruin your life. The only thing you're gonna ruin tonight is your night and mine. I was kidding. - Carrie
I'm laughing on the inside. - Miranda



vardag.

Kategori: den eviga monotomin

Hello hello :)

Nu sitter jag och kollar tv. Det är OC nu och innan var det The Big Bang Theory - mycket trevligt :) Ska börja plugga om en strax.. ska bara ;) ne men måste iaf dricka kaffe innan jag gör något av värde! Asså OC, jag säger då det... serien spårade ur ganska mycket efter andra säsongen.. just nu är det väl säsong tre-fyra? Marissa är död, Summer är på Brown och är politisk .. och Ryan och Julie sammarbetar.. Massa nya personer är mer, Catlin, Taylor, Dr. Roberts.., Voldemort? Eller vafan han hette :P asså hans om döda Marissa.. det är inte alls som första säsongen.. 

Dagens mission är att skriva en synopsis till denna delkurs, grävande journalistik. Hitta ett spännande ämne att skriva 8000-10 000 tkn på fem veckor. Det ska handla om inrikespolitik - vet inte riktigt vilket område jag vill satsa på? Kultur eller samhällspolitik? Vi ska tänka att vi vill förändra världen med artikeln så.. hmf, det är svårt.. ska nog ringa mamma sen! Dessutom måste jag kolla mitt schema så jag vet när jag kan jobba..

Nu har jag och Emy bokat tåg till P&L iaf, bara lite andra tågresor som ska bokas till sommaren. Ja, jag arbetar på personlig konkurs :) ahah..


måndag morgon när du vaknar

Kategori: den eviga monotomin

Asså har inte inlägget jag skrev igår publicerats än? :S undra varför...
- Aja, kan ju hoppas att det kommer upp i samband med detta inlägg då! Annars blir jag ledsen :P hihi


Men ah, god morgon!

Idag är jag inte speciellt trött, somnade runt tio och skulle inte upp förrän sju! Värsta sovmorgonen ;) hihi^^ Nu sitter jag och tittar på nyhetsmorgon och äter frukost.. Har skola typ hela dagen vilket är lite synd då det ska vara värsta sommarvädret idag igen :) 20 grader och sol!! hihi

Igår bokade jag Getaway :D
- Kommer få käka grus hela sommaren men wtf: Getaway here I come!!
Förra året överlevde jag där med 12 kr på fickan ^^ så det här ska nog gå bra ;D hihi^^
.. måste bara ha en plan på hur jag ska komma hem i år - lär inte ha lika mkt flyt detta år o få hemresan betald av en man just har träffat lxm ^^ haha!

I veckan ska man väl boka tågresor, till Peace & Love samt mellan P&L och Getaway! Från Getaway är det ju bara att ta upptåget till väsby sen byta till pendeln :) så det är luuuugnt ^^ förutsatt att jag kan köpa ett SL-kort i sommar xD Efter skolan idag vet jag iaf hur schemat ser ut = när jag kan jobba!




jag och mina lebiska skor.

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Halloj! =)

Söndag eftermiddag än en gång.. utan ångest faktiskt! Ska inte bli så hemskt att dra till skolan imorn. Börjar klockan nio, så kan gå upp kl sju ^^ Dessutom får vi veta vad den kommande delkursen går ut på - hoppas det är något skoj! :)

Helgen har varit bra! Jag träffade Tottie efter jobbet i fredags, vi käkade donken och förade lite hemma hos henne. Runt åtta mötte vi Rebecca och åkte hem till Henke. Det SKULLE ha varit förfest - men tror vi blev 20 pers där eller ngt! Haha - det var kul! När klockan närmade sig ett hade Henke alkohol över hela golvet och två stycken låg däckade. Så det var dags att röra sig! Tomaten spydde på tunnelbanan (fast på utsidan av tåget när det kom asså^^). Är inte riktigt säker på hur många som drog till Harrys efteråt, jag och Rebecca var inte en av dem :O haha.. vi drog hem och käkade popcorn istället!

Det var skönt att inte vara så bakis i lördags! Just nu kommer jag inte ihåg vad jag och Rebecca gjorde hela dagen, men skulle gissa att det inte var någonting produktivt ^^ Åt vet jag att vi gjorde i alla fall, grekisk sallad med bacon :)

Runt åtta begav vi oss hem till Max som bor på Mariatorget och förade med Rebeccas vänner :p Jag var med o lekte någon öl-lek, man skulle kasta pingisbollar i glas med öl (eller jag hade varm och kall i mina glas) och om motståndaren träffade ens glas skulle man svepa! :p
- Jag vill vinna, fast om man förlorar får man dricka mer.. så jag vill förlora också! Jag.

Jag och Johan förlorade. Eller vann beroende på hur man ser det, men vi fick dricka mest i alla fall.

Runt midnatt slirade vi ner till Rocks! Kommer inte ihåg så mycket därifrån men Louie sa att jag hade lesbiska skor :O Bara för att de var utan klackar ^^ haha.. sen vill jag minnas att jag och Rebecca drog hem halv tre för att Briebecca ville ha brie ^^ kan inte minnas att vi åt någon brie?


Jag och Rebecca på Rocks :P



Jag och Charlie på Rocks :)

I Lördags var det ett år sedan jag och Tottie var ute "ensamma" första gången! Hon kom till mig på Rocks efter att hon hade varit på KTH ^^ Ingen av oss minns speciellt mycket från den kvällen, allt jag minns är att jag presenterade fröken Tut på följande vis: DET HÄR ÄR TOTTIE. KOLLA PÅ HENNES TUTTAR!
... haha jag gillar tydligen att lägga till en personlig detalj när jag presenterar folk? Vill minnas att jag brukade presentera Stina med att hon var vegitarian förut ^^ haha!


Jag och Tottie, maj förra året!

Idag var jag mer bakis. Rebecca tvingade upp mig i sängen.. DÅ åt vi brie och oliver^^
.. senare gick vi runt lite på stan jag köpte ett nytt töjsmycke - tog ut min ring igår, så nu är det en tunnel igen.. men nu efter ringen är hålet 8 mm istället för 6 mm :O det var inte riktigt meningen - men nu är det så ^^

Nu sitter jag och tittar på "How I met your mother" och dricker vatten.. har just ätit min pasta och köttfärssås! Det är det jag kommer äta de nämsta dagarna. Sen ska jag göra köttfärsbiffar av den andra halvan av köttfärsen, som ligger i frysen.. kommer behöva handla mat imorn - vilket är mycket frustrerande när man inte har pengar :(
- Hoppas mamma bjuder mig på lunch när jag jobbar nu i veckan... hehe..



Efter jobbet är det helg!

Kategori: Från förr

God morgon!
- pastan är kokad så lunchen är nedpackad (pasta och köttfärssås). Frukosten är uppäten, idag blev det två mackor - en med ost och tomat samt en med salami. Jag har tänkt dra till jobbet med samma tåg som igår, för det går hela vägen utan byte. MEN kaffet är inte uppdrucket än, men får dricka det samtidigt som jag fixar mig.

Eftersom det är fredag måste jag tänka på vad jag tar på mig redan nu - kommer ju inte hinna åka hem efter jobbet. Eller ah, hinna och hinna... jag kommer inte palla! Om jag jobbar i åtta timmar är jag klar runt halv sex, jag måste hinna åka till bolaget och sådant också.. frågan är hur vädret behagar sköta sig.. hoppas på att kunna sitta i tanto ju!

Ett halvt kilo köttfärs

Kategori: Från förr

Nu kan jag äntligen börja varva ner efter en låååång dag!
När jag gick till jobbet tänkte jag vara smart och köpa lunch på vägen, så jag skulle slippa det senare. MEN ICKE. Hela precessen i detalj: jag gick in, plockade en sallad med libanesisk kyckling, trippade iväg till den ENDA kassan som var öppen. Det stod en kvinna framför mig, EN KVINNA. Hon köpte bröd, lite annat trams och laddade på mobilen: 206 kr. Hon tar fram plånboken OCH mynten... 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.....55,56...75!!!.. 105,106 fram till att 126 kr saknades - DÅ slängde tanten fram en 100-lapp, en 20:a och en 10:a!! Hon fick 3-4 kr i växel... VARFÖR??? den frågan ställde jag mig om, och om, och om igen.. samma sak måste kvinnan bakom min ha tänkt, hon skulle köpa EN morot ^^

Jag var på jobbet strax efter nio - jobbade i åtta timmar (det vill säga till halv sex). Det är mycket bra för pengaflödet ^^ Från jobbet åkte jag direkt till odenplan och mötte Rebecca, vi trippade iväg till gymmet. Utan middag i magen var spinning och core liiite hårt! Trodde att jag skulle svimma när jag gick av cykeln *blinka lilla stjärna (stjärnor) där*.. sen trodde jag att jag skulle spy när jag gjorde rygglyft.. mycket trevligt! Efter bastu och dusch blev det en prommis via Lidl till centralen.. Tågen kom på direkten = jag fick springa!

När jag kom hem blev det multitasking på hög nivå! Tina ett kilo köttfärs, hacka lök och svamp, koka nudlar och bre mackor. Ja, jag var hungrig samtidigt som jag behövde laga mat för framtiden (lunch imorgon bland annat). När köttfärsen var så pass tinad att man kunde dela på den hamnade ett halvt kilo i stekpannan och den andra halvan i frysen igen...

Imorgon ska jag börja dagen med att koka pasta. Klockan sex på morgonen. När jag inte bara ska vakna, utan även gå upp. OKEJ, nu ska jag sova så jag orkar jobba hela morgondagen samt dra ut o ha roligt på kvällen...

Lägg ägg

Kategori: Från förr

God morgon :)

Sitter och kollar Nyhetsmorgon medan jag käkar frukost, precis som varje dag^^ Även idag dricker jag te med honung innan kaffet - halsen SKA bli bra (: Jag har inte bestämt mig för hur mycket jag ska stressa än, ska ju till jobbet idag - men .. jag vet inte om jag orkar satsa på att dra om 30 min eller om typ en timme! Lär bli om en timme... måste dricka upp téet, sen kaffet, fixa mig och packa träningskläder..

I eftermiddag blir det spinning och core med Rebecca! Jag vet att man inte ska träna när man är förkyld, men jag har aldrig brytt mig om det tidigare - så varför börja nu?

Har en jävla låt på hjärnan, hörde den på pole dancen i tisdags och den satte sig verkligen: Jar of Hearts med Christina Perri.. det var första gången jag hörde den då men ah den har ekat i mitt huvud i snart två dagar nu.. o det är alltid lika roligt när man kan typ en taxtrad o sen melodin! SÅ "who do you think you are runnin' around leaving scars lallalalala lalala jar of hearts." Det är alltså det där som går på repeat i min skalle..





Jag är Totties dvärgfoldhäst =D

Kategori: Från förr


Hihi =D
Eftersom jag drack vatten ur en skål som Tutis fyllde på åt mig förra helgen kom vi fram till att jag var hennes husdjur. Hon skulle tänka på vad jag är för slags djur - och idag kom hon på det!



Nu är jag kar med skolarbetet för denna vecka =D
- så kan jobba imorn och fredag, jag behöver pengarna så det blir awesome det!

Ikväll har jag tänkt vara hemma - är så förkyld. Nu vill jag bli frisk och ska testa taktiken: vara hemma och vila!

alla har ett magnetfält omkring sig, man väljer själv hur man laddar det.

Kategori: Från förr

God morgon!
Jag sov till klockan åtta idag igen .. vilket är helt okej då jag börjar klockan tio! Precis som föregående natt vaknade jag en gång av hosta.. orkar inte vara så här förkyld: ont i halser, nyser varannan minut och snoret rinner konstant!
Idag har jag två seminarium sen blir det till att gå hem, vila och dricka te. Måste ju bli frisk snarast möjligt, snart är det ju helg och då pallar jag inte ligga hemma och va sjuk^^ inte för att jag brukar ligga hemma om helgerna ens när jag är sjuk.. men ah, orkar inte få lunginflammation en gång till så: förkyldningen ska BORT!

Jag måste även säga WHAT UP with the väder.. det är ju kallt igen! Höll på att frysa ihjäl både i måndags och igår - för att inte tala om i helgen! Var tog värmen vägen? Nej jag vet, jag är inte ett värme-fan egentligen: MEN JAG ÄR SÅ TRÖTT på vintern. Vill kunna gå ute utan att va klädd i tre-dubbla lager från topp till tå...

OJ. Vilken töntig IKEA-reklam. Hade inte sett den innan! En dude med mustasch och vit pyamas som sjungen vaggvisor när de andra släpar runt sägnar i mönster...

Nu ska jag gå om en timme.. så ska väl dricka upp mitt te och koka på kaffe =)
- kanske ska dricka vatten också, kaffe och te är ju ganska vätskedrivande..

HAHAHA asså det är tre småtjejer, "Flodis vänner" som samlar pengar till dvärgflodhästar, på Nyhetsmorgon - och den kvinnliga programledaren pratar verkligen steriotypiskt som hur man pratar med barn.. och den manliga programledaren sitter försöker få dem att börja skratta ^^

maaah..

Kategori: Från förr

"If you think I'm overreacting here, you should be inside my head." - Miranda
Hahah jag älskar Sex & the City, speciellt Miranda asså xD hon är så cynisk och ironisk, hur kul som helst! :D

Yeas.. jag sitter och snorar framför Sex & the City! Förkyld igen, så dricker te.. nyduschad med rufsigt hår, iklädd mjukiskläder - om jag bara hade haft godis eller något hemma asså!! Haha Emilio sa senast i söndags att jag påminner om Bridget Jones .. tog det inte som en komplimang och kommer fortsätta förneka det ^^ .. nu börjar jag bli trött asså.. och jag vet att klockan bara är halv tio!



we have to go!

Kategori: Från förr

Hemma och käkar kött en sväng!
- va hos pappa igår, sov där :) Jag och Viktor var på bio igår: såg Atrhur 3 .. den var väl helt okej!
Ska snart till jobbet. Måste bara dricka kaffe och byta om typ.. o packa träningsgrejer.

Idag kollade jag och Viktor på Megamind eller vad den heter :P sjukt rolig film! haha.. o bra musik i - massa AC/DC, GNR och och.. hm det va ngt mer :)

Hahah känner mig lite förvirrad men annars är det bra!
Igår var vi i en studio med skolan - jag fick leka ljudtekniker, det va fan askul :D

Fürern och tomatarmén

Kategori: Från förr

Måndag. Jag gör 75 saker samtidigt just nu!
 Jag måste ju hinna massor innan jag ska iväg till en studio i Tumba ^^ ska åka om en timme.. så nu behöver jag kaffe! Har just fått ned frågor till en läsarundersökning som jag måste göra i eftermiddag.. då ska jag även hänga med Viktor :) pappa och Anna måste fixa inför flytten så jag tar med mig lillebror på bio! Han är inte så glad över att de ska flytta så lika bra att hitta på ngt annat med honom ist =)

I helgen var det valborg. Mycket alkohol och dåligt minne ^^
- men var i tanto och på Harrys båda dagarna vill jag minnas :P men i lördags var det så kallt ute så vi drog till Tottie och hade typ lite fest (eller som jag o Tutis ska börja kalla det: hippa xD) .. egentligen var det väl förfest - men med 15 personer fram till typ tolv-ett^^


Bild från Crank it up!

Nu börjar jag känna mig förkyld igen :/ vaknade med hosta och ont i halsen! Haha.. asså jag tror att jag har hostat hela tiden, men nu är det så pass att jag märker av det själv :O