notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

Halloween.. har jag hört

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
Det är tydligen Halloween idag! Vilket är lite passande... för dagen till ära hade jag tänkt köpa mig en pumpa, ska baka bröd med pumpakärnor (kanske sneglar lite på ett recept denna gång) .. och sedan göra pumpapaj eller pumpasoppa.. BARA för att jag kan =) hihi.. näh men det är ju så att jag tycker om att fixa lite runt högtiderna - det gör livet lite roligare liksom!
 
Sara kan ha fått en av de finaste idéerna! Runt den 18 november ska vi baka lussebullar och dela ut till de här i staden som inte har det lika bra ställt! :) Får en liten Karl-Bertil-känsla av detta - men ah kika på eventet på facebook, gå med, häng på, göre nu! :)
 
Idag är dessutom min lediga dag. Jag gick upp klockan sju för att tvätta, sedan ska jag laga lite mat (vegobiffar) innan det bär av på pumpajakt!
- Sedan hade jag tänkt att leta upp Huddinge simhall i eftermiddag också.. Jag har en lista över grejer jag vill göra under stegtävlingen (som vi har på jobbet) och simma är en av punkterna! Igår spinnade jag, 55 minuter och det var första gången sedan i maj(?) .. ska försöka återinföra spinning-tisdagar, spinning är grym träning - man mår sjukt dåligt medan man trampar men efteråt (när dödsångesten har lagt sig) så känner man sig så sjukt duktig :D
 
Igår köpte jag nya glas :D de är så fina, blir glad när jag ser dem!
 
Inte för att jag har plats för fler glas.. men kolla på dem! Jag behövde dem :)
 
Nu ska jag ned till tvättstugan igen.. ingen rast och ingen ro...
- men det är förbannat skönt att vara ledig!
 
 
 

En ny era!!!!

Kategori: den eviga monotomin

Jag tog den sista orange:a post-it-lappen nu! Den orange:a eran är över - och nu fram över blir det DAMTAMTADAAAA *trumvirvel* en gul/grön era! Jag köpte post-it lapparna på typ biltema... för en jäkla massa år sedan.. typ 2006-2007 (det är huuur många som helst!) jag har nu använt upp 3 färger och har 2 kvar.. sen måste jag köpa nya! Gissningsvis tar de här lapparna slut om 1-2 år: så dags att börja planera ^^
 
Idag hoppade jag över pilatesen.. frös så galet om fötterna när jag gick från jobbet att jag gick in på H&M och handlade lite :) jaa underkläder, strumpor och ett linne! Fick ett presentkort av familjen jag har passat barn åt i 3,5 år, som ett tack liksom.. Jag fick det förra veckan och det var laddat med 500 spänn: de är slut nu! jaa... köpte ju en kjol, vantar, puder och örhängen förra veckan :p
 
Jag och Liza var på stan idag (utan att handla ngt) innan jag drog till jobbet också.. märks att det inte bara var vi som har höstlov nu! Herregud va mycket folk det var ute.. men vi skulle försöka hitta inspiration till utklädnad .. sprang på Daniel på Buttricks:)) tillslut kom vi fram till en kanske-idé, så ska ha konceptmöte senare i veckan ;) hihi
- Nu är jag så galet trött, fattar inte varför ... men så är det... så kanske ska laga lite mat? För framtiden då.. åt middag på jobbet idag! Så får se vad jag orkar med..
 
Hahahahah jaaaa nu börjar The big bang theory: avsnittet när Sheldon är rädd för fågeln först :D hihihi
"Make a pot of tea Leonnard, it's gonna be a long night" ... aahaha Sheldon! :D men mm te - det kanske man ska ta sig en kopp av ... så kanske jag inte fryser ihjäl!
 
 

Tjugotvå år och har höstlov, suck on that!

Kategori: den eviga monotomin

Jag har lämnat in mitt examensarbete: fram till nästa måndag är jag ledig!
- Denna ledighet råkade hamna under vecka 44 = höstlovsveckan, scoore! :))
 
Igår var jag i skolan hela förmiddagen - reviderade klart arbetet på några timmar.. sedan drog jag till gymmet! Det var skönt att kunna träna lite... Efter tränandet gick jag och mötte Rebecca, vi tog en fika och snackade skit ett tag.. Klockan fyra skulle jag möta syrran i slussen. Vi gick och handlade på fatburen och åkte hem till mig :) Jag lagade tacogratäng medan lillasyster kikade på eftergymnasiala studier - hon tar ju studenten om 1,5 år - så självklart börjar hon redan bli stressad? ehm..
- Vi käkade middag, kikade på Solsidan och snackade hela kvällen - sedan sov syster över (och hade sönder min garderob) ... mycket trevligt :))
 
I lördags började Så mycket bättre: tror att detta kan bli den bästa (alternativt den näst bästa säsongen). Det är fan ett program som jag verkligen tycker om :)) Vet egentligen inte vad grejen är - men ah jag gillar det! Gillar de som är med i år.. så tror att de kan bli mycket braaa...
 
Idag ska jag titta på tv ett tag till, käka lunch och såå... sedan ska jag dra in till stan och shoppa lite (jaaa.. jag har pengar kvar på ett presentkort och så har jag sett lite glas jag inte bara VILL ha, jag SKA ha dem). Efter det drar jag till jobbet och .. jobbar lite.. blir nog middag på jobbet.. så att jag slipper åka hem när jag ändå ska träna klockan halv åtta. Japp det är måndag = pilates :)
 
Det känns konstigt att vara hemma såhär mitt på dagen.. hur är man ledig? - hahah kom på: säger jag som ska jobba i eftermiddag; am I doing it wrong?
 

så går hela veckan alla dagar och år

Kategori: den eviga monotomin

Så var veckan slut igen.. det är lite som en på dansen sa i onsdags... det finns bara två dagar i veckan: måndag och fredag. Det är ju visserligen söndag idag, men principen stämmer :P 
- Idag ska man ställa om klockan, tyckte att den på micron gick fasligt fort! Så skönt att datorn och mobilen har koll, så att någon (något?) hade det!
 
I fredags var jag ute på bravader: minns inte senast jag var ute på en fredag.. lördagar är ju annars min utgångsdag! Jag började fredagen med att klippa mig :D sedan shoppade jag lite också.. och struntade i att gå till skolan.. alla behöver en ledig dag! På kvällen lagade jag lite ketchup, åt lite middag och drack lite vin innan det var dags att fixa sig! Liza stod utanför min port cirka halv åtta: tillsammans gick vi vi upp till Niko! Där var även Robin och David :) Det dracks en del .. och min panda leverade korthändigt på tekken... dumma panda.. Miss Laura dök upp efter ett tag också :D
 
Runt midnatt drog vi in mot stan: David skulle hem, Robin skulle till några polare och väl inne i stan började Liza må dåligt - så hon var tvungen att åka hem =/
- Vi som var kvar - jag, Laura och Niko - drog till Fasching :) Hade aldrig varit där: men ingen kö och helt okej inträde, första intryck OK. Väcktarna utanför snackade med en grabb när vi kom:
 
- Jag är klubbägare i Sundsvall, grabb
- Var det du som släppte in Ken Ring igår? vakt
- mmm eller så var det jag som ringde polisen, grabb
 
DAMTAMTAAA undra vad det handlade om mer specifikt hihi - lät ju en aning spännande ;) Men ah, vi kom in (utan att visa leg?) och hällde i oss lite fisherman :) Sedan fortsatte kvällen i cuba librens teckan! Vi dansade ganska mycket... som vanligt.. runt halv fyra gav vi upp: jag och Niko fick ta vår älskade nattbuss hem.. men jag tycker vi hade tur: det var Visättrabussen som stod inne när vi kom upp till hållplatsen :D Driektbuss hem för min del^^ På bussen är det alltid drama: det var ett par som satt framför oss.. grabben gick bak och snackade med någon brud så tjejen framför började härja (gråta skrika och vara dramatisk).. mycket spännande det med :p
 
Gårdagen spenderade jag sovandes till klockan elva.. sen kollade jag lite på tv innan Sara hörde av sig :) Hon behövde hjälp med en utklädnad samt låna mina zebraleggins^^ Jag åkte hem till henne och räddade dagen ;) Sara bjöd på middag: pasta med lax och diverse tillbehör :D Alltid lika trevligt att hänga med fröken Mordhot :)
 
Dagen till ära ska jag ner till skolan och slutföra mitt projektarbete.. det får ta hela förmiddagen typ.. så ska ha med mig någon slags lunch.. för att sedan kunna åka direkt till gymmet. Japp, jag känner att detta är en ypperlig dag för att träna :)
- Ikväll kommer lillasyster hit och umgås! Vi ska laga tacogratäng och umgås!
 
 
 
 
 
 

En vecka av mitt liv

Kategori: den eviga monotomin

God morgon - nu är det fredag .. jag har haft fullt upp hela veckan, eftersom jag inte brättade om förra helgen så kan vi väl börja där:
 
Lördag:
Jag och Emy åkte till Ikea efter att jag hade pluggat i skolan hela morgonen.. jag hittade inte överdrivet mycket; servetter, en karaff, diskborstar och såå :)
 
På kvällen åt jag älgentrecote och råstekt potatis till middag - hade ju varit hos pappa och fått matlåda på torsdagen (precis som varje torsdag). Sedan var det dags att göra sig i ordning - självklart drack jag lite vin medan jag höll på ^^
 
Jag skulle möta Tottie och Kane i Älvsjö runt åtta - så klockan nio var vi alla samlade för att börja vandra mot Charlie och Lex. Charlie fyllde år (han är asgammal nu ;)) så vi skulle fira honom! :)
- Precis som varje lördag hamnade vi på Rocks: det är härligt med vanor ^^
 
Söndag:
Jag vaknade av ett SMS från Sara :) Hon skulle åka till stan och handla present till en liten treåring och undrade om jag ville hänga med! Det ville jag, så det var bara att hoppa ur sängen och göra sig i ordning ^^ Det slutade med att Sara köpte en assöt isbjörnsmössa med tillhörande isbjörnsvantar (skulle lätt ha köpt dem till mig själv om det fanns i min storlek - sjuukt gulliga). Sedan drog vi runt och hamnade på Lagerhouse: så jag köpte nya ljus :D .. och en äppelurkärnare.. och säkert något mer - juste servetter! 
 
 
Nya ljus :))
 
Sara skulle på kalas i Huddinge, så vi gjorde sällskap tillbaka - på tåget kom vi på att hon kunde komma hem till mig efter kalaset. Så jag åkte och handlade, åkte hem och lagade vegopizza (och pizzasallad). På pizzan hade jag champinjoner, tomater, soltorkade tomater, chevre, mozzarella, texmexost och ah tomatsås :)
- Det slutade med att Sara sov över :D 
 
Måndag:
Skola, jobb, pilates
Tisdag:
Skola, slutexamen, lunch hos mig med Liza och barnpassning.
- Jag lämnade över nycklarna hem till barnen till den nya lilla barnvakten.. hon är 17 år, hade rosa hår, päls och leopardcreepers.. barnen verkade gilla henne men jag har liite separationsångest - har ju passat dem i 3,5 år; sen de bara var småpluttar! maah..
Onsdag:
Skolan, jobb och dans.
Torsdag:
Skolan (kikade medan de andra pitchade), gym och pluggade med Viktor - sedan kom även storebror. Vi åt middag (med pappa och Anna också såklart): Anna hade lagat en asgod fisk i hummersås med räkor och potatis :) 
 
Jag och lillebror testar ett nytt sätt att lära honom engelska, (efter att vi har gjort glosor och läst texten samt skrivit meningar) kikar vi på film med engelskt tal och engelsk text! Han är så pass stor att han faktiskt gör som jag säger och lyssnar på vad de säger och försöker förstå - detta vet jag eftersom han frågar om saker när han inte hänger med :)
.. förra veckan kikade vi på Rosa pantern och igår på Tintin!
 
Självklart kikade vi på finalen av Kockarnas kamp, det var mycket spännande :P och ah Tommy Myllymäki vann, lite otippat!
 
Idag: 
Dagen till ära så ska jag klippa mig :D:D
- Som jag har längtat!!!
 
Sedan ska jag väl bege mig till skolan och fixa med slutversionen av examensarbetet... största problemet är att jag inte vet vad jag ska ha för lunch med mig.. ska jag ha det ens? Ja.. men kanske bara en morot eller två... börjar få lite bråttom.. Det som är mest sämst är att jag gjorde de ändringarna igår - men sparade ut skiten i ingenting.. såå det är bara att göra om.
 
Ikväll så blir det förfest hos Niko - då vi går på praktik snart så vet man ju inte när man ses igen. Sedan har jag väl inga konkreta planer! 
 
Juste: första snön har kommit.
 
 
 
 
 
 
 
 

there's nothing you can do that can't be done

Kategori: den eviga monotomin

God morgon, äntligen fredag! 
Idag är min första lediga dag på ... lääänge.. den här helgen kan jag slappna av eller ah festa utan dåligt samvete: så jag har inga pengar! YAY.. lagen om alltings jävlighet...
 
Så hur ska jag spendera min lediga dag: jo det ni, jag ska stå utanför bibioteket i regnet en minut i åtta, kasta mig in när de öppnar - skriva ut examensarbetet (som är klart!!!) och lämna in det till min handledare/examinator - detta ska MAX en kvart - för sedan ska jag skutta ned till pendeln och ta mig till jobbet.. sedan ska jag jobba hela dagen.. och efter det träna.
- Eftersom jag är nästintill pank så ska jag bara gå ut imorn :) Det betyder att jag ska ta det lugnt och titta på tv ikväll!
 
Igår var jag på gymmet en sväng efter skolan, precis som varje torsdag.. och precis som varje torsdag hann jag bara med min bas-träning.. det är ju lite stressigt: såå man måste prioritera! Klockan fyra var jag hemma hos pappa för att plugga med lillebror =) Runt klockan sex kom pappa och Anna hem: då lagades det älgentrecote och råstekt potatis med svampsås. Efter maten var det Halv åtta hos mig samt Kockarnas kamp som gällde! Det är en trevlig torsdagstradidtion, plugga, få god mat+vin och sedan kika på matlagningsprogram. Nästa vecka är finalen i Kockarnas kamp - det står mellan Stefano Catenacci och Tommy Myllymäki.. och jag är lite kluven: vet inte riktigt vem jag ska heja på...
 
Jag var trött när jag släpade mig från pappa i regnet.. Fast mitt i allt sprang jag på Alvaro (på Vasagatan)! Liza och Reyam satt på Espresso House - så Alvaro kidnappade (kattnappade) med mig dit... sedan anslöt även Alvaros bror - vi drack kaffe och snackade.. såå jag var hemma strax efter elva. Sånt är härligt när man ska upp klockan sex... men äh det var trevligt: så jag klagar inte :)
 
Igår började jag och Liza spåna kring vad vi ska klä ut oss till på Halloween.. kom inte fram till något konstruktivt än.. så måste suga lite på den karamellen, det börjar ju närma sig!
- Faaast.. först KANSKE man ska fokusera på slutseminarium och pitching av examensarbetet... men bara kanske..
 

gråa dagars skäl att skynda på

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
 
Börjar dagen med lite ekonomiska kriser - ah eller lyssnar på det iaf.. på Nyhetsmorgon... det kommer att gå käpprätt åt helvetet med den svenska ekonomin .. typ..så det är bara att göra sig ansällningsbar och spara en jäkla massa medan vi konsumerar som vanligt(?)..lets rock this bitch! .. eller ah som vanligt säger alla olika: så den som lever får se, så att säga...
- Nu är jag snart klar med frukosten - kaffet tar jag ju medan jag fixar mig och såå.. som vaanligt.. det är en grej som bara funkar så länge jag slipper interagera med andra männsikor innan kaffet hamnat i systemet..
 
Skandalen om Parkens Zoo är så brutalt hemsk... möra stackars friska utrotningshotade djur, för att få plats med nya djur. Jag är ju ingen djurmänniska i största allmänhet men fyfaann hur de har behandlat djuren :( när de visade blider på de döda pumorna som låg i frysar - och att den ihjälbitna tigern som dog för tre år sen fortfarande ligger i deras frysar.. och sen lägges de döda djuren i samma frys som de än så länge levande djurens mat... då blev jag jäkligt illa berörd.. hur fan kan de göra så? Ska inte de som arbetat i/med djurparker tycka om djur?
- Att de skickade en tiger till ett Zoo i Danmnark som var "svartlistat", där de inte ens hade en trasportväg in för kissen .. så att djurskötarna fick söva tigern, bära in den och sticka därifrån innan den vaknade ... att man kan göra så? Jag vet att den djurskötaren från Sverige inte ville göra det (eller ah hon sa det, och sedan sa hon upp sig) .. men det är så sjukt,, stäng alla djurparker där djuren inte lever i naturligt tillstånd.. så kan man väl göra naturresarvat i deras hemländer istället ... nej djurparker vill rädda djuren BULLSHIT, ni vill tjäna pengar.

Nu ska jag fota en sista bild till mitt examensarbete - ska bara montera ihop lite papper och pennor och sådant.. sedan ska jag ned till skolan och layouta klart :) Lär bli klar till lunch ungefär: så kanske hinner käka med Liza när hon dyker upp innan det är dags att dra till gymmet... dagen till ära blir det köttfärslimpa och stuvat kål till lunch (samma som igår).. blev faktiskt en bra köttfärslimpa - slängde ihop den på fri hand i tisdags: blandade hackad lök, kapris och sambal olek i en skål, hällde på köttfärsen och blandade runt. Tillsatte soja, ägg och ströbröd, blandade ännu mer. Sedan kryddade jag efter behag med peppar, oregano, färsk basikika och vitlökspeppar (hade glömt vitlöken i steg ett och orkade inte gegga mer med det). Sedan blandade jag mer och la det hela, i form av en limpa, i en ungssäker form - o in i ugnen på 175 grader i typ 45 minuter: Klaaaart! =) 
 
 
När jag ändå hade kameran framme: 
 
Jag har börjat tänta ljus om morgnarna - det gör det mörka och regninga höstvädret lite mer uthärdligt =)
- o ja, det är roligt att ha en bra kamera hemma för en gångs skull ... synd att jag måste lämna tillbaka den :/
 
 
 
 
 

freedom, freeedooom, FREEDOOOM

Kategori: den eviga monotomin

God morgon, jag har hört att det är tisdag idag - men jag har mer av en torsdagskänsla... kanske för att jag jobbade så mycket med examensarbetet i helgen... idag klockan 12 är det deadline: så jag lämnade in mitt arbete igår!!
- Fick världens migränanfall igår mitt under arbetet... snacka om att snubbla på mållinjen.. men efter att ha gått hem och sovit i två timmar så var jag back in business! Gjorde klart arbetet, skickade in och drog och tränade! ;)
 
Nu sitter jag och äter frukost och kikar på Nyhetsmorgon.. har haft sovmorgon till klockan sju - då hade jag tvättstugan.. så ah jag tvättar och tar det lugnt innan jag ska dra till jobbet.. idag ska jag jobba hos pappa, sedan åka ut till Nacka och passa barn :)
 
I fredags lånade jag en kamera i skolan, den fungerade inte. Detta märkte jag när jag kom till Skärholmen på morgonen.. Jag gick då hem till Liza och skyndade på henne lite - sedan åkte vi till skolan.
 
På lördagseftermiddagen åkte jag till Nacka, Stefan har många kameror - så jag fick låna en!
- Fotade nere vid skolan (till mitt examensarbete).. mamma och hundarna följde med ned :)
 
Lille Nemo blev trött medan jag fotade till mitt projektarbete..
 
.. och den där Molly blir aldrig trött - här har vi en fyraårig valp!
 
När jag kom hem kände jag för att fotografera hösten genom mitt fönster :) 
.. hmpf ett ljus är snett :/
 
Dagen därpå kunde jag åka ut till Skärholmen igen.. då fick jag bilder på den skolan ocksååå =)
Jag fick för mig att fota en höstig trätrappa ett bra tag.. fråga mig inte.. så här e den bilden jag tyckte bäst om:
 
=)
 
 
 
Näh nu måste jag ned till tvättstugan igen..
 

Operation finish line

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
Jag har lagt mig till med en konstig ovana: klockan ringer - snooz - klockan ringer - stänger av - vaknar en halvtimme senare och fattar nada ^^ idag är andra dagen i rad jag gör så.. igår var jag mitt uppe i en dröm som gick ihop med verkligheten så har ett minne av att jag tänkte "det här är inte min klocka, så jag stänger av den" ..
 
På tisdag är det deadline för projektarbetet: så nu lägger vi i en högre växel! Jag gjorde 'klart' faktaartikeln igår - det vill säga att jag har skrivit texten men att jag antagligen kommer att ändra i den när jag öppmar den igen...Idag ska jag skriva reportaget - sedan får helgen räcka till krönika och omskrivningar.. sedan skall jag ägna måndag till layout. Enligt mina beräkningar bör det hålla :) Har haft över en månad på mig att göra skiten .. ssååå jag har nyttjat två veckor =) Började intervjua förra fredagen.. så egentligen en vecka^^ men det är lite så jag jobbar, det måste vara under press för att det ska bli bra! (eller ah gjort alls)..
 
Igår ansökte jag till studier för nästa termin - är inte redo att lämna skolvärlden än ;)  Första valet blev franska i Frankrike! Så en annan kanske bor vid Medelhavet en termin ;D
.. får besked i december.. så just nu är det bara att fokusera på att ta examen  från journalistiken i januari!
 
NU har jag ett jäävligt viktigt meddelande: jag AVSKYR den nya ICA-reklamen.. ja den när de sitter vid ett bord och Stig har lagat en gryta som två av dem inte kan äta eftersom en är vegetarian och den andre går på diet (när de pratar om dieterna blr jag fett provocerad - fråga mig inte varför), sedan Paul har ju blivit efterbliven/gått i barndom.. *wierd face* "blääh jag hatar lök" .. kan de lägga ned den här reklamserien, snälla... det har gått snart 10 år nu - kom på något nytt!
... annat är det med Coops reklamer - de gillar jag :D haha.. nya grejer varje vecka - sånt är bra!
 
Näh nu ska jag dricka upp mitt kaffe, fixa mig, koka klart min rödbeta (som ska bli en del av min lunch) och dra till skolan... game face on!
 
 
 
 
 
 

en lång, lååång dag

Kategori: den eviga monotomin

Den här onsdagen som faktiskt är en tisdag (men eftersom jag är helt jävla slut så håller jag inte reda på sådana petitesser) har jag spenderat till stor del ute i Nacka.
 
Dagen började med att jag släpade mig ur min varma säng klockan kvart i sex.. det var bara att hälla i sig kaffe och slänga på sig något anständigt (nåväl det blev kläder i alla fall).. jag skulle vara på Nacka stadshus klockan nio. Var där en halvtimme tidigt, så vandrade runt och filosoferade ett tag ^^
- Intervjun med analysexperten gick snabbt och smärtfritt, hon var mycket trevlig och gav mig massa bra information.
 
När jag var klar tog jag det gamla åbäket till buss ut till mamma (japp, 414 kan vara den segaste linjen som finns).. när jag kom ut till mitt barndomshem möttes jag av två glada hundar och en hungrig katt ^^ Att båda hundarna var hemma var lite misstänksamt eftersom mamma i vanliga fall tar med sig en av dem till jobbet.. såå jag ringde henne - hon var på g hemåt för att käka lunch (efter att ha varit ute på projekt), vilket sammanträffande: så det blev lunch med mamma idag! :)
Efter vi hade ätit tog vi en sväng med hundarna, sedan skulle mor tillbaka till jobbet.. då förberedde jag mig för nästa intervju och segade ihop i soffan...
 
Runt halv två började jag gå ned mot min gamla skola: Boo Gård. Där skulle jag träffa rektorn klockan två - och eftersom det tar 10-15 minuter att ta sig dit så var jag tidig.. såå jag tog en sväng i de gamla kvarteren... intervjun gick jäkligt fort .. var så trött i skallen så kom inte på några vettiga frågor förutom de jag hade skrivit ned innan..
 
Jag passade barn hela kvällen. Kan inte fatta att jag måste sluta med det snart.. kommer inte ha tid att åka ut till Nacka en gång i veckan hela livet.. inte när praktiken börjar iaf :/
- Har passat dem i 3,5 år ...
 
Nu är jag äntligen hemma igen.. soova.. ska upp tiidigt imorn igen.. längtar så förjävligt efter att få sova ut - det är helt galet.. men ah sova får man väl göra efter hjärtattacken jag inte ens har tid med.
 
 
 

damdidamdam

Kategori: den eviga monotomin

Nu är jag hemma efter en lååång dag.. är svintrött, så ska bara varva ned lite och sedan sooova!
Idag har jag gått över 21000 steg.
 
 
Jag var i skolan strax efter åtta imorse - satte mig i datorsalen och arbetade med projektet. Vi ska lämna in råmanus imorn, men ah det får vi ju se hur det går... har ju inte gjort så mycket att redovisa än. Liza kom till skolan typ tio - då stannade arbetsprocessen upp lite - vi hade så mycket mer intressanta saker att prata om^^ 
 
Efter lunchen begav jag mig till Skärholmen och Lillholmsskolan - där träffade jag bitr. rektorn för en intervju.. fick nog de svar jag behöver till mitt reportage. När jag var klar där så var det dags att åka mot jobbet. På centralen sprang jag på Alex han avslutade vår konversation med att säga "man ser dig ju aldrig ute längre!".. en kommentar jag ofta får men den här gången kunde jag skratta till svar och säga "men Alex, vi träffades ju på Rocks i lördags!" .. lille muppen.. hahah...
 
Jag jobbade till fem ungefär.. sedan skulle jag fördriva tiden till halv åtta - åka hem kändes onödigt då jag var i vasastan. Sååå... jag gick runt och kikade i affärer :D
- På vägen mot Lagerhouse stötte jag på Emma! Hon skulle till Blue Fox - såå jag hängde på, sedan joinade hon mig till Lagerhouse! Det var kul att träffa henne, senast var nog på Wacken :O .. jag följde henne till tåget.. seen fortsatte jag min vandring; har hittat massa saker jag vill ha men inte har råd med!  
 
Efter två timmar av vandrande i city så jag vände tillbaka till odenplan! Strax efter sju började jag röra mig mot cybergymnasiet (där pilateskursen är).. på vägen dit sprang jag på Jenny - vi snackade lite om projektarbete och handledning.. samt den lägenhet hon hade varit och kikat på!
 
Det är roligt det där med att man träffar folk till höger och vänster när man är ute på stadsvandring :p
 
Såå skönt att vara hemma igen :)) Nu sitter jag och väntar in ett samtal från Liza medan jag äter yogurt med äpple, russin och kanel.
 
 
 
 

en överraskningarnas afton!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Jag hade jättekul igår! :D
 
Klockan fem var jag inne på söder, mötte upp David och Gabriel på tunnelbanan mot Gubbängen. Vi skulle hem till Alvaro för att överraska Liza! I tre veckors tid har jag vetat om att Alvaro planerade en överraskningsfest för henne ^^ .. det har varit svårt att inte säga någonting!

Lina, Reyam, Zoi och Dariel var redan där när vi kom - Alvaros bror kom samtidigt som oss, sedan dök även Laura, Sara och Hermone upp! Egentligen skulle vi agera lite casual och bara hänga där när Alvaro kom med Liza .. men iställte gömde vi oss i köket... med lampan släkt.. i typ 20 minuter ^^ hhahah... det var svårt att hålla tyst och inte garva!
 
Tillslut dök de upp - Alvaro sa åt Liza att gå in i köket, hon öppnar dörren och vi alla vrålar rakt ut typ! aaahahahah Liza halvt ramlade baklänges och skrek av chock - det var extremt roligt :D Skrattar av att bara tänka på det :D
 
Såhär cool var hon inte när hon öppnade köksdörren :D
- men ah den här bilden är från Robins maskread förra året :)
 
Sedan åt vi massa god mat och drack vin.. och mojitos!
- Sjukt nice alltihop! :))
 
Jag, David, Laura, Gabriel, Agnes och Felix hade splittat på ett sällskapsspel i födelsedagspresent till fröken födelsedagsbarn! Det blev Alias - som vi sedan spelade! :D
Mitt lag - team rosa - vann såklart!
 
Glömde skriva om en sak igår: Sara är så rolig :p haha.. vi stod på dansgolvet på Kvarnen i fredags och dansade.. mycket seriöst vill jag lova ^^ hahah så kläckte Sara ur sig:
"Shit jag trodde ingenting kunde chocka mig längre - så kommer du! Du är ju helt underbar!" xD
Hon påminde mig om detta igår - blev lika glad igen :D det är ju trevligt att vara underbar och shockerande ^^
 
När klockan började närma sig halv ett var det dags att åka in mot stan, de flesta skulle bara hem - så jag drog till Rocks för att möta upp en nykter Tottie! :)
- När jag kom in stod Pete framför mig: han hade lista +1 men hans +1 var inte med så jag sprang fram "Hej Pete, jag kan vara din +1" - alltid sjukt nice att slippa betala :)
 
Det var inte överdrivet mycket folk ute .. men tog en drink hos Lasse och tog ett varv med Tottie - sedan bestämde vi oss för att det räckte .. hon hade en karl hemma på soffan så .. hon åkte med hem till mig och åt nattlunch :)
 
Vi kom på det bästa igår - fyfaan vad jag garvade: låg i sängen och snackade om hur vi tränar och bakar och tar tillvara på hela broccolin.. så sa jag:
- Welcome to the dark side.. eller typ the pink side!
och Tottie tillade: Typ the pink fluffy side with glitter on it?
HAHAH
... sen kommer jag inte ihåg hur vi kom fram till: "Welcome to the pink and fluffy side with glitter on it - It's awkward and inappropriate. Typ som att göra kycklingdansen för sig själv på dansgolvet eller att gå och lägga sig klockan 21 på en fredag!" 
.... japp så roligt kan man ha det halv fem på morgonen ute i flempan efter lite broccoligryta och matvete ^^
 
(... ah måste köpa en ny kamera så att jag kan ta lite nya bilder igen...)

 
Vi vaknade strax innan tolv, då käkade vi lite frukost innan Tottie var tvungen att åka hem.. så nu ska jag bara nörda klart ... sedan slänga på mig lite kläder och gå ut på prommenad: det är fint väder och jag måste samla ihop steg... kanske går upp till Pulsen och handlar te, morötter och lite roligare kryddor... inte för att jag är überrik.. men något ska man väl roa sig med.. och jag har köpt kycklingfiléer så ska väl laga till dem idag... så att man har lunch och sådant i veckan :)) .. och något att göra idag.. 

Jag har ont i halsen. Undra om det kan vara av allt skrikande under Alias-spelandet.. haha xD
- Måste bara säga igen: jag vann! .. eller okej mitt lag ;) vi vann.. Jag, David och Laura! :)
 
 
 
 
 

SKÅL!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Jag är faktiskt inte bakis idag, fötterna är lite ömma och såå men annars är det utmärkt!
- när jag har kikat klart på Legally Blonde ska jag dra mig till Huddinge centrum för att handla lite :)
 
Igår mötte jag Liza, David, Laura, Sara, Lina, Henmone, Reyam, Anna, Lovisa och en jävla massa människor på Baltazar. Där drack vi vin och redbull vodka medan vi snackade (: mycket trevligt!
- Vi var så många att vi typ inte fick plats runt bordet.. trots att det var stort med en soffa runt (eller ah som ett U.. runt vore korkat - då skulle man inte komma in juuu).. Vi försökte få Liza att lägga sig på bordet så vi kunde ta bodyshots från hennes navel ... meeen hon gick inte med på det, förstår inte! ;)
Det var jättekul att träffa fröken Laura igen, senast var på hennes födelsedag :O INTE okej!
 
... det var någonting jag lovade David att jag skulle skriva här.. men kommer inte ihåg vad det var.. sjuukt irriterande.. men han var ju svinpakad efter första glaset så han lär ju inte heller minnas ;)
 
Runt elva tror rumlade vi ned för Götgatan och landade på Kvarnen!
- Never change a winning concept liksom..
På vägen dit dök även Alvaro upp, sedan även Niko =) När vi just hade kommit in och ned i vip-avdelningen dök även Felix upp!
Där blev det lite fler drinkar och jäkla massa dans.. musiken kanske inte riiiktigt faller mig i smaken där, men vafan det är ju bara att dricka, dansa och umgås - då glömmer man tillslut att musiken är urkass^^ haha...
 
.. jag slutade dricka ganska så tidigt (för att vara jag), det ledde till att jag i princip var nykter när det var dags att ta nattbussen.. inte köra-bil-nykter men jag rådäckade inte så fort jag kom in i bussen :P haha.. så när jag kom hem tvättade jag av mig sminket OCH borstade tänderna - så det kändes inte som att vakna från de döda morgonen till ära ^^
 
Syrran ringde och väckte mig kvart i elva, hennes första kommentar var "men du sover väl inte så här länge!" .. det brukar jag i och för sig inte göra... men blev ju berövad på min söndagssömn förra veckan.. jag och gud har den lilla detaljen gemensamt; vi vilar på den sjunde dagen.. vilket egentligen är lördagen.. men skit samma .. i vår tid och kontext är den sjunde dagen söndag. Så jag och gud vilar på söndagar...
- Det var skönt att slippa gå upp i ottan idag... var hemma strax efter tre, så somnade väl halv fyra, och fick sova till vart i elva: scooore!

Jag tappade mina vantar på Kvarnen.. mina assköna lila jättebra vantar.. kanske ringer dit och frågar efter dem.. de var sååå bra! .. och nya... tills vidare ska jag leta reda på mina randiga tummvantar (om jag inte har slängt dem...) som har överlevt typ tre vintrar med mig :O
- Men asså saatan vad jag frös hela vägen hem från bussen igår.. utan vantar och med en tunn jacka .. förbannade verkligen mitt val av kläder då... det är nästan dags att plocka fram vinterjackan till utgångarna om man inte ska vara svinfull ^^
 
Igår kom jag på att jag fick en ny vinterjacka förra året .. gick nämligen och tänkte på hur jag skulle ha råd med en varmare jacka.. har ju bara tre pälsar - eller är det fyra.. men haha .. vill ju ha en enfärgad också :p kanske en enfärgad päls i år.. vore nice, typ svart, eller rosa.. men det måste vara rätt rosa.. inte skrikig.. typ mer metallic-rosa .. eller en vit.. okej det här kan hålla på föralltid.. jag fick iaf en svart jacka förra vintern, den är lite längre, dragkedjan funkar och den är fodrad ^^ .. meen en päls :D
 
 
Näh nu ska jag ta mina ömma fötter och släpa mig ut.. först till soprummet och göra mig av med lite elgrejer.. seeen till Huddinge! :)
 
 
 
 
 

 
 

Yähääy

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Mitt i min självupptagenhet kom jag på att jag inte har skrivit om att Liza fyllde år igår - så ikväll ska vi fira henne :D
 
Yähääy!
Vilse i Paris - detta var när vi letade efter de andra och Notre Dame!
- Spexig fontän i bakgrunden också ^^
 
 
 

dags att andas

Kategori: den eviga monotomin

Jag råkade vara i stan 1,5 timme tidigt... så jag gick en jäkla massa.. 13000 steg innan klockan tolv, thank you very mutch (japp har stegräknare - jaa pga stegtävlningen på jobbet). Jag började med att gå av vid södra station och gå mot city...  Kom till Gallerian innan affärerna hade öppnat, så satte mig vid ett bord för att andas lite (strukturera upp min tid).. sedan öppnade affärerna: så in the spirit of saveing money så köpte jag ett nytt headset: det är rosa och glittrigt :D:D
 
Klockan närmade sig halv elva - så jag gick bort till hantverkargatan (vid statshuset) .. och höll min intervju med en mycket trevlig grundskolechef!
 
Sedan gick jag tillbaka till södra station.. åkte hem: och nu ska jag renskriva alla anteckningar.. trakasera lite mer folk ... men fööörst lunch:
 
Matvete, champinjoner, lök, äpple och russin
 
Paniken har lagt sig en aning: har liiiite bättre koll på tillvaron.. och man kan ju inte göra mer än vad man kan.. så det är väl bara att bita i det sura äpplet om det blir så att deadline inte håller...
 
 
 

det normaliserade tillståndet panikångest

Kategori: den eviga monotomin

Att vara så stressad att man inte kan sova och att man vaknar stup i kvarten av att hela magen drar ihop sig och andningsmaskinerna arbetar på högvarv ... lika härligt varje gång... helvete vilken stress jag har satt mig i.. vi ska ha in råmanus på onsdag.. och jag har min första intervju idag!
- I eftermiddag får jag fortsätta terrorisera folk som inte har svarat.. eller ah jag började nu...
 
Igår jobbade jag hela dagen.. ligger ju efter på jobbet också.. livet leker? Klockan halv tre skulle jag sitta på tåget mot gymmet.. det var ju gym-torsdag.. så jag satt väl på tåget kl tre - vilket ledde till språngmarch från Karlbergs station till slutet av St Eriksgatan (där jag tränar).. hann gymma i ca 30 minuter.. sedan var det att byta om i samma fart som Stålmannen och ruscha iväg till lillebror.. när ungen öppnade dörren var det första han sa "vilken tid det tog".. då krävdes en del djupa andetag må jag säga!
 
Vi brukar äta middag runt fem, men farbror Pålsson skulle komma på besök.. den gubben har alltid funnits med på ett hörn, tror han är äldre än farfar.. och att pappa och farfar lärde känna honom genom motorsporten.. ah pappa tävlade i cross i massa år.. och de alla är extremt motorintresserade...
- När jag och Rikard var små kom min kära bror på det perfekta smeknamet på gubben: Pålle-prat... karln håller aldrig tyst: man får träningsvärk i öronen.. om de inte hinner ramla av...  fast ah han har en del intressanta berättelser.. speciellt från när han var maskinist på Amerikalinjen.. och sedan om sin släkt i USA och alla hamnar han har besökt.. och allt mellan himmel och jord... hela tiden.. Idag känner jag nästan att jag får skylla mig själv när jag svarade "nej" på frågan om jag visste skillnaden på en två-taktsmotor och en fyrtaktsmotor.. herregud vad upprört det blev, sedan fick jag lära mig det.. fast kommer inte ihåg - tror att mina öron stänger av när jag inte är intresserad.. samma sak gäller när han pratade om fysik och skulle förklara .. vad det nu var han snackade om med rotation och tyngder.. blaaah...
 
På jobbet har vi nu inlett en stegtävling, så tre månader framöver kommer jag strutta runt med stegräknare - jag anmäler mig inte för att förlora.. så nu jävlar ska det prommeneras!!!
 
Nu måste jag fixa mig, låna en kamera och åka till stan för att intervju en karl på Stockholms stad...
 
 
 
 

a short trip down memory lane

Kategori: den eviga monotomin

Halva veckan har redan gått... nu sitter jag i soffan, har just vikt in alla nytvättade kläder i garderoben och ska väl sätta igång med projektarbete snart.. det är dags att börja förbereda sig för intervjuer samt göra stommar till artiklarna..
 
Klockan är redan halv elva och jag har inte riktigt kommit i fas med skolarbetet idag än.. började dagen med att tvätta (det tar ju typ tre timmar såå) .. och så har jag börjat kolla How I met your mother från början.. skulle bara kika på ett avsnitt nu på morgonen - medan jag åt frukost - så jag såg fyra... hehe... men lugn bara lugn jag hann se nyheterna innan ^^
 
Senast jag kikade på den serien från början var när jag bodde med Stina.. såå.. snart tre år sen! Tiden går fort .. fast  det känns nästan som en evighet sedan som vi delade på det lilla råtthålet på 24 kvadrat.. där säkringarna gick stup i kvarten och kylskåpet ständigt stod tomt.. haha.. vi åt en jävla massa oliver och avacadoröror under den perioden vill jag minnas.. juste en gång tillagade vi delikatessen den-brutalt-vidriga-skulle-inte-ens-äta-under-pistolhot-soppa: det var en sparris-pulver-soppa från Pulsen som kostade oss hela 2 svenska kronor.. japp så snorpanka var vi! Den kokade vi upp och blandade med nudlar... som typ svällde upp i den grågröna geggan jag hittlls har kallat soppa.. kommer ihåg smaken än idag.. slemmig men mättande kanske man kan beskriva den.. haha aah fina minnen xD
... Det absolut bästa med den lilla lägenheten i enplanshuset på Björnkullaringen 26 var att vår lägenhet vette mot "vägen"/parkeringen/porten.. vi hade ett gigantiskt fönster, så vi hade utsikt över indierna som spelade cricket i princip hela tiden.. men ah vi hade inga gardiner .. ett tag hängde vi upp min blåa flecefilt för att minska insynen.. men det blev jäkligt mörkt.. så större delen av tiden va det fri insyn i vårt råtthål ^^
 
Dagen vi flyttade in :)
... så innan vi hade köpt ett bord ^^
 
Nagellack hade vi gott om i alla fall ^^
 
Seen köpte vi ett bord (som nu står hemma hos mig^^)
 
Nej nu får det vara nog med gamla minnen för idag.. fokus på projektarbetet.. men jag börjar nästan bli lite hungrig.. men det är nog lite tidigt för lunch, mer vatten blire.. seen projektarbete: efter det kan jag få äta ^^ haha..