notice.

Three tomatoes are walking down the street
- a poppa tomato, a momma tomato, and a little baby tomato.
Baby tomato starts lagging behind.
Poppa tomato gets angry, goes over to the baby tomato, and squishes him... and says:
"Ketchup."

ny katt

Kategori: den eviga monotomin

God morgon.

Nu är det höstlov för de som är lite yngre... orättvist, jag vill också vara ledig.. juste det är Halloween dagen till ära! Det ska jag fira genom att åka till både skolan och jobbet. Innan dess ska jag dock tvätta.. Det är skönt att vädret har brutit sin tradition måste jag säga - i vanliga fall är det ju snö nu. Den första snöstormen som leder till trafikkaos brukar ju äga rum under höstlovet.. så än finns kanske risken.. haha... men i alla fall, första snön kom 18 oktober förra året. Det kan gärna få vara höst i några veckor till tycker jag!
- På Nyheterna ser jag nu bilder från USA:s östkust. Det är vad man kan kalla snöoväder.. i New Hampshire uppmättes djupet till 80 cm och åtta personer har dött på grund av väderleken!

Nu är vi 7 miljarder människior som delar på jorden :)

Igår var jag mamma och Therese i Nacka Forum. Jag passade på att köra (eftersom jag la mig i koma i lördags och missade att gå ut). I Forum hittade jag en advenstsjtärna som jag om - så jag fick den av min kära mor! Den var till och med mer fin än den jag såg på Åhléns, den var mer speciell i alla fall :D
- dessutom fick jag lite nya strumpbyxor och nya skor :D Ja, jag hittade faktiskt vinterskor jag tyckte var helt okej - vilket är ett toppbetyg i min värld. Jag tycker inte om vinterskor helt enkelt.. men de här var helt okej som sagt!

I lördags hämtade vi Rambo :)
- hem till mamma alltså..




Halloween!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Att följa sitt hjärta fem ord som jag köpt!
- Ja, jag sitter och lyssnar på Eldkvarn - Huvudet högt :) Den är helt awesome, men... asså Att (ett ord) Följa (två ord) Sitt (tre ord) Hjärta (fyra ord). VARFÖR!?!? Vad är det femte ordet? Det här har stört mig alldeles för länge... jag måste träffa Plura och fråga - blir tokig. Att jag fick för mig att lyssna på Eldkvarn denna morgon var helt enkelt för att jag tittar på Nyhetsmorgon. Den andra säsongen av Så mycket bättre börjar ikväll. E-type var och snackade i soffan. Som nu för tiden är ett bord, så man säger nog inte ens soffan men jag vet inte vad jag ska kalla det. E-type var och snackade om det vid bordet? Ingen fattar ju vad man dillar om när man säger så! "I morgonsoffan" var så mycket bättre! HAHA.. min humor♥ MEN.. det var inte rumba.. tillbaka till saken. Jag började lyssna på Eldkvarn för att när jag tänker på Så mycket bättre, så tänker jag på Plura. Så enkelt var det.

Jag är tokbakis och har just ätit falukorv till frukost. Ibland blir jag bara sugen på det... men men behöver väl kaffe också! Jag vill ha tomat... men det har jag inte hemma. Är jättetrött, kom väl hem klockan sex typ. Så sov cirka tre timmar.. hur fan ska jag orka ikväll? Då är det Rocks som gäller i alla fall, det är bara att ta sig i kragen sen. Igår var jag på Halloweenfest i Fruängen! Förfesten var hos Tottie med Alex, Danne, Eje, Michel, Jackie och Jenni. Jag och Tottie var utklädda till vanliga människor. Mycket fyndigt måste jag säga ^^  Så igår kände vi att vi egentligen hette Annis och Sessan!


Annis e ready to partääy!


Danne och Samara var också på topp :D


Jenni och Jackie på g mot Fruängen!


Första beställningen (min och Totties).
Vad ska man säga? De hade ju ingen växel!


HAHA juste - kom just på! Jag och Tottie tyckte de var snåla med spriten i drinkarna, man fick ju bara fyror! Så vi löste det genom att säga att de inte skulle hälla på så mycket bland-dryck! Den sista drinken jag drack var en riktig nostalgitripp... vodka och cola.. hrmh.. de hade inget annat kvar, så vad skulle man göra!

Nej nu måste jag skynda mig, ska kolla katt med familjen :D
.. o innan dess måste jag hinna till bolaget... vad ska man dricka idag då? Känner typ för vatten, sju liter eller liknande.. måste ha käkat en öken inatt :S blaaah.. det får väl bli öl eller så .. ååh va sugen jag är!!

lite kaffe på det här

Kategori: den eviga monotomin

Ledig fredag :D
- utsövd och pigg. Idag ska jag få lite skolarbete gjort på förmiddagen, hade jag tänkt. Det dock svårt utan böcker... men jag bygger strukturer i uppsatserna i alla fall - och skriver det jag kan. I eftermiddag ska jag till frisören :) Ska bli så skönt att få lite ordning på barret ^^ haha.. barret, kalufsen, frillan, frippan.. haha jadu, det finns en del ord för hår och frisyr... och det är synd att man inte använder de så ofta!

Ikväll blir det Halloweenfest i Fruängen :) alla kommer häpna inför min och Totties utklädnad! xD snart dags att starta locktången!

En man i Stureby har fått tillstånd för skyddsjakt på en ekorre! Ska man skratta eller gråta? Det låter ju som ett skämt ^^ Fast jag hade inte heller velat ha en ekorre springandes i huset, den har haft sönder saker, kissat och bajsat inomhus! Jag hade velat ha en tam ekorre :D Det var en av mina barndomsönskningar ... jag hade till och med en plan på hur det skulle gå till. Jag skulle bygga en stor bur runt eken på ena sidan av huset - där kunde ekorren bo. Då skulle den ju inte vara ledsen! Haha.. med tanke på att jag var rädd för min kanin har jag ingen aning om vad jag skulle med en ekorre till! Jag fick alltså en kanin när jag var fyra år, hon vara bara min och hette Nina Kanin (som hon Lilleskutts fru, i Bamse). Den endra problemet var att hon blev lite vild.. så att säga.. jag var jätterädd att hon skulle bita eller riva mig, så jag ville inte hålla i henne: men min var hon! Vi hade en hel drös kaniner under min uppväxt. Om jag skulle skriva en bok om min barndom skulle ett kapitel heta: kaninjakterna. De små jävlarna rymde var och varannan dag. Vi fick jaga dem runt hela kvarteret flera varv. Oftast hamnade de under grannens altan. Där fick vi ut dem med hjälp av bandyklubbor ... det var en spännande aktivitet vi ofta fick sysselsätta oss med. Egentligen är ju både kaniner och marsvin söta råttor... nej, jag har inte mycket till övrers för gnagare. Visst, de är sjukt söta - men vilket jobb för ingenting. De kommer inte när man ropar, de blir inte glada att se en och de är mest bara i en bur och tuggar.

Mamma och Stefan ska köpa en ny katt. Simson, min lilla bebiskatt, är borta föralltid. Mamma tycker inte att det är en hem utan en katt. Hon påstår att det är ett katthål. Så imorgon ska de till en person som tar hand om katter för att se om de får "adoptera" en. De har inte tid med en kattunge så de ska ta hand om en katt som har blivit bortlämnad! Den måste tycka om att vara utomhus och gå ihop med hundar. Mollie är inte bara en hund, hon är en monsterhund. Mammas yngsta hund är helvild och tycker om att leka våldsamt... hon beter sig som en valp fast hon är två år! Inatt kommer Therese och Mollie (mamma och syrran turas om att att ha Mollie/Nemo) hem från Skåne. Syrran har höstlov, så hon kommer hem en vecka från internatet. Ska bli kul att träffa henne igen :)

Nu börjar Efter tio. Jag har lite svårt för Malou Von Sivers.. man kan ju byta kanal, men ska väl se vad hon har för gäster innan jag dömmer ut programmet.
- Jag ska ju plugga i alla fall, så det kanske är bra att ha ett program man är mindre intresserad av på i bakgrunden.

Hämta intresseklubben!

Kategori: den eviga monotomin

God morgon,
det är redan torsdag - den här veckan bara försvann.. okej den är inte slut än men i alla fall! Idag ska jag köra bil igen, i stort sett hela dagen. Den andra delen av dagen ska jag spendera i kommunaltrafiken! Haha.. ja, det tar två timmar från mig till Norrtälje. Kan ju hoppas att jag blir klar snart....
Kinderägg är bäst :)

Ronny Svennson rekommenderar filmer på Nyhetsmorgon. Han pratar om en film som heter Mysteriet i Mouthe, den såg ut att falla mig i smaken. Med det menar jag att den verkade lite skum - o fransk ^^ Det vär längesedan jag kika på en fransk film nu.. de är ofta bra måste jag säga, spreciella men bra. Ronny snackar även om Tintin såklart - blir bara mer och mer sugen på att se den för var dag som går... kan ju bero på att de snackar om filmen på Nyhetsmorgon varje dag :p

NU fick jag tummen ur och beställde fyra
biobiljetter från Hyresgästföreningen.
Som medlem får man rabatt.
Eftersom jag nu är så biosugen
så är det ju lika bra att utnyttja det
!

TV4 Nyheterna rapporterar från Bryssel och euro-ländernas kris. Jag säger bara vilken tur att vi inte gick med i EMU och behöll Svenska kronor. Får se hur vi drabbas av resten av Europas ekonomiska kris. I Tahiland är det översvämning, den värsta i landets historia.
- Igår rapporterades det om en hacking-incident, den största i Sverige hittills. Någon hade delat med sig, på Twitter, av användarnamn, lösenord och personnummer från fler olika siter. Idag pratar de om ett förslag om att man ska kunna rösta (till riksdagsval osv) online.. hm.. jag vet inte ja, det känns ju inte så säkert att göra sånt över internet.. skulle väl då vara med hjälp av BankID eller någonting sådant...

Ikväll hade jag tänkt köra spinning.. men foten kanske inte ska belastas så mycket än. Vill ju inte göra illa den igen. Det är ju så mycket enklare att vricka till en redan skadad fot. Det viktigaste är ju trots att att den blir bra (och att jag kan gå i klackar till helgen).

Idrefjälls reklam kändes plötsligt väldigt budget.. eller nittiotal... välj själv. Var tog all bra reklam vägen? Ett tips kanske är att SLUTA köpa reklam från Tyskland eller baltikum, eller var de nu kommer ifrån, och sen dubba dem.. det blir så jävla beiget. Inte för att Idre-reklamen är ett exempel på detta, den var bara dålig. Exempel på sådan dubbad reklam som gör mig lite lätt irriterad är Cillit Bang - och smutsen är väck. För det första så NEJ det funkar inte så lätt, för det andra ingen ler så när man städar och för det tredje... ja, den är dubbad. Ica-reklamerna kanske skulle kunna... sluta.. hur länge har de kört dem? Sen början av 2000? Det börjar bli gammalt

Ne, om man skulle ta o göra någonting vettigt isället.
- Mot oändligheten, och vidare!


Grattis på potatisens dag!

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Idag är det potatisens dag och det finns ett Tintin-förbund! haha^^
... man lär sig något nytt varje dag :)
På fredag har den nya Tintinfilmen premiär, den måste man ju nästan se alltså! Tintin är ju helt awsome :D En annan film jag vill se är den nya Nalle Puh, den ska jag och Rebecca se. Annars har jag faktiskt inte så stor koll på vad som går på bio just nu.

Ska övningsköra dagen till ära :) Så det blir en tripp till Norrtälje om några timmar. Får se hur det går med foten, får ha väktabletterna i högsta hugg. Ja, igår på träningen sparkade jag in den redan onda/svullna foten i stången.. det gjorde satans ont måste jag säga!  Inatt vaknade jag och ville skrika för att foten gjorde så ont :( Nu har jag tagit värktabletter och lindat den lite snällare - så kan i alla fall stå upp. Jag haltar runt som en liten anka...
-
Jag ska köpa mig en balansbräda så jag kan få lite bättre balans och starkare vrister.. jag har ju en tendens att göra illa fötterna på grund av min totalt värdelösa/obefintliga balans. Det var i och för sig ett tag sedan jag vred till fötterna senast ... men om det ska börjas nu igen, så får jag väl ta tag i det.

Igår inhandlade jag tredje säsongen av Skilda världar! Så nu har jag någonting att titta på igen - behöver inte förlita mig på tv liksom ^^ När jag var på Åhléns igår (där jag handlade boxen) såg jag en jättefin adventsstjärna, den var rosa! Den skulle passa så bra med mina gardiner... HAHA, jag insåg just hur feminin jag lät där... vilket jag kanske inte är så ofta annars... men jag vill ha den rosa stjärnan som passar med mina gardiner i alla fall :D




overslept

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
- Jag har försovit mig... så måste prioritera lite (det är därför jag väljer att blogga^^). Jag dricker kaffe i skolan istället, strunatr i yogurten - käkar bara macka, ägg och dricker vatten till frukost. Det fina med kråksången är att jag KAN försova mig, jag ställer alltid klockan på två timmar innan jag ska gå. Idag hade jag bara en timme på mig, det klarar jag^^ Är redan klädd och har käkat frukost OCH ska inte gå förrän om en halvtimme :)

Idag har jag ett seminarium som jag faktiskt kan gå på! Det är det sista seminariet för delkursen, jag har bara varit på ett innan (ja, på den här delkursen). Ska träffa Laura och Jessica i skolan nio för att förbereda - jag läste texten vi ska snacka om i 20 min... och måste säga att jag fattar nada, men det är bara att la det lugnt - det ordnar sig! :) Efter skolan ska jag hem och plugga. Jag måste komma igång (igen) med teorin. Kan inte skjuta på det hur länge som helst...

Sen ikväll är det träning som gäller :D

ny dag, nya tag ^^

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :D
- måndag igen, weiihoo :D haha jag har hört att man kommer långt med en positiv inställning!

Jag vaknade kl ett och insåg att jag måste ha somnat runt sju-åtta igår kväll. Mycket spexigt^^ Trots detta lyckades jag somna om igen, dessutom var jag trött när jag skulle upp klockan sex! Nu känner jag mig utvilad och redo för en arbetsdag ^^ hahah... idag blir det lunch med Helene! Mamma har utbildning hela dagen så jag passar på att luncha med min älsta syster :)

Det har varit jordbävning i Turkiet i natt, hittills 200 döda i rasmassorna! De ska ha ned en Ek på Östermalm om cirka 30 min. Så ungdommar har klättrat upp i trädet och andra står runt den och sjunger kampsånger! För det första är det kul att se att folk bryr sig om någonting, även om det är att de bryr sig om ett träd.. För det andra är jag riktigt fascinerad över att man faktiskt bryr sig om trädet. Det finns ju så mycket man kan vara engagerad i, och så väljer man att lägga sin energi på ett träd... det är ju iofs runt 1000 år gammalt, så det kanske vore synd att ta ned det?

Hon som skrapar triss står och snackar om Italien. Jag blir mycket sugen på att åka utomlands... maah.. men snart är det december och då åker vi :D

Neh nu är det dags att dricka upp kaffet!

over and out

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Så var ännu en vecka över. Söndag... alltid lika förträffligt måste jag säga.
- När jag vaknade imorse kändes det som om jag hade blivit toktumlad ungefär.. mådde illa och var totalt uttorkad. Så ja, jag var på Rocks igår
!

Förfesten var hemma hos Kron. Vill minnas att det "spårade" lite - vissa blev utslängda och andra hade svårt att behålla kläderna på. Jag har ingen aning om vem som skulle få för sig att trigga folk till att klä av sig? hahah aja life is better naked!


Dubbeldaim och jag är charmerande på Krons förfest :)


Tottie också :D

Jag och Tottie tog en taxi (absolut inte min idé?) från Söder till KTH. Jag fick lära mig att taxameter inte är pengar per meter man åker, utan man betalar för tiden det tar. Vi stannade på tentapuben i cirkus en timme och fick gratis öl :) Tror båda var tokfulla redan när vi kom dit, men det var lika bra att fylla på. Tror faktiskt att vi tog tuben till Rocks - men jag ska inte lova någonting. Rocks.. Rocks.. vad hände på Rocks... Vi drack jack och cola.. dansade. Okej, nu antar jag bara! Runt kvart i tre kände jag att det var dags att börja tänka på refrängen. Lodsade en lika ninjafull Kron en bit på vägen - han skulle hem och jag skulle till nattbussen. Missade Visättrabussen eftersom vi stod och babblade hur länge som helst vid södra station. Jag har inget direkt minne av vad vi snackade om men det var säkert fint!
- smart som jag är satte jag ett alarm på mobilen medan jag åkte hemåt. Detta för att förebygga att vakna upp i Södertälje :p Jag vaknade i tid men var i vanlig ordning rätt förvirrad så höll på att missa att gå av i alla fall ^^

Jag somnade efter att ha käkat lite kinamat i sängen och ha sett ett halvt avsnitt av Skilda världar. Idag såg jag sista avsnittet på säsong två - som tur är får man lön på tisdag, så då kan jag inhandla säsong tre, yeeey! Dagen till ära har jag bakat mig en pizza - vaknade imorse men ett enormt sug efter just pizza. Jag hade alla ingredienser förutom jäst - så det fick jag samla ork till att gå och handla (fick även med mig cola och choklad hem). Jag tänkte helt enkelt spara pengar, istället för att köpa en pizza för typ 60 spänn kunde jag köpa jäst för 2 kr liksom ^^


Jag använde min hemlagade ketchup som tomatsås till pizzan :)

Medan jag åt min pizza kollade jag på Trassel - den var ju faktiskt ganska så bra måste jag säga. Förutsägbar och så, men lagom spänning för en bakisdag som denna! Ne nu ska jag nog fortsätta att kolla på film och mysa .. imorn väntar jobbet - så lika bra att ta det lugnt hela dagen.
- Juste fan det är Faster Pussycat på Harrys ikväll... men jag såg dem sist de var där.. så kanske skipparr det i alla fall...


i guess this is goodbye

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
- Det är lördag och klockan är strax efter halv nio. Jag vaknade runt sju men kände att det var för tidigt att gå upp då. Så nu kanske ni undrar vad det är som är fel på mig - uppe så här tidigt på en helg. För det första är jag morgonpigg, kan inte rå för det... jag bara vaknar ^^ För det andra var jag inte ute igår, utan satt hemma hos mamma och segade. För det tredje (som hör ihop med "för det andra") ska jag övningsköra idag - så vill åka innan trafiken kommer igång.

Jag hade till en början tänkt stanna här hela helgen... meeen... jag är nog lite sugen på att gå ut ikväll. Ja, till Rocks. Det slog mig just att jag inte har varit ute på en fredag på mycket länge nu^^ det blir ju bara Harrys då, och det är jag inte så sugen på... det är ju så att jag oftast har kul där - men man blir lite kräsen på äldre dar' så vill att det ska hända någonting nytt... och Harrys är så långt ifrån nytt man kan komma! Inte för att Rocks är übernytt heller, har väl hängt där i lite över två år nu ^^ men det är i alla fall roligare enligt min åsikt!

Min älskade lilla misse är borta :( Han var mycket sjuk, fel på njurarana, och kunde varken äta eller dricka själv. Mamma skulle ta honom till veterinären så han kunde somna in, var tanken. Fast i torsdags fick han för sig att smita ut. Sen kom han inte tillbaka.. han var en utekatt egentligen, men fick inte gå ut för han var så sjuk. Han klarar sig inte själv... så om han inte gick ut för att gömma sig (katter ska tydligen vilja gömma sig när de känner att de ska dö), så har han väl blivit tagen av något annat djur eller frusit ihjäl. Stackars min lilla katt.
'

Kärleken faller inte på trädet

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)

Idag är det 1700-talsdans på Kulturhuset - jag ska inte dit, men det lät ju lite spännande... vad är det ens? Haha... men det är ju roligt att någonting händer i stan :D
- men själv ska jag till Norrtälje och köra lite bil igen! Så missa ett seminarium till..... har inte sett the Village än, men den resten kan inte ta så lång tid att göra. Den nya resten har jag inte kollat upp än. Ska göra det idag på bussen. Det är ganska smidigt att plugga när man åker till- och från Norrtälje.

Efter körskolan ska jag ut till Nacka och hämta barn :) men deras mamma kommer hem tidigt idag - så det blir bara i 1,5  timme. Efter det är planen att jag ska till Tottie, käka palt och kolla på film :D Hade först en plan på att dra till 44an och spana på Svensk Punk. Fast det kostar pengar - och det är en bristvara :/ Ska stanna ute hos morsan i helgen så jag kan spara.. Hon har sagt att vi ska till IKEA igen - det är awesome :D:D

Nu ska jag fortsätta med frukosten (:

hoping for the best but expecting the worst

Kategori: den eviga monotomin



Satan vad jag har ont i foten :(

- snubblade på platt mark imorse. Med platta skor. Jag såg tåget komma, trodde jag skulle springa men fötterna följde inte med.. så snubblade. Nu har jag haft sönder foten... Det har gjort ont hela dagen! Halt och ynklig - stackars lilla mig som har så ont, så ont.



HAHAHA den här bilden asså... minnen... ah så här ser det ut igen!
- Det är min grej att göra illa fötterna ^^

satan i gatan

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!
- Nu äter jag frukost medan jag tittar på Nyhetera. På SAS sover man på jobbet, en undersökning visar att många SAS-piloter somnar på jobbet. Kravaller i Chile, studeter kräver att högre utbildning ska vara gratis. Bergman är ingen bortbyting. Den 94 åriga dementa kvinnan utvisas inte till Ukraina och får stanna i Sverige (i alla fall i två veckor till).

Idag ska jag jobba hos mamma. Har inte varit där på två veckor typ - så lär ha en del att göra! Som tur är kan jag jobba på fredag också.. imorn ska jag köra bil igen. Så ja, skolan blir lite lidande... men jag jobbar på med alla rester till missade seminarium. Körningen gör lite i vågor - bra ibland och mindre bra ibland... Min huvudkörlärare gör mig ganska nervös så det är när jag kör med henne jag stressar upp mig mest. När jag kör med andra lärare går det exremt mycket bätte. Eftersom det är en sån dyr aktivitet, det där med att ta körkort, bör jag väl säga till någon om detta så jag får byta. Faast... det tar emot. Det ska väl inte spela någon roll vem som sitter bredvid när man kör ... men nu är det så. Blää orkar inte ta tag i det... Så jag lär väl bara fortsätta köra bra när jag kör med de flesta och sämre när jag kör med den som bestämmer om jag får köra upp eller inte.. eller haha jag får ju köra upp som privatist när jag vill :P men i allaaa faall...

Igår började jag och Emy med vår stretch och fortsatte med pole dance (forstättning två). Så nu framöver kommer vi träna i två timmar varje tisdag! Eller okej, stretcha i 45 minuter och sedan svinga oss runt sänger i 55 minuter^^ hihi.. kan säga att jag kännde mig helt slut i kroppen efter all stretch igår - men nu jävlar ska vi bli viga!


Jag och Emy januari 2007 ^^

alla längtar efter någonting annat

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)

Måndag igen. Har ännu en fullspäckad vecka - idag ska jag köra bil hela förmiddagen. Sen ska jag hälsa på syrran :) Den största fördelen med att gå på körskolan i Norrtälje är att jag träffar Malin mer än annars :) Jag måste plugga även idag.. är klar med en av resterna till morgondagens ena seminarie. Ja, imorn missar jag två seminarier .. så ska kolla på The Village asap. Vill inte ha massa skit liggnades .. behöver inte fler stressfaktorer. Dessutom måste jag plugga teori!
- men det är lätt värt all möda.. kommer antagligen kännas som en enorm lättnad när körkortet är klart! Läängtar :) haha..

Idag ska jag ha på mig nya strumpor :D de är rosa, ulliga och mysiga som satan!
- men det är dåligt med grepp under fötterna, risken finns att jag kommer slå på arslet när jag inte har skorna på mig också ^^

Jag tror att jag måste införskaffa en termometer. Det är lite svårt att avgöra vad man ska ha på sig när man inte vet hur kallt det är. Jo, jag kollar på vädret .. men hm ah det kanske räcker? men jag vill veta vad det är för temperatur nu - och det är inte vädret nu.. jag ska fan gå om typ tio min: dags att bli klar!

Ketchup är bara förnamnet!

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Jag har lagat egen ketchup :D

Det har varit en bra helg måste jag säga! Fredagen spenderade jag hos mor, efter körskolan åkte jag till Nacka och pluggade. Jag skulle sätta igång direkt men blev lite upprörd på grund av gamla spöken som dök upp igen.. så jag åt tårta samt tittade på tv i en timme innan^^ Jag fick nästan ihop hela rest-uppgiften, eller vad jag ska kalla det - seminariet är på tisdag men jag är så duktig så jag gör det innan!

I lördags hann jag med mycket! Pluggade lite till på morgonen sen körde jag från Nacka till Norrtälje :D Jag mamma och Stefan var och hälsade på Malin, Simon och Wilma :) Vi käkade en asgod gryta til middag och sen spelade vi lite TP. Jag var hemma igen klockan åtta. Då var det bara att hoppa in i duschen och bli färdig för utgång! Halv tio mötte jag fröken Mordhot!
- Vi drog hem till henne och förade! Det var nice som fan, så vi glömde bort tiden. Halv två slirade vi in på Rocks! Hann med tre drinkar och massa annat under den korta vistelsen. Sen blev det efterfest med folköl hos Shweppo ^^ Det var niiice! Kvällen slutade med att jag och Mordhot drog hem till henne och slaggade^^

Idag segade vi typ hela dagen - undatag då vi slira ned till Globen och käkade sushi :D Utanför själva globen försökte folk sälja på oss biljetter till Brittan (som har konsert där ikväll). På det erbjudandet sparade vi med ett charmerande asgarv ^^ Efter att ha sovit middag åkte vi mot Huddinge/Flemingsberg! När jag kom hem påbörjade jag min ketchuptillverkning! hihi.. det blev fan gott asså :D

Grattis på äggets dag!!

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
- om man ens kan kalla det morgon än...

Har en tottie som har lagt sig på golvet och pratar om alfons, fekke och massa spännande drömmar! Jag ska åka mot Norrtälje om en halvtimme .. hon ska till skolan någongång så hon vaktar mitt hem tills dess ;) HAHAH igår la jag upp en episk video på FB, så kolla in den!
- Jag kommer inte ens in i mitt eget hem!, citat Tottie (försmak på den episka filmen).

Nu diskuterar vi brysselkål. Vi har kommit överens om att vi har blandade känslor inför grönsaken. Vi kom just fram till att det måste vara en grönsak.

Vi fick just veta att det är äggets dag :D

- det är ju awesome - så grattis alla jävla ägg!
Dessutom fyller Alfons 40 idag - ja, Alfons Åberg såklarrt! Det ör ju helt awesome :)

Igår fick jag jättefina födelsedagspresenter av min lille Tut :D Nya smycken - det va hur nice som helst! Sen kollade vi på Oliver och gänget. Så vi måste komma på vem vi ska kalla Korv Louie och vem vi ska säga "är det klokt att använda hela ditt ordföråd i en mening?" till :D

"Vakna alla mina kompisar"
HAHAHA Tottie lät jättesöt när hon yttrade den meningen till sin telefon :)


Ne nu måste jag fixa mig!

what went wrong in your head

Kategori: den eviga monotomin

Efter en natt av orolig sömn är det dags att vara vaken igen .. klockan är kvart i sex och jag ska till tåget om en timme. Ska vara i Norrtälje klockan nio. Har körlektion i 80 minuter - sen ska jag tillbaka till skolan, hinner till en av föreläsningarna sedan måste jag åka till Nacka och hämta barn. Jag tror nästan att det är stressen som bubblar upp när jag inte kan sova. Den här natten har jag vaknat minst en gång varannan timme. Detta för att jag var rädd att försova mig. Jag drömde stressdrömmar om att komma undan från saker och att jag missade viktiga möten.

Nu ska jag koka mig en kopp kaffe så jag överlever morgonen.
- betryggande att veta att jag ska upp lika tidigt imorn.

det brinner i knutarna

Kategori: den eviga monotomin

God morgon!

Sverige klara för EM! 3-2 mot Holland :) Jag såg bara det början och slutet ^^ eller okej såhär var det - jag slog på tvn exakt när matchen började så fastnade lite framför den.. När Källström slog in mål nr ett blev jag riktigt intresserad. Mitt förtroende för landslaget har varit mycket lågt, kommentaren "låt U21orna spela istället" har jag många gånger yttrat ^^ trots detta blev helt fast i matchen sig fram till att sverige tappade sitt snygga inleningsspel och Holland kontrade. Då blev jag irriterad och kollade på fyra avsnitt av Skilda världar istället - mycket spännande. NU vet både Daniel och Sandra (samt hela familjen bovallius) om att de är syskon. När jag slog tillbaka till matchen stod det 3-2, alla var glada och Sverige hade vunnit - så jag somnade gott! :P

Igår klarade jag att göra en invert :D

- Pole dance- term för att lyfta sig från stående upp i luften och vända sig upp och ned. Man liksom lyfter sig, slänger upp benen och fångar sig med benen upp och ned.. svårt att förklara :p men jag var glad! hihi..
.. Nästa vecka börjar jag och Emy med stretch också! Ca en timme stretch och sen ca en timme pole varje tisdag. Snacka om att vi kommer bli viga och starka ^^

Idag ska jag jobba hos pappa. Ska skicka massa löneuppgifter till byggnads .. spännande .. men men det är trevligt med pengar :) Efter jobbet ska jag träffa Rebecca, vi ska plugga teori tillsammans! Uppkörningen och teoriprovet närmar sig med stormsteg.. Samtidigt som jag sköter mina tre jobb och pluggar på helfart så tar jag körkort.. ja jo, jag har ganska mycket att göra^^
- men jag kagar inte.. jag får ju ihop det!
Faast nu står det på skolans hemsida att vi har salstenta i december (när jag är i Turkiet).. maah de sa ju att vi inte skulle ha någon salstenta.. men aja.. får göra omtenta i januari eller något..

Nu måste jag fixa mig och komma i väg till jobbet!


God morgon världen!

Kategori: den eviga monotomin

Haha schimpanser är roliga .. och smarta - om man nu anser att djur är smarta då de har mänskliga egenskaper. Det är någon karl som har gjort en bok med massa djurläten (ja en bok för vuxna). Jag är inte säker på syftet, men det är kanske spännande att höra hur en motorcykelgroda(?) låter - det var det i och för sig, men jag skulle inte köpa boken.. skansen firar 120 år idag, det har ingenting att göra med djurboken - men min tänkegång fungerade såhär. Idag kan man gå på skansen för 1 kr, det var inträdespriset för 120 år sedan!
- hade lätt passat på om jag inte var så upptagen.. skola 10-15 sen ska jag möta Emy, idag är det pole dance precis som varje tisdag. Jag skulle helst hinna handla lite mat idag också.. men både mat och pengar börjar ta slut.. men allt löser sig :)

Oljeutsläpp vid Australien och Nya Zeland skadar havsdjuren. De svenska journalisterna i Etipoien släpps inte. Demostrationer i Boston, kläd- och skoförsäljningen minskar fortfaramde och choklad motverkar stroke!

Nu är det dags att dricka upp mitt te, ja kaffet är fortfarande slut :(

Den här låten har jag haft på hjärnan hur länge som helst, den vill inte försvinna. Så tänkte dela med mig av vad som försegår innanför hjärnbarken på mig:

time to glide

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)

Idag är det dags för halkbanan! Kan ju hoppas att det är kul ^^ Jag ska möta Rebecca kvart i nio - vi ska få göra banan tillsammans .. är inte säker på hur lång tid det tar, men det blir säkert bra!
- Skönt att få det avklarat  :)
Kaffet är fortfarande slut .. så måste köpa det på väg till Gillinge(!!!). Så till frukosten blir det te - kan ju vara bra mot förkylningen.. Ska försöka hålla den tillbaka så länge jag kan - vet att snart är vintern här och då kommer jag hosta lungorna ur mig, snoret kommer rinna och så kommer jag ha ont i hals, öron och bihålor. Jag längtar inte, inte alls faktiskt. Jag är helnöjd med att vara vanligt förkyld; lite snurvlig och ont i halsen om mornaran - det är jag ju van vid.

Upplopp i Kario - igen! De utrotar väl snart sig själva.. militären skjuter och kör över demonstranter. Juholts bostadssituation blir mycket omtalad idag - massa olika intervjuer, och nu är det en panel som reda ut det här.. ja det är fel att en partiledare - som ska föregå med gott exempel - felar så otroligt. Men måste det ta upp halva nyhetsmorgon - för andra veckan i rad.. någonting annat måste väl ha hänt? och man skulle väl kunna tona ned det lite och vänta tills man vet vad som kommer hända med honom: det är en nyhet, inte vad olika människor tror ska hända....


Reklam för resor (eller i detta fall resevaccin) är hemskt elaka. Är så extremt sugen på att åka iväg NU! Okej okej, jag ska åka i december - men det är så långt kvar!

Imorn är det dags för rättegången mot de två svenska journalisterna i Etiopien. De kan dömmas till fängelse i upp till 18 år för terrorbrott - och andra svenska journalister får inte komma in i landet nu. De vill åka dit för att övervaka rättegången, men får ej visum. Vad säger detta? Ja, de åtalade journalisterna tog sig olovandes in i Etiopien men.. i alla fall.. jag tycker de kan skickas hem till sverige och bli åtalade här istället. Våra medborgare, vårat problem.






En överexponerad bild på sushi.. och Rebecca :D
- det är från när vi var på stan i lördags, ack så chict med shopping och sushi =)

tell me what you did for all mankind

Kategori: den eviga monotomin

Hej hej :P

Nu är jag och min dator hemma igen =) Glömde datorn på jobbet i fredags. Jag hade med mig den till jobbet hos pappa i torsdags, åkte direkt till Nacka - passade barn och fortsatte till mor. Sov kvar där och åkte med henne till jobbet på fredagen. Så när jag skulle hem stannade datorn där.. men mamma tog hem den så kunde hämta den nu i helgen :)

I fredags var jag på maskerad hos Robin :) Utklädd till tingeling umgicks jag med mina journalistvänner :P några av dem iaf ^^ Blev askalas och ramlade hem vid två-tiden.. lördagen spenderade jag på stan med Rebecca: det blev lite nya kläder samt Skilda Världar säsong 2. Vi käkade sushi i PK-huset, båda testade en ny sort (ja, ny för oss). Det var creme cheense och avacado i, hur gott som helst :D
- vi hamnade även på guldfynd och beställde halsband :):):) dagen avsslutades med kaffe.

Efter stadsbesöket åkte jag till mamma och käkade middag, drack lite vin och kollade på SATC! Sov hos mamma, behöver spara pengar samt fokusera på körningen :)

Idag gick jag upp klockan åtta. En timma senare körde jag till IKEA - ja, övningskörde med mamma. Vi shoppade loss innan alla barnfamiljer kom. Vi var hemma igen runt ett, då slängde vi oss i varsin soffa och förtsatte kolla SATC :) Efter vi sett klart säsong två så började vi med mammas fotoprojekt. Vi satte upp fotografier i hennes rum (eller ah där hon har sina garderober och liknande). Det tog längre tid än väntat så båda blev trötta och tappade tålamodet - trots detta slutförde vi projektet! Jag lagade middagen: wook med räkor, curry och nudlar (:

Jag har en del bilder från helgen - men är lite trött nu.. så laddar upp dem imorn.



I torsdags fick jag inte publicera mitt inlägg för att internet var elakt, så för väl det nu såhär i efterhand:

God morgon :)

Idag när jag slog på tvn (
och bländades av ljuset och trodde jag skulle bli döv av volymen i vanlig ordning) fick jag veta att det ska vara höst idag! Så jag i mitt nyvakna tillstånd bestämde mig för att jag vill ha tjocka strumpbyxor^^ bra plan :p

HAHA på Nyhetsmorgon snackar de om hårdrock - om filmen så jävla metal. En 70tals-grabb blev tillfrågad varför det är mest grabbar som lyssnar på hårdrock och han svarar typ "tjejer tycker väl att de korthåriga är gulliga, de som trycker på knappar.. att de är gulliga liksom". Frågan var väl inte varför tjejer inte gillade rockers - utan varför de inte lyssnar på hård rock :p men han lät rolig, så han är förlåten :D


Arbetarklassen protesterar på Wall Street, de har fått nog av att skatterna höjs för dem hela tiden medan 'pamparna på Wall Street' har det bra. En av kvinnorna som blev intervjuade sa att hon var trött på att bli "
squeezed" (typ pressad). Av deras skylltar jag kunde läsa stod det att de ville att de rika skulle betala istället. Så då är det ju bra att arbetarklassen står på sig. I Östergötland vill de övervaka kriminella ungdomar - de vill göra en lista över de mest kriminella ungdomarna. Jag vet inte ja, att bevaka människor är väl invasion of privacy? men.. å ena sidan är det ju bra om man hindrar dem från att hamna i kriminella gäng så.. men å andra sidan kanske det triggar dem mer - alltså om polisen är på dem kanske de triggas att "göra sig av med dem", för de ör så coola och kan göra vad de vill?
- Jag vet inte - den som lever får se....

My brain is a wild jungle full of scary gibberish

Kategori: den eviga monotomin

Haha nej jag får aldrig nog - tredje inlägget för idag. Nu kanske ni tror att det ha hämt en hel massa grejer men där misstar ni er! Men något spännande kan jag väl kläcka ur mig...

Jag sitter hemma i sängen och glor på tv, väntar in The Big Bang Theory. Jag kollade just på Funny Face :) Den är så mysig :p haha.. Jag var tvungen att inviga min HDMI-kabel - har äntligen fått tummen ur och köpt mig en sådan^^ Så nu kan även jag titta på film från datorn i TV:n. Jag är jätteteknisk så fick ringa Robert för att få igång skiten! .. man skulle kunna tro att det skulle vara lätt för vem som helst. Men då ska man komma ihåg: jag är inte vem som helst - jag kan misslyckas med det mesta som har med teknik att göra. Så jag tycker om att ringa min bror för vägledning ^^ Då behöver man inte leta efter insturkioner själv heller..


Jag och Robert för några år sen ^^
- ja, jag tyckte om att dra ned min basker över öronen när jag var liten, charmerande :)


Idag har jag varit på stan (det var då jag köpte min kabel) men det var för mycket folk så jag blev lika stressad och arg som vanligt bland folk som är ivägen. Men jag lyckades även köpa ett grönt långt linne till på fredag. Jag hann dock inte måla nakna personer med Laura och Jessica - det blev för mycket på jobbet. Tack vare SL kom jag sent till jobbet, vilket ledde till att jag inte kunde gå tidigare - vilket i sin tur ledde till att jag släpade runt på på kolpennor och kolspray hela dagen i onödan..

Mamma köpte kinamat till oss idag. Så jag fick med mig rester hem - jag älskar kinamat. Så nu har jag massa mat för flera dagar. Ja, det är alldeles för mycket mat för en person om man köper 3 små rätter.. hur mycket äter folk egentligen? Jag och mamma köper alltid varsin låda - men delar på en till lunch (och blir töntigt mätta) sen får jag med mig resten hem. Det är ett bra system :)

Imorn ska jag jobba hos pappa, hämta barn och övningsköra med mamma.
- precis som teletubbies har jag 'mycket göra, mycket göra'. HAHA ja, det var den första liknelse jag kom på - och för er som inte är så insatta i den fina serien så säger de så i något avsnitt då de städar? eller ah, går runt och bär massa saker i alla fall.. är inte säker på varför den informationen har etsat sig fast i min hjärna.. "My brain is a wild jungle full of scary gibberish"


Roten till allt ont

Kategori: den eviga monotomin

Idag kom jag till en viktig insikt. Efter att ha väntat på två försenade tåg, stått upp större delen av resan och hamnat i FYRA signalfel så insåg jag sanningen: SL är roten till allt ont. Om jag hade någon statistik skulle jag kunna bevisa att SL-trafikanter är mer stressade och arga än resten av befolkningen. Det borde undersökas om mördare och anklagade för tidigare under dagen åkt kommunalt i Stockholms län. Själv känner jag mig sällan så förbannad som när trafiken inte går som den ska. Maktlösheten som uppstår när man vet att man kommer komma försent men att man inte kan påverka det på något sätt gör att det nästan slår slint i skallen på en. Jag har märkt att jag tar ut min ilska på andra trafikanter – som egentligen sitter i samma sits som jag själv – jag börjar hata dem. Idag var jag tvungen att gå av tåget i Älvsjö istället för på Stockholms central för att byta tåg (jag skulle till jobbet så måste i viket fall byta från Märstalinjen till Bålstalinjen). Kvinnan som orsakade min ilska var i 25-årsåldern, och hon pratade högt och tydligt i telefonen. Hennes röst irriterade mig till den milda grad och samtalet lika så:
- min pojkvän säger så roliga kommentarer till allt!
(jag tänkte: det tvivlar jag på..)
- Han reagerar inte när man säger konstiga saker till honom ens, det är jätteroligt!!
(Jag tänkte: Nej det är det inte, han är säkert lika irriterande som du)
- Jag brukar kalla honom pucko, och han bara håller med!
(Jag tänkte: Ja, det var ju extremt komiskt.. dumhuvud)
.. och så fortsatte det till jag hade blivit så förbannad på henne att jag var tvungen att gå av. Samma sak hände förra veckan när tåget var sent och två små tondöva flickor sjöng för full hals.

När jag väntade på tåget i Älvsjö nu på väg till jobbet så var det 10 minuter sent. Under den väntan frös jag ordentligt. Bredvid mig stod några som jag antar var ett syskonpar. Båda hade lockigt hår och glasögon – men det som irriterade mig var deras skor. Egentligen hade de väl på sig vanliga gympadojjor, men jag kände ett starkt hat mot dessa skor. Så jag ville prompt komma bort från personerna som ägde skorna... de fick inte åka i samma vagn som jag, det hade jag bestämt mig för.

Det jag vill komma fram till är att ilskan var missriktad. Jag var egentligen arg på att tågen inte gick som de skulle – men det kunde jag inte göra någonting åt. Det finns ingen person jag kan rikta min ilska mot, det är inte ens förarnas fel att tågen inte går som de ska. (Förutom förra veckan när en förare var sen, det var hans fel). Men någonstans måste ilskan ta vägen så jag riktar den mot första bästa person. Jag säger inte att dessa personer inte skulle irritera mig annars, men jag skulle nog inte hata dem på samma sätt om trafiken gick som den skulle. Dessutom måste jag skaffa mig ett nytt headset så jag slipper höra alla idiotiska konversationer och konstiga skratt (och dyl.) som garanterat irriterar mig.

En annan sak som är elementär är att man betalat hur mycket som helst för att få åka med kommunaltrafiken – men man får ingen garanti på service. Snart är det väl billigare att åka bil överallt (och snart har jag förhoppningsvis körkort). Men om man tänker miljön bör ju de flesta åka tåg… så satsa på skiten är ju ett hett tips. Dagar som denna när tågen stod stilla tar de som kan sin lilla bil istället, och hur miljövänligt är det?

Så nu har jag fått ur mig en del ilska, men kom ihåg SL är roten till allt ont.   

did you give the world some love toaday

Kategori: den eviga monotomin

God morgon ..
- o kaffet är slut också?! Som tur är fanns det till drygt en kopp till.. men ah måste till affären idag igen då. Kan ju inte va utan kaffe!

Idag ska jag jobba på förmiddagen. Ska försöka gå om typ tjugofem minuter - så det är dags att lägga på en rem. Vid ett-tiden ska jag möte Laura och Jessica .. ska till ett ställe i gamla stan och måla av en naken modell.. har aldrig gjort det förut så det kan vara kul :) .. måste bara komma ihåg att ta med mig mina kolpennor samt kolspray.. ska kanske packa ned det genast, ska bara... Efter jag har ritat klart ska jag möta Tottie - vi åt inga kanelbullar igår, så vi ska ta en fika innan hon ska till jobbet :) Jag måste köpa en grön klänning idag .. så det ska jag sysselsätta mig med när fröken Tut drar till jobbet! Sen blir det till att åka hem och plugga... både göra klart rester och plugga teori till körkortet.

Nu ska jag käka upp och fixa mig..

Har haft den här på hjärnan sen igår:

minut för minut

Kategori: den eviga monotomin

God moorgon :)
- kaaffeee.. ja jag är trött. Trots detta måsta jag vara uppe, till och med vara vaken. Jag har inlämning av hemtenta klockan tio - så klockan åtta ska jag vara i biblioteket och skriva klart (living on the edge).

Jag spenderade eftermiddagen hos Malin igår :) Efter att ha kört bil i Norrtälje passade jag på att ta mig hem till syrran.. Det var mycket trevligt att träffa henne - och Wilma och Simon också för den delen :P Jag stannade där på middag.. så kom hem runt nio.. då kände jag inte för att sätta mig och plugga.. så jag la mig och kollade på skilda världar istället :D
- har ett halvt avsnitt kvar ... sen måste jag ju köpa säsong 2!!

Igår såg jag faktiskt ambulansen som åkte från häktet i Flemingsberg - för er som inte tittar på nyheterna: en kvinnlig fångvaktare på 24 år blev igår mördad av en intagen, som med stor sannolikhet var psykiskt instabil. Han hade skickats från häktet i Södertälje till rättspsyk och sendan vidare till häktet här i Flemingsberg. Trots att han hade bedömts vara farlig lämnades han med två vakter - varav den ena var ny. Den 24 åriga vakten blev misshandlad till döds.

Precis som vanligt har jag en fullspäckad dag framför mig. Som sagt ska jag till skolan klockan åtta och färdigställa hemtentan. Sen har jag två föreläsningar, så jag slutar klockan tre. Klockan kvart i sex ska jag vara på Fridhemsplan och hänga i stänger (i vanlig ordning). Innan träningen ska jag ha försökt hinna hämta mitt pass samt mött upp Emy. Får se om vi ska käka middag tillsammans innan träningen eller hur det blir :) Sen ikväll bör jag göra klart min restuppgift - det är så jobbigt att ha den att tänka på ...

Nej nu är det dags att dricka upp kaffet!

varje dag som den vanliga vardan'

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)

Jag sitter och tittar på nyhetsmorgon. Det är en liten tjej som är 9 år som snackar nu ... hon säljer bullar och skänker pengarna till barnen i afrika! Helt sjukt gulligt :) Hon är nominerad till "svensk hjälte"-priset ..

Idag hade jag tänkt vara duktig, så jag gick upp klockan sju. Stirrade i väggen i fram till åtta, men sen gick jag ned till biblioteket.. jag hade kollat att boken jag skulle ha fanns inne - men icke! ICKE! Jag kände mig enormt irriterad .. jag behöver ju boken NU. Har inlämning imorn.. o jag har inte boken än :S kanske får köpa den .. eller sticka till skolan tidigt imorn igen och låna boken via daglån (asså sitta där och skriva).. så lär det bli.. måste vara klar 10 imorn o skolan öppnar 8 så det ska väl gå bra :p
- kan ju göra min rest idag istället då..

Just nu äter jag frukost och tittar på nyhetsmorgon då.. men jag har två timmar på mig att plugga nu - sen ska jag åka till norrtälje och köra bil igen :) o kan ju plugga mer ikväll.. så det här är lugnt!



Ännu en bild från The Studio

Vad har hänt idag då? Jo, ozonhål över nordpolen och kungen delar ut medalj till diktor (kan han inte bara sluta hänga med diktatorer? Det ser så dåligt ut i media^^). Grekland går i konken och storbankernas service har blivit sämre. Zlatan fyller 30 och Mats Odell utmanar Göran Hägglund om platsen som partiledare för KD. Dessutom får man inte glömma att det är kanelbullens dag imorn =)
- och idag är det internationella barndagen, Evald och Osvald har namnsdag!

veckan är slut, och jag med

Kategori: Noll koll - Rock n' Roll

Söndag igen..



Jag och systrarna Tottie var på The Studio igår - vi lekte modeller hela kvällen^^
- Sen drog jag hem med Tottie hem och förfestade till Dr Bombay. Sen blev det Rocks :D Det blev mycket jack och cola i vanlig ordning.. men dansandet blev det mer sparsamt med - har sån otrolig träningsverk i låren, fortfarande.. helt sjukt. Till och med när jag var full var jag stel ^^


Idag hade jag tänkt plugga idag men det har inte blivit av .. jag har kollat på Skilda världar :D:D
.. så hemtentan och restuppgiften.. hm ja, jag suger på den karamellen..

Fast nu blir det te .. och mer skilda världar..

Jag måste fixa en såndär kabel som ska va mellan datorn och tv:n, vill se alla mina filmer ur datorn på tvn.. sjukt segt att kolla på filmer som Funny Face och Oliver och gänget på en liten skärm... som man dessutom måste ha i knät om man ligger i sängen.. jag har otroliga problem! ^^ haha ..

ögonen visar själens styrka

Kategori: den eviga monotomin

God morgon :)
- nu är hösten här igen.. jag tycker om hösten, eller i alla fall tanken på höst. Det jag tycker om är när luften blir friskare och när träden byter färg..

Jag var inte ute igår. Jag var hemma hos mamma och firande Stefan :) Eva hade lagat en god kycklinggryta med gurka, gräslök och vitlök som serverades med ris och sallad! Jag åt så mycket att jag kunde sprängas (två portioner). Så jag orkade ingen tårta - det var en chokladtårta med brownie-botten och hallon. Det såg sjukt god ut - men jag orkade verkligen inte. Så mamma skickade med mig en tårtbit hem, så ska väl äta den sen när det är dags för kaffe.


Jag kan nu i efterhand berätta att tårtan var sjukt god
- allt förutom marsimanen, men den gick att peta bort.

Efter jobbet igår åkte jag och mamma till Nacka Forum - jag fick en försenad födelsedagspresent. Jag valde en taklampa. Det börjar bli mörkt om kvällarna i min lägenhet. Så kände att det var en praktisk present, jag tvivlar liksom på att jag skulle ta mig i kragen och köpa en lampa själv. Valet stod mellan en rosa tyglampa med fransar och pärlor och en glaslampa med Askungen, Törnrosa, Belle och Snövit på .. det blev tillslut den rosa tyglampan.


Min nya lampa :D

Jag försökte även få tag i två böcker som jag behöver till min hemtenta som ska in på tisdag. De fanns inte på Akademibokhandeln i Nacka Forum.. så idag får jag wing it.  Just nu detta ögonblick lyssnar jag på Alkemisten, vi ska ha läst den för att sedan diskutera varför boken är ett exempel på New Age. Vi ska även diskutera varför boken har blivit så populär och analysera dess andlighet. Jag har dock valt att lyssna på Alkemisten som ljudbok. Då kan jag göra andra saker samtidigt - till exempel blogga, städa och plocka.. 

Som tur var kunde mamma köra hem mig imorse, jag sov kvar där igår. Mamma är nu på ett mindfulness-möte. Hon ska vara tyst hela dagen, det är någon slags övning i att hantera stress tror jag. Hon skulle vara där klockan halv nio i alla fall, så hon körde hem mig innan. Det är lördag och jag gick upp halv sju. Fast ja, idag måste jag plugga hela dagen -  så det var bara bra att gå upp i tid. Eller okej hela dagen och hela dagen, jag ska möta Tottie och Rebecca vid fyra. Vi ska till The Studio och bli fotograferade. Så innan dess ska jag väl duscha, reda ut håret och packa ihop lite olika kläder, man ska ha med sig tre olika outfits så det krävs lite tankeverksamhet.

Ikväll gissar jag på att det blir Rocks - det är ju lördag trots allt.